Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Οταν ένας δικός μας άνθρωπος πονάει, δεν μπορούμε να είμαστε στον κόσμο μας. Στον Πορφύρα, είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και στις χαρές και στις λύπες....Γιατί η ΟΜΑΔΑ είναι για όλα, όχι μόνο για το παιχνίδι...

Σε δύο σημεία θα σταθούμε, αναφορικά με το παιχνίδι Αγία Παρασκευή-Πορφύρας 1-3 σετ, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας στο Βόλεϊ Γυναικών, πέρα από το γεγονός ότι αυτή ήταν η 11η σερί νίκη μας στο πρωτάθλημα ( όπου ο Πορφύρας παραμένει αήττητος και πρωτοπόρος ) και η 14η στη σεζόν ( μαζί με τις 3 του Κυπέλλου ) :
Στον αθλητισμό και σε μία ΟΜΑΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Στα καλά γελάμε παρέα, στα δύσκολα και άσχημα τα βιώνουμε παρέα.
Και στο επίκεντρο είναι ο άνθρωπος, ειδικά όταν αυτός είναι νέος, οπότε έχει πρόσθετη ανάγκη να νιώσει ότι δεν έχει λόγο να αισθάνεται μοναξιά.
Η 21χρονη αθλήτρια μας Δέσποινα Σιδεράτου, εξαιρετική στη φετινή σεζόν, μπήκε να παίξει απέναντι στην Αγία Παρασκευή, εμφανώς καταβεβλημένη από τον θάνατο της πολυαγαπημένης της γιαγιάς, που έσβησε χθες βράδυ στη Χίο, στο νησί τους.
Εκανε και έδωσε ότι μπορούσε η Δέσποινα, που έχει την αγάπη μας και όχι μόνο τα συλλυπητήρια μας. Γιατί, η απώλεια ενός δικού μας ανθρώπου, είναι πάντα κορυφαία.
Και επειδή η ζωή σε κάνει να κλαίς αλλά και να χαμογελάς, στο ίδιο παιχνίδι, ένα άλλο παιδί μας, η 19χρονη Ιλιόνη Κελεσίδη αγωνίσθηκε μετά από ακριβώς ένα γύρο απουσίας λόγω τραυματισμού και ήταν θαυμάσια, απολαμβάνοντας βήμα-βήμα την επιστροφή της, μετά από ένα στραβοπάτημα που την ταλαιπώρησε πάρα πολύ.
Η απόσταση από τη χαρά στη λύπη είναι πάρα πολύ μικρή.
Αλλά, όπως διαχειρίσθηκε με αφοσίωση στην ομάδα τον πόνο της η Δέσποινα, έτσι και η Ιλιόνη, έμεινε όρθια, αν και αρκετές φορές αυτούς τους 3 μήνες, μονολόγησε ΄΄γιατί τέτοια αναποδιά΄΄.
Τον αθλητισμό τον αγαπάμε, γιατί είναι σαν τη ζωή μας. Δυναμικός, ελκυστικός, συναισθηματικός αλλά και απρόβλεπτος.
Και κάθε παιχνίδι είναι μοναδικό και ξεχωριστό.
Απόψε, στην Αγία Παρασκευή, ο Πορφύρας κινδύνευσε άμεσα από την πολύ καλή και αξιέπαινη γηπεδούχο, αλλά, ίσως λόγω της εμπειρίας του ή ίσως επειδή είχε πιο πολλές λύσεις, επικράτησε δίκαια, με 3-1 σετ, μετά από συναρπαστική αναμέτρηση.
Προχωράμε, αλλά, χωρίς πολλά-πολλά, όπως πάντα άλλωστε.
Θριαμβολογίες εξάλλου, όταν ένας δικός μας άνθρωπος πονά, είναι φαιδρό να υπάρχουν, μετά το τέλος της κοινής αποστολής.
Συνεχίζουμε. Παίρνοντας μαθήματα, ελπίζουμε...
Τα σετ ήταν :  25-19, 13-25, 27-29, 17-25.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Βασίλης Πανδής-Πόπη Καλλή ) : Γκολφινοπούλου, Σιδεράτου, Χρήστου, Μ.Ράπτη, Φωτεινού, Θεοχάρη, Μουστάκη, Ξαγοραράκη, Κελεσίδη, Ν.Γκούρα, Καράκου, Λιάρου, Θαλασσινού, Μπουτσελάκου.