Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ο Πορφύρας στον τελικό της Κυριακής στις Παγκορασίδες Β μετά την επική νίκη με 3-2 επί της Αργυρούπολης

Αυτές τις στιγμές που ζήσαμε απόψε στο Μοσχάτο, μόνο το βόλει μπορεί να τις χαρίσει....
Ο Πορφύρας μας είναι στον τελικό του πρωταθλήματος των Παγκορασίδων Β της ΕΣΠΕΔΑ μετά τη μεγαλειώδη νίκη του με 3-2 σετ, απέναντι σε μία ΙΣΑΞΙΑ ομάδα, με ΗΘΟΣ, την Αργυρούπολη.
Μία ομάδα, δυστυχώς, έπρεπε να περάσει στον τελικό της Κυριακής, απο αυτό το ζευγάρι.
Το άξιζαν κι οι δύο.
Ο Πορφύρας ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες, τα πιτσιρίκια μας που μεγαλώνουν, ήταν πιο ψύχραιμα στα κρίσιμα σημεία και με τη συγκινητική βοήθεια 150 φιλάθλων μας ( γονιών, συγγενών κι αθλητριών της ομάδας, γιατί αυτό είναι το κοινό μας κι αυτό θέλουμε και θα είναι πάντα , στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ μας ) που δημιούργησαν μία ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ατμόσφαιρα στο τάι μπρέικ, κατάφερε την πρόκριση, αποκλείοντας την κάτοχο του τίτλου Αργυρούπολη.
Στο Μοσχάτο, ο Πορφύρας , σας το είχαμε πεί, ότι γράφει ιστορία.
Τον Δεκέμβριο του 2007, στο ίδιο γήπεδο, η γυναικεία ομάδα μας είχε αρχίσει την ανοδική πορεία της νικώντας στον τελικό  την Ιριδα Νέας Σμύρνης με 3-2 σετ. Ο μεγαλύτερος τίτλος που είχαμε κατακτήσει έως τότε, απο το 1991, όταν ίδρύθηκε το τμήμα απο τον κ.Μανώλη Κελέκο.
Ακολούθησε ένα ακόμα Κύπελλο, 2 χρόνια αργότερα, το πρωτάθλημα στην Α΄ΕΣΠΕΔΑ κι η άνοδος στην Α2 Εθνική, η δεύτερη θέση ( δύο φορές ) στην Α2 και τα καλύτερα έπονται.
Και τώρα, με την ομάδα μας να παίζει πάλι Σάββατο, την ίδια μάλιστα ώρα με τότε και παίρνοντας τον ίδιο πάγκο, πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στον τελικό αναπτυξιακού πρωταθλήματος, των Παγκορασίδων Β και θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής την Ιριδα Νέας Σμύρνης που νίκησε στον άλλο ημιτελικό την Ηλιούπολη με 3-0 σετ.
Αν αυτό δεν είναι πεπρωμένο, τότε τι είναι....
Το αποψινό παιχνίδι ήταν διαφήμιση για το βόλει.
Απο κάθε άποψη. Απο αγωνιστικό επίπεδο, πολιτισμό, ευπρέπεια, ενθουσιασμό, συγκινήσεις.
Μπράβο και στον Πορφύρα μα και στην Αργυρούπολη.
Ο Πορφύρας παίζει στις Παγκορασίδες Β με κορίτσια γεννημένα το 2001, το 2002, το 2003 και το 2004. Ολα αυτά τα παιδιά θα είναι και του χρόνου Παγκορασίδες. Είναι ηλικιακά, τα πιο μικρά παιδιά σε όλο το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ.
Αυτή είναι η τακτική μας και δικαιώνεται κι απο τα αποτελέσματα.
Κοιτάμε μπροστά.
Τώρα, πρέπει να διαχειρισθούμε το συναίσθημα και να είμαστε σε όλα ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ, όπως σήμερα. Ετσι κι αύριο. Να είμαστε ΜΕΓΑΛΟΙ σε κάθε προσπάθεια κι εκδήλωση μας.
Αξία στη νίκη δίνει η αξία του ηττημένου, αξία στην προσπάθεια δίνει η ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ.
Τα κλάμματα των παιδιών μας, αυτή τη φορά ήταν απο χαρά. Κλαίγαμε μαζί τους, γιατί ξέρουμε τι έχουμε περάσει για να φθάσουμε μέχρι εδώ και να ελπίζουμε για καλύτερη συνέχεια.
Το Γαλατικό χωριό υπομένει αλλά κι επιμένει. Μέχρι το τέλος.
Το αποψινό παιχνίδι ήταν ότι έπρεπε για να το δεί καρδιοπαθής και να μείνει στο γήπεδο....
Στο πρώτο σετ ο Πορφύρας επικράτησε με 25-18.Ακολούθησε στο δεύτερο σετ, καταιγιστικό ξεκίνημα απο την Αργυρούπολη με 9-0, πήγαμε στο 12-12, η Αργυρούπολη προηγήθηκε με 21-15 κι ο Πορφύρας σε αντεπίθεση διαρκείας, με μοναδικά ψυχικά αποθέματα, κυριάρχησε με επιμέρους σερί 10-1, με 25-22.
Η Αργυρούπολη δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στο τρίτο σετ με 25-19, καθώς συνέχεια ήταν και πάλι μπροστά στο σκορ και όποτε πλησιάζαμε, ξοδεύαμε την ευκαιρία.
Στο τέταρτο σετ, η Αργυρούπολη δεν είχε προβλήματα ώστε να ισοφαρίσει σε 2-2 με 25-14, με τον Πορφύρα να ψάχνει όχι λύσεις, αλλά, καθαρό μυαλό.
Στο τάι μπρέικ, η ψυχή του Πορφύρα, που προηγήθηκε με 7-4, ισοφαρίσθηκε σε 8-8 και ξέφυγε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να κερδίσει με 15-11 και 3-2 σετ, χάρισε την επική νίκη στην ομάδα μας σε αγώνα 2 ωρών και 10 λεπτών.
Ατού του Πορφύρα, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, η θέληση των παιδιών για την πρόκριση και το ασίγαστο πάθος τους, σε συνδυασμό με το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ κοουτσάρισμα απο την προπονήτρια τους Πόπη Καλλή.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.
Θα μας επιτρέψουν, για λόγο που εκείνα γνωρίζουν, να αναφερθούμε ονομαστικά σε ένα μόνο. Στην Τίνα Παπαδοπούλου. Μικρή, έχεις θέληση. Μπράβο σου.
Αλλά, η νίκη πάει σε όλα τα παιδιά. Και σε εκείνα που έτυχε να είναι εκτός αποστολής. Την Λίλιαν Βασιλειάδου και την Αζίζα Ράμπουα.
Ο Πορφύρας προχωρά παντού γιατί ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ.
Αριστη η διαιτησία των Διαμαντή-Μαριδάκη.
Οταν έχεις τέτοιους διαιτητές, ξεχνάς κι ότι υπάρχουν στο γήπεδο.
Αυτός είναι ο καλός διαιτητής...
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πόπη Καλλή ) Σκαλτσή, Παπαδοπούλου, Κ.Ράπτη, Τριανταφύλλου, Τζώρτζη, Ε.Ζαννή, Ανδρακάκου, Ζούπα, Σπυράκη, Ζήκου, Βαμβακάρη, Βλάμη.
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ( Μιχάλης Παπανικολάου ) Τσεκούρα, Μπάρλου, Σαιπάκη, Ζιώβα, Περκολάι, Σωτηροπούλου, Γεροβασίλη, Καγκάρα, Κυριακίδου, Χριστοδούλου, Σπανάκου, Βέλικο.