Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ιστορική πρόκριση για το βόλει του Πορφύρα

Συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία για το βόλει του Πορφύρα που στα 25 χρόνια της ζωής του, πέτυχε ακόμα ένα μεγάλο επίτευγμα, καθώς, για πρώτη φορά από την ίδρυση του πέρασε στο Final 4 του πρωταθλήματος των Παγκορασίδων Α της ΕΣΠΕΔΑ, μετά την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια πρόκρισης, με 3-1 σετ επί του Μίλωνα, στο Σαλπέας.
Ο Πορφύρας ανέτρεψε το πλεονέκτημα έδρας χθες, καθώς κέρδισε με 3-0 σετ στη Νέα Σμύρνη τον Μίλωνα και επικράτησε και πάλι σήμερα, οπότε, εφόσον συμπλήρωσε 2 νίκες, πάει στο Final 4, ήδη, ως μία από τις 4 καλύτερες ομάδες από τις 48 του πρωταθλήματος των Παγκορασίδων Α σε όλη την ΕΣΠΕΔΑ, δηλαδή, στη μία από τις 2 Ενώσεις όλης της Αττικής.
Μπράβο σε κάθε συντελεστή αυτής της μεγάλης επιτυχίας, αλλά, η δουλειά δεν τελείωσε...
Το βόλει του Πορφύρα, θα εκπροσωπηθεί σε επίπεδο υποδομών για τρίτη φορά το τελευταίο 12μηνο, σε Final 4.
Πέρσι, στις Παγκορασίδες Β, ο Πορφύρας πήρε την δεύτερη θέση.
Φέτος, στις Κορασίδες Γ, ο Πορφύρας κατέκτησε την πρώτη θέση.
Και τώρα, πάμε για πρώτη φορά σε Final 4 Παγκορασίδων Α και με την δύναμη του Θεού, θα δούμε ποιά είναι τα όρια μας.
Ολα αυτά, στη χρονιά όπου ο Πορφύρας έπαιξε στην Α1 Εθνική Κατηγορία στο Βόλει Γυναικών, αλλά, δεν εγκαταλείψαμε ούτε για μία στιγμή την δουλειά στις υποδομές μας, όπως αποδεικνύεται στην πράξη και αντίθετα χρησιμοποιήσαμε τις εμπειρίες που κερδίσαμε, ώστε να γίνουμε καλύτεροι παντού, γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία μας.
Το σημερινό παιχνίδι στο Σαλπέας ήταν σπουδαίο, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες.
Ο Πορφύρας προκρίθηκε δίκαια, με την συνολική εικόνα που παρουσίασε, αλλά, ο Μίλων ήταν δυνατός και άξιος αντίπαλος,
Και οι δύο ομάδες άξιζαν να προκριθούν, δυστυχώς, όμως, περνούσε μόνο μία.
Τιμάμε τον ηττημένο, χαιρόμαστε για την πρόκριση μας και ελπίζουμε όλα αυτά τα παιδιά, που έχουν ταλέντο και ήθος, είτε με την κοκκινόμαυρη, είτε με την πρασινόμαυρη φανέλα, είτε με όποια άλλη, να έχουν την ΥΓΕΙΑ τους και να μείνουν στο βόλει για πολλά χρόνια.
Η χαρά μας για την ιστορική νίκη-πρόκριση, πρέπει να αποτυπώνεται με μέτρο, από σεβασμό στην κουλτούρα και την ιστορία της ομάδας μας, μα και στην κουλτούρα και την ιστορία του Μίλωνα.
Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι από αυτά τα παιχνίδια θα ενισχυθεί η ΦΙΛΙΑ ανάμεσα σε Πορφύρα και Μίλωνα και θα έλθουμε πιο κοντά, με προτεραιότητα σε ότι μας ενώνει, όπως ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ συμβαίνει.
Τα σετ ήταν : 25-15, 17-25, 25-12, 25-21.
Αριστη η διαιτησία των Διαμαντή-Πεσίνογλου.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πόπη Καλλή ) :  Ο.Καλογεροπούλου, Κ.Καλογεροπούλου, Τζώρτζη, Κ.Ράπτη, Ε.Ζαννή, Συρίγου, Κουόλ, Μαριόλη, Σπυράκη, Τ.Παπαδοπούλου, Α.Φραγκοπούλου, Βαμβακάρξ
ΜΙΛΩΝ ( Μυρτώ Νικολαίδου ) : Μιλάτου, Ιωάννου, Βλάχου, Παπακωνσταντίνου,  Γκόπη, Μαγδάλη, Σεργεντάκη, Δρόσου, Γεωργούλη, Καρδογιάννη, Σπαντοπούλου, Ζαβαροπούλου, Κρυπαράκου, Αναστούλη.