Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Παίζουμε βόλει ή κάνουμε πολιτική ;

Ενδεχομένως, ενοχλώ ή κι εκνευρίζω, ελπίζψ ορισμένες μόνο φορές,  με τον τρόπο που τοποθετούμαι.
Δε θέλω, ωστόσο, να διεκδικήσω τίποτα περισσότερο απο το δικαίωμα μου στην έκφραση, όπως αυτή στοιχειοθετείται και στηρίζεται απο τους κανονισμούς αλλά και τη λογική, τον σεβασμό στις αρχές του παιχνιδιού.
Αισθάνομαι, όχι  άδικα νομίζω, ότι τόσο η Ευρωπαική Ομοσπονδία Βόλει  ( CEV), όσο κι η Ελληνική ( ΕΟΠΕ), με τη στάση και τις αποφάσεις τους στο ζήτημα της αναφοράς του ΑΟΦ Πορφύρας για συμμετοχή της αθλήτριας Ευδοξίας Αργυροπούλου σε 2 διαφορετικά, αναγνωρισμένα,  εθνικά  πρωταθλήματα με 2 διαφορετικές ομάδες, στην ίδια αγωνιστική περίοδο, απλώς, επιβεβαιώνουν ότι οι Κανονισμοί υπάρχουν για να τηρούνται, αναλόγως την περίπτωση και τις διαθέσεις μας.
Οι ίδιοι φορείς του αθλήματος, ζητούν απο τα σωματεία να ακολουθούν κατά γράμμα τους Κανονισμούς.
Ποιός κοροιδεύει ποιόν.....
Ο ΑΟΦ Πορφύρας γνωστοποίησε ( αν υποθέσουμε ότι δεν ήταν γνωστό...) ένα θέμα, διπλής συμμετοχής, για την οποία επιβεβαιώθηκε ότι είναι αντικανονική, εφόσον δεν υπήρξαν τα απαραίτητα έγγραφα πιστοποίησης του νομότυπου κι ορθού της συγκεκριμένης μετακίνησης.
Επιλέξαμε την αναφορά κι όχι την ένσταση, επειδή, εμπιστευθήκαμε την Ελληνική Ομοσπονδία και την κρίση της, παράλληλα, περιμέναμε ότι θα σεβασθεί η Ευρωπαική Ομοσπονδία τους δικούς της κανονισμούς.
Διαλέξαμε το δρόμο της δημοσιοποίησης μίας, πιστοποιημένης, παρατυπίας κι αφήσαμε τις αρχές του αθλήματος να εφαρμόσουν τους Κανονισμούς.
Ακούσαμε διάφορα.
Μας ειπώθηκε, απο κορυφαίο εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας, ότι ''βλέπει λάθος, αλλά, οι κυρώσεις εκτιμά  ότι θα πρέπει να αφορούν την Αγγλική Ομοσπονδία και την αθλήτρια που σύμφωνα με τους Κανονισμούς, θα τιμωρηθούν με πρόστιμο η Ομοσπονδία και με τιμωρία έως ένα χρόνο η αθλήτρια, η οποία θα πρέπει πρώτα να κληθεί, πάντως, σε απολογία''.
Το ίδιο πρόσωπο, εξάφρασε την άποψη ότι ''η Ελληνική Ομοσπονδία κι οι Ιωνες δεν προκύπτει ότι  έχουν ευθύνη''.
Η ενημέρωση της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας έγινε 2 εβδομάδες μετά απο την αναφορά μας στην ΕΟΠΕ.
Νωρίτερα, απο την ΕΟΠΕ μας είχαν πεί ότι ''θέλουν να κρίνονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα κι όχι στα χαρτιά και καλό θα είναι να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μετά απο τη ληξη του πρωταθλήματος της Α2 ώστε να ασχοληθεί με το ζήτημα''.
Είχαμε συνειδητοποιήσει, συνεπώς, τι θα ακολουθούσε.
Ομως, ειλικρινά, δεν περιμέναμε ότι θα γινόταν, ασμένως, αποδεκτό απο την ΕΟΠΕ ότι η Ευρωπιακή Ομοσπονδία θα αρκείτο σε μία ...απλή παρατήρηση προς την Αγγλική Ομοσπονδία ( για να μη τη ...στεναχωρήσει...) και θα έβαζε στο συρτάρι την υπόθεση, χωρίς την παραμικρή ποινή σε κανέναν.
Αρα λοιπόν, έγινε κάτι που αναγνωρίζεται ως λάθος, άλλαξαν οι όροι του παιχνιδιού, άλλά ουδείς φταίει.
Μάλιστα....
Οπότε, εφόσον το δέχονται αυτό η ΕΟΠΕ κι η CEV κι αφού καταπατούν τους κανονισμούς ή αποφεύγουν να θεσπίσουν άλλους, ώστε να συμπληρώσουν τους ήδη υφιστάμενους, είναι σαφές ότι δεν έχουν δικαίωμα να απαιτούν απο τα μέλη τους να σέβονται ότι είναι αποτυπωμένο στο χαρτί ή ότι εξυπακούεται, αλλά, δεν ορίζεται.
Ειλικρινά, ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ και τα καλύτερα τόσο στην Ευδοξία όσο και στους Ιωνες ( μία ανακοίνωση ή προσωπική δήλωση που διαβάσαμε προ καιρού, αισθάνομαι ότι θα πρέπει να συνομολογείται ότι υπήρξε ατυχής μέσα στην αοριστία της, αλλά,καλά να είμαστε,. η εκτίμηση δε σβήνει και παρεξήγηση δε μένει, αν κι άκουσα πολλά κι εγώ κι ο Πορφύρας...), όπως και στην ομάδα της κοπέλας στην Αγγλία αλλά και στα στελέχη κι εκπροσώπους των Ομοσπονδιών που ενεπλάκησαν σε αυτή την υπόθεση.
Αλλά, δεν μπορεί, εντέλει να μη φταίει κανείς για ότι συνέβη.
Δεν είναι δυνατό αυτό που ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, να το βλέπουμε να συμβαίνει χωρίς κυρώσεις, δίχως μία συγγνώμη και να ακούμε, κιόλας, διάφορα....
Σκεφθείτε ότι αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί σε εσάς, στην ομάδα σας.
Και στον Πορφύρα έχει   παρουσιασθεί, σε διαφορετικές εκδοχές, 2 φορές μέσα σε 3 χρόνια ( προηγήθηκε η περίπτωση Βίλντε με την Φιλία, η οποία είχε άλλα χαρακτηριστικά, αλλά και σαφείς ομοιότητες  ).....
Αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς, σεβόμαστε τους ανθρώπους, όμως, μας αρέσει να στηριζόμαστε σε επιχειρήματα, σε στοιχεία, αυτό μπορεί να ενοχλεί, επειδή φέρνει κόσμο σε δύσκολη θέση.
Λυπάμαι πραγματικά, επειδή, η ανακολουθία δε μου αρέσει.
Οπως ούτε κι η κοροιδία.
Οσο κι αν σας ενοχλώ, θα συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο.
Πολύ απλά, επειδή, για  εμένα, που δεν γνωρίζω απο βόλει, αλλά, προσπαθώ να το υπηρετήσω, κυρίαρχη είναι η σκέψη ότι το παιχνίδι πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα.
Ενόχλησε η αναφορά του ΑΟΦ Πορφύρας, ίσως για αυτό μαθαίναμε για τις εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση, μετά απο άλλους και μόνο μετά απο δικές μας πρωτοβουλίες....
Οταν διαμαρτυρήθηκα για μία κακή διαιτησία στην Κρήτη, με χαρακτήρισαν συκοφάντη.
Ευτυχώς ανακάλεσαν, γιατί θα είχαμε άλλα....
Οατν προτείνω κάτι κι επιμένω σε αυτό, ακούω να λένε ότι γκρινιάζω  όταν δε μου κάνουν τα ...χατήρια....
Οταν αναφέρομαι σε πρατυπίες κανονισμών, βλέπω ότι  το σκεπτικό είναι '' τι ψάχνεις τώρα να βρείς, έτσι συμβαίνει....''.
Η συντεταγμένη και με σαφήνεια τοποθέτηση που συνιστά διαφορετική αντίληψη, θα έπρεπε κανονικά, να είναι χρήσιμη και καλοδεχούμενη.
Αλλωστε, εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.
Κρίμα μόνο για το παιχνίδι, γιατί είναι όμορφο και συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι δίκαιο....
Απλώς πρέπει να γίνει και σοβαρό, για να το παίρνουν στα σοβαρά....

Ν.Δελαγραμμάτικας 

Υ.Γ.
''Είναι εξαιρετικά περίπλοκο το θέμα αυτό'' μου είχε ειπωθεί απο κορυφαίο εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας.
Πόσο εύκολα κι απλά αντιμετωπίσθηκε, εντέλει.....