Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Πορφύρας-Ηλυσιακός 3-0 σετ, 9η σερί νίκη του Πορφύρα στην Α2 Εθνική, με σετ 27-1

Σημαντική και δίκαιη νίκη, με εμφάνιση ΟΜΑΔΑΣ, για τον πρωτοπόρο Πορφύρα, με 3-0 σετ, απέναντι στον δυνατό και δεύτερο στη βαθμολογία Ηλυσιακό, που ηττήθηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, στον αγώνα ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Σαλπέας, με πολύ καλή εικόνα από τους 400 θεατές, ανάμεσα στους οποίους ήταν πολλά παιδιά από την Ακαδημία του Πορφύρα, αλλά και φίλοι του Ηλυσιακού, που ήταν άψογοι σε όλα.
Ο Πορφύρας πέτυχε έτσι την 9η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια, με απολογισμό, πλέον, 27-1 σετ. Από τον Ηλυσιακό, πλέον, ο Πορφύρας ξέφυγε με 4 βαθμούς διαφορά, όσοι τον χωρίζουν και από τον Πανιώνιο.
Ο αγώνας ήταν πολύ καλός, με ανατροπές και  ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα σετ ήταν : 25-22 ( από 20-21 ), 25-11 και 27-25 ( από 17-13 και 21-23 ).
Το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια του Πορφύρα, απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο που αγωνίσθηκε με σοβαρότητα και αθλητοπρέπεια, αλλά, ακόμα είναι πολύ νωρίς, καν δεν έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα, ώστε να υπάρχει αναφορά για οτιδήποτε, ως προς την προοπτική της ομάδας μας και την βαθμολογία στον Ομιλο μας.
Αξίζουμε τη χαρά και τα πανηγύρια, δικαιούμαστε να καμαρώνουμε, αλλά, απαιτείται να μείνουμε προσγειωμένοι, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με προσοχή και επιμέλεια και να είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθεια για το επόμενο παιχνίδι.
Ο Ηλυσιακός είναι μία ιστορική ομάδα, παραδοσιακή δύναμη της κατηγορίας, με σταθερότητα και συνέπεια στους στόχους του, αξίζει τον σεβασμό μας και τον έχει.
Πολλά λόγια δε χρειάζονται, πέρα από ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις αθλήτριες μας και τον Βασίλη Πανδή με την Πόπη Καλλή, του τεχνικού διδύμου που υποστηρίζει τον αγώνα τους, με καθημερινή δουλειά.
Η συλλογικότητα, η έμφαση στην ομαδικότητα και η αφοσίωση στην ομάδα, θα δώσουν στο τέλος τους καρπούς τους, αρκεί να μείνουμε προσεκτικοί και σε εγρήγορση.
Γουρλής, όπως πάντα στα παιχνίδια μας στο Σαλπέας, ο πρόεδρος του Πορφύρα Κανάκης Τσιριγωτάκης, που έδωσε από την καρδιά του τα θερμά συγχαρητήρια του.
Ευχαριστούμε όλους όσοι ήταν στο πλευρό του Πορφύρα και επισημαίνουμε ότι ΟΛΟΙ όσοι έρχονται στο Σαλπέας για πρώτη ή πολλοστή φορά, οφείλουν να ακολουθούν τις αρχές, τις αξίες και το πνεύμα του Πορφύρα, τιμώντας όχι μόνο την ομάδα μας, αλλά και εκείνη που είναι στην άλλη πλευρά του τεραίν.
Καμμία νίκη δεν αξίζει όσο η διατήρηση του χαρακτήρα του Πορφύρα, μιας ομάδας που ανεξάρτητα από όσα πετυχαίνει, με συνέπεια, κόπους και τεράστιες θυσίες, ΟΦΕΙΛΕΙ να διατηρήσει το ήθος και το πρεστίζ της και να μείνει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ, γιατί, πολύ απλά, αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο μας και αυτό είναι και το μεγαλύτερο ατού μας.
Το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο δώρο για την Δέσποινα Σιδεράτου που είχε γενέθλια, όπως και για τις εορτάζουσες την Παρασκευή Αννα Μαρία Θεοχάρη, Μαριάννα Λιάρου, Αννα Φωτεινού.
Αριστη η διαιτησία των Ράντσιου-Οικονομοπούλου. Υψηλού επιπέδου διαχείριση του αγώνα.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Βασίλης Πανδής-Πόπη Καλλή ) : Χρήστου, Μ.Ράπτη, Σιδεράτου, Γκολφινοπούλου, Φωτεινού, Θεοχάρη, Μουστάκη, Ξαγοραράκη, Ν.Γκούρα, Λιάρου, Κουόλ, Κ.Ζαννή, Καράκου, Θαλασσινού.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ( Κώστας Λιώσης ) : Ράγκου, Σωτηρίου, Χριστοδούλου, Αναγνώστου, Χαμπηλομάτη, Λιαρούτσου, Γκιαούρη, Πολυδώρου, Χανδρή, Θύμο.