Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Τον Πορφύρα τον ξεγράφεις μόνο όταν πάψει να υπάρχει

΄΄Νίκη Πορφύρα΄΄ ήταν αυτή που πέτυχαν οι Παγκορασίδες Α του Πορφύρα επί του Αλίμου, με 3-2 σετ, στο Σαλπέας, με ανατροπή από 0-2 σετ ( 25-27, 17-25, 25-16, 25-22, 15-10 ).
Συναντήθηκαν δύο πολύ καλές ομάδες, που μέχρι χθες δεν είχαν χάσει σετ, σε έναν σπουδαίο αγώνα υψηλού επιπέδου, αλλά, ο Πορφύρας έβαλε την σφραγίδα του με την ψυχή, το πάθος και το πείσμα του, καθώς, οι μικρές μας ( γεννημένες οι 12 από τις 14 το 2004 ), έδειξαν DNA Πορφύρα.
Οτι και αν γίνει, τον Πορφύρα δεν τον ξεγράφεις, όσο υπάρχει.
Σε όλες τις αθλήτριες της Ακαδημίας μας, από την πιο μικρή έως την μεγαλύτερη αθλήτρια, περνάμε το εξής μήνυμα : ΄΄Με ήθος, σεβασμό, πίστη, χωρίς γελάκια και ειρωνείες, δίχως φανατισμούς και καραγκιοζιλίκια, με αυτοπεποίθηση, αγάπη στη φανέλα της ομάδας που εμπιστεύεται τα δικά της παιδιά και δεν επιδιώκει μεταγραφές, ξεσηκώνοντας άλλα παιδιά, κυνηγώντας τίτλους και μωροφιλοδοξίες, θέλουμε να σας βλέπουμε να αγωνίζεστε έως το τέλος, σα να είναι κάθε παιχνίδι το τελευταίο σας. Ποτέ δεν τα παρατάμε. Ποτέ. Γιατί, αν πετάξετε τώρα τα όπλα, θα τα πετάτε πάντα. Και το βόλεϊ είναι εισαγωγή στη ζωή που θα ακολουθήσει. Δεν θέλουμε να βλέπουμε σκυμένα κεφάλια. Ούτε αποχωρητές της ζωής. Μόνο έντιμο αγώνα, με προσήλωση στις αρχές μας και υπερηφάνεια. Φόβο δεν μπορεί να έχουν όσοι είναι καλά στην υγεία τους, έχουν ανθρώπους που τους αγαπούν και ένα πιάτο φαγητό στο σπίτι΄΄.
Ολα αυτά, τα είδαμε να αποτυπώνονται στην εμφάνιση των Παγκορασίδων Α του Πορφύρα, μιας ομάδας που τα καταφέρνει θαυμάσια στην Α1 Εθνική Βόλεϊ Γυναικών, αλλά, ζεί και αναπνέει για την Ακαδημία της, γιατί αυτή είναι η μεγάλη μας αδυναμία.
Συγχαρητήρια θερμά στις αθλήτριες,  στον προπονητή τους Βασίλη Πανδή για το σπουδαίο έργο του αλλά και στους εφόρους Χρήστο Μυλωνόπουλο και Βασίλη Φραγκόπουλο, που ενθάρρυναν διαρκώς τα παιδιά χωρίς να νοιάζονται για το γεγονός αν ήταν ή όχι οι δικές τους κόρες μέσα στο γήπεδο και αυτή είναι μία κατάκτηση, μα και ένα δείγμα φιλοσοφίας και νοοτροπίας Πορφύρα.
Και στα 14 παιδιά μας που παίζουν στον Πορφύρα από τα Μίνι και έκαναν εδώ το πρώτο δελτίο τους, μία προτροπή : Ψηλά το κεφάλι, αλλά, σύνεση και δουλειά για τη συνέχεια.
Ευχαριστούμε την προπονήτρια των Κορασίδων Α Νίκη Μανωλάκου, για την συμπαράσταση.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Βασίλης Πανδής ) : Σιγάλα, Αφεντάκη, Ανδρακάκου, Μ.Κοκκόνη, Καράμπελα, Φραγκοπούλου, Αλαφούζου, Μ.Πρίφτη, Μυλωνοπούλου, Μπεγκιάϊ, Μαρινάκη, Βαλσαμάκη, Καντσού, Παπαφράγκου.