Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Οι γονείς κοντά και μακρυά

Στο πλαίσιο των επαφών που θα έχουμε με τους γονείς των παιδιών της Ακαδημίας μας, ας υπάρχει ως δεδομένο, απο τώρα, ότι θα μπεί ζήτημα παρουσίας τους στις προπονήσεις.
Προκειμένου να δουλεύουν καλύτερα προπονήτριες και παιδιά, στο Σαλπέας, την ώρα των προπονήσεων, θα κάθονται μόνο οι γονείς των Προμίνι και Μίνι, όπου υπάρχουν παιδάκια τα οποία είναι φρέσκα στην ομάδα μας, πρέπει να έχουν κοντά τους τους δικούς τους ανθρώπους, στην αρχή, επίσης δε, καλό είναι να σιγουρευθούν οι γονείς τους, ότι είναι σε ένα ασφαλές, οργανωμένο  και φυσιολογικό περιβάλλον.
Οι γονείς των άλλων τμημάτων, θα πρέπει, σταδιακά, να έχουν ως δεδομένο ότι θα μένουν εκτός προπονήσεων. Θα μπορούν να κάθονται  στην κερκίδα του γηπέδου μπάσκετ, αν μένουν μακριά και δεν έχουν την ευχέρεια να πηγαινοέρχονται στο γήπεδο.
Στο Σαλπέας θα μένουν, μόνο, οι έφοροι των τμημάτων και οι γιαγιάδες όπως κι οι παππούδες, ώστε να μην ταλαιπωρούνται και να μην...αγχώνονται, επειδή, αισθάνονται ευθύνη για τα παιδιά των παιδιών τους.
Σε δεύτερη φάση, θα ενημερωθούν επίσης οι γονείς των Προμίνι και Μίνι ότι θα ισχύσει και για αυτούς η ίδια διαδικασία.
Εδώ, δίνετε απο αυτά που δεν έχετε, τα 25 ευρώ της συνδρομής.
Μας είναι εύκολο να χαιδεύουμε τα αυτιά και να λέμε ότι μπορείτε, βεβαίως, να παρακολουθείτε απο κοντά τα παιδιά σας, συχνά να τα ενθαρρύνετε, σε κάποιες περιπτώσεις να τα...καθοδηγείτε και να τους...δείχνετε κιόλας, πως πρέπει να παίζουν ή να κάνουν την άσκηση.
Προτιμούμε να πάμε απο τη δύσκολη οδό.
Και να αφήσουμε τα παιδιά να αθληθούν για τους εαυτούς τους και την ομάδα κι όχι για τον μπαμπά.
Ολοι έχουμε κόρες κι όποια κι αν η ηλικία τους, μωρά τις λέμε και μωρά τις βλέπουμε, αντί να πάμε στον καθρέφτη ώστε να παρατηρήσουμε ότι μεγαλώσαμε κι εμείς, μαζί με τα παιδιά μας, γιατί τον χρόνο δεν τον σταματά κανείς...
Καταλαβαίνουμε τη λαχτάρα του μπαμπά.
Αλλά, πιστέψτε μας, ότι επειδή μπορούμε να κοντρολάρουμε τα συναισθήματα μας και τις αντιδράσεις μας, γιατί αυτό μας έμαθε η οικογένεια του βόλει του Πορφύρα, όπου το εγώ μπαίνει κάτω απο το εμείς, για το καλό του συνόλου και της συνεργασίας, θέλουμε να συνεχίσουμε να μεταδίδουμε αυτό το πνεύμα.
Υπάρχουν κανόνες και φυσικά δε λέμε ότι είμαστε αλάθητοι, αλλά, για να έχουμε απαιτήσεις, πρώτα πρέπει να αισθανθούμε ότι υπάρχουν κι υποχρεώσεις.
Και επειδή οι καιροί είναι σκληροί, τουλάχιστον, εδώ θα κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε να έχετε όχι την εντύπωση αλλά την βεβαιότητα ότι εδώ πιάνει τόπο η θυσία σας.....


Ν.Δελαγραμμάτικας