Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Βολεϊμπολίστριες του Πορφύρα με πτυχίο

Η παράδοση που έχουμε δημιουργήσει στο βόλει του Πορφύρα, όπου επιδιώκουμε να συμβαδίζουν αθλητισμός και σχολείο, συνεχίζεται με 2 παιδιά από την Ακαδημία μας που πήραν το πτυχίο τους σε Πανεπιστημιακές Σχολές.
Η Μαρία Δελαγραμμάτικα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νομική Αθηνών και η Στέβη Χαλβατζή στη Φαρμακευτική Αθηνών. Και οι δύο με εξαιρετικό βαθμό.
Και τα 2 παιδιά θα μας λείψουν στη νέα σεζόν, καθώς, θα προχωρήσουν σε μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, σε Πανεπιστήμια όπου έγιναν δεκτά με υποτροφία, καθώς, αναγνωρίσθηκε όχι μόνο η επίδοση τους στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο αλλά και η ικανότητα τους να συνδυάζουν τις σπουδές με την δραστηριότητα τους στο βόλεϊ.
Η...παραγωγή επιστημόνων θα συνεχισθεί με την Θεοδώρα Δημητρίου που ετοιμάζεται να αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Και τα 3 παιδιά, είναι από την Ακαδημία μας, γέννημα-θρέμμα του Πορφύρα.
Και σας βεβαιώνουμε ότι το βόλεϊ ως άθλημα, σε συνδυασμό με το περιβάλλον του Πορφύρα, τις βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό.
Αριστο, βεβαίως, το βόλεϊ, το λατρεύουμε, αλλά, πάντα, πρέπει να καταβάλλουν οι αθλήτριες μας προσπάθεια ώστε να το συνδυάζουν, σε όποιο βαθμό και επίπεδο, με τα γράμματα, με την εκπαίδευση, την καλλιέργεια, την κουλτούρα.
Δεν είναι απαραίτητο να μπούμε στο Πανεμιστήμιο.
Αναγκαίο είναι να διαβάζουμε ένα καλό και χρήσιμο βιβλίο, να εκτιμάμε το δίκαιο και το όμορφο, να τιμάμε τους ηλικιωμένους και πάνω από όλα την οικογένεια μας, να σεβόμαστε τον εαυτό μας και να δίνουμε χέρι βοήθειας στον αδύναμο, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, που είναι αναπόφευκτα, να προσπαθούμε με πειθαρχία, κανόνες, πνεύμα συνεργασίας, να προσέχουμε πως μιλάμε γιατί το πιο κοφτερό μαχαίρι είναι η γλώσσα και αφήνει πληγές, να μην ξεχνάμε και να μην είμαστε αχάριστοι.
Αυτή είναι η σημαία μας και αυτή την φιλοσοφία θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.