Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Αξιοπρέπεια και σεβασμός, οι κυρίαρχες αρχές του Πορφύρα....














Ο Πορφύρας επέστρεψε στην 6η θέση στην Volleyleague Γυναικών ( με αγώνα περισσότερο σε σχέση με τον 7ο Αίαντα Ευόσμου ), χάρη στην νίκη του στο Σαλπέας, με 3-1 επί της Κορίνθου.
Ωστόσο, επειδή κυρίαρχη αξία στη ζωή και επακόλουθα και στον αθλητισμό, είναι ο σεβασμός, καλό είναι να κρατήσουμε, ειδικά αυτή την φορά, χαμηλούς τόνους.
Η ΟΜΑΔΑ μας, αγωνίσθηκε για την αξιοπρέπεια της και πάλεψε για την νίκη, απέναντι σε έναν, επίσης έντιμο, αντίπαλο με τον οποίο έχουμε άριστες σχέσεις και δεσμούς φιλίας και με αυτό το αποτέλεσμα, ουσιαστικά, στέλνουμε, την Κόρινθο στην Pre League.
Χαιρόμαστε για την νίκη, γιατί στην Ελλάδα της μιζέριας και της καχυποψίας, ξέρουμε καλά τι θα ακούγαμε αν χάναμε, όπως ήταν πιθανό να συμβεί, εφόσον άλλωστε στον πρώτο γύρο είχαμε ηττηθεί στην Κόρινθο.
Αντε εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας...
Ομως, όταν στέλνεις στον υποβιβασμό μία ομάδα, οφείλεις να σιωπάς και απλώς αφήνεις το αποτέλεσμα να μιλά.
Συγχαρητήρια σε τεχνική ηγεσία και αθλήτριες, αθλήτριες και τεχνική ηγεσία, για την σοβαρότητα στην προσέγγιση του αγώνα.
Ευχόμαστε να συναντηθούμε ξανά με την Κόρινθο στο υψηλότερο επίπεδο.
Πολλά μπράβο στις πρωταθλήτριες των Κορασίδων Γ του Πορφύρα, στις οποίες έγινε απονομή του Κυπέλλου από τον Πρόεδρο του Α΄ Δημοτικού Διαμερίσματος Νικήτα Γκόλφη, σπουδαίο άνθρωπο της γειτονιάς μας και επί σειρά ετών λαμπρό ποδοσφαιριστή του Αργοναύτη.
Εχουν λαμπρά παραδείγματα οι μικρές μας, τις οποίες καθοδηγεί ο προπονητής της Γυναικείας ομάδας του Πορφύρα Βασίλης Πανδής.
Αρκεί το μυαλό να μείνει μέσα στο κεφάλι και η ψυχή τους καθαρή σαν τα λουλούδια που τους πρόσφεραν οι αθλήτριες των Κορασίδων Δ, Αγγελική Αντωνίου και Ελένη Καρυπίδη.
Ευχαριστούμε το κοινό του Πορφύρα, όπως και της Κορίνθου, για ότι μας πρόσφεραν απόψε, σε ένα γήπεδο όπου παράγεται αθλητικός πολιτισμός.
Το γεγονός ότι στην 14άδα μας, ήταν ( και αγωνίσθηκαν ) 4 αθλήτριες από την Ακαδημία μας, με ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΡΦΥΡΑ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, οι Εβελίνα Θαλασσινού, Μαριάννα Λιάρου, Ειρηλένα Ανδρακάκου( 15 ετών ) και Ελένη Ζαννή ( 16 ετών, στο ντεμπούτο της στην Volleyleague, 3 χρόνια μετά την συμμετοχή της αδελφής της Κατερίνα στην ίδια κατηγορία ), ίσως, είναι το πιο σημαντικό από όλα, γιατί εξηγεί όλα τα άλλα, την κουλτούρα και την φιλοσοφία μας.