Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Για τις Παγκορασίδες Γ και Δ

Οι Παγκορασίδες Γ και Δ του βόλεϊ του Πορφύρα, θα παίξουν αύριο για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα.
Ηδη, είμαι σίγουρος ότι οι μισές έχουν πόνους στην κοιλιά και οι άλλες μισές αισθάνονται ότι έχουν πυρετό ενώ όλες  πρέπει να αισθάνονται νευρικότητα, που μπορεί να εκφράζεται με διάφορους τρόπους.
Τα...συμπτώματα τα έχουμε ξαναδεί....Είναι...συνηθισμένα. Και οφείλονται στο άγχος που αισθάνονται τα παιδιά, στην αγωνία τους.
Πριν από οτιδήποτε άλλο, χρειάζεται να συνειδητοποιήσετε ότι είστε τυχερές που μπορείτε να αγωνισθείτε και μάλιστα στο πιο όμορφο και δίκαιο άθλημα.
Κατά δεύτερο, κρατείστε έξω από το μυαλό σας κάθε σκέψη που σας πιέζει. Εχετε προπονηθεί καλά και σωστά και θα παίξετε για να κερδίσετε εμπειρίες, δε χρειάζεται να αποδείξετε τίποτα σε κανέναν.
Είστε ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ που έχετε αυτή την ευκαιρία. Ετσι να το σκέφτεστε.
Και για τους γονείς των παιδιών : Τα παιδιά πρέπει να ΠΑΙΞΟΥΝ χωρίς να τους μεταφέρετε εσείς τις επιθυμίες και τις αγωνίες σας.
Εάν έχετε την αίσθηση ότι μπορείτε να αγωνισθείτε καλύτερα από τα παιδιά σας, μπορείτε να μπείτε εσείς στη θέση τους και έτσι θα καταλάβετε και πόσο...εύκολη είναι.
Ψυχραιμία και στις συμπεριφορές και ενθάρρυνση και στα παιδιά.
Σε αυτές τις ηλικίες, δεν προέχει το αποτέλεσμα, αλλά, η δημιουργία σωστών αθλητριών, όχι παιδιών που θα ΄΄σκάνε΄΄από την πίεση, θα είναι νευρωτικά και θα κλαίνε με το παραμικρό.
Μας φέρατε τα παιδιά σας για να κάνουν αθλητισμό στο καλύτερο περιβάλλον.
Ε, θα σας τα επιστρέψουμε, όταν έλθει η ώρα εκείνη, όπως ακριβώς θα θέλατε να τα δείτε.
Ομως, προτού πείτε κάτι στα παιχνίδια, θα θέλαμε να βουτήξετε δυό φορές την γλώσσα στο μυαλό.
Γιατί η ψυχούλα και το μυαλουδάκι τους επηρεάζονται πάρα πολύ εύκολα. Και εμείς θέλουμε να μάθουν να χαίρονται τον καλό αγώνα, έτσι δεν είναι ;