Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Αυτό είναι πρωτάθλημα ;

Η πληροφόρηση που έχουμε, για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και τον Ομιλο όπου μετέχει ο Πορφύρας, έχει ως εξής.
Οι ομάδες που έχουν μείνει είναι 9. Αποσύρθηκε η Φιλία, δε θα αγωνισθεί ο Πανελλήνιος, εκτός κι αν αλλάξουν θεαματικά τα δεδομένα για τον σύλλογο της Κυψέλης.
Η Ομοσπονδία δεν προτίθεται να καλύψει τα κενά ανεβάζοντας ομάδες απο τα τοπικά πρωταθλήματα.
Με αυτόν τον τρόπο, πάμε σε ένα πρωτάθλημα ''ρώσικη ρουλέτα'', με 9 ομάδες.
Για να μην πούμε ότι ουσιαστικά είναι ένα πρωτάθλημα με ζωηρές αδυναμίες.
Αν φύγει κι άλλη ομάδα, θα συμπληρωθούν τα κενά.
Αν όχι, μένουμε οι 9.
Και με τις 9, θα πέσει μόνο 1 ομάδα.
Οι άλλες δύο που αποχωρούν, λογίζονται ως υποβιβασθείσες, επειδή  δε δήλωσαν μέχρι τις 30 Ιουνίου ότι δε θα αγωνισθούν σε αυτή την κατηγορία.
Ετσι, θα ανεβαίνει μία ομάδα και μία θα πέφτει.
Καταλαβαίνετε ότι σε πρωτάθλημα 16, μόλις, αγωνιστικών, ήδη, απο το τέλος του πρώτου γύρου, οι πιο πολλές ομάδες θα είναι αδιάφορες. Με ότι αυτό σημαίνει για τη λειτουργία τους, τη συνέπεια τους, την παρουσία στις προπονήσεις.
Ποιό κίνητρο θα έχουν, όταν στατιστικά, είναι δεδομένο ότι ο ουραγός της κατηγορίας, ατην Α2 , συνήθως, κρίνεται απο πολύ νωρίς ;
Οποιοι πηγαίνουν για άνοδο, θα έχουν κίνητρο. Οι άλλοι θα υπολειτουργούν....
Επίσης, πως θα ξέρουμε πότε θα πρέπει να αρχίσει η προετοιμασία ;
Και με ποιά δεδομένα ;
Δεν έχει νόημα να μεγαλώσει τεχνητά η περίοδος, με διακοπές ενός μηνός τα Χριστούγεννα και με ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ των αγωνιστικών.
Οι προπονητές δεν είναι ...φακίρηδες για να κρατούν τις αθλήτριες τους σε ετοιμότητα και τα κορίτσια δεν είναι ρομποτάκια για να κουρδίζονται και να φορμάρονται.
Ενδείξεις υπάρχουν για το τι θα γίνει, αλλά, όχι ανακοινώσεις.
Η σαιζόν είναι δύσκολη, το γνωρίζαμε.
Τώρα, γίνεται και περίεργη...
Υπάρχει πρόβλημα και η διαχείριση του, πράγματι, δεν είναι εύκολη για την Ομοσπονδία, όμως, οι ομάδες πρέπει να έχουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, εικόνα, ώστε να κάνουν προγραμματισμό κι όχι αυτοσχεδιασμό.

Ν.Δελ.