Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ανοίγουν από Δευτέρα ή Τρίτη τα κλειστά γήπεδα, σύμφωνα με δήλωση του Λ.Αυγενάκη

Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ 1 για τον κορωνοϊό ( Σ.Σ. καταγράφουμε τις δηλώσεις όπως ακριβώς διατυπώθηκαν από τον Υφυπουργό ) για την επανεκκίνηση λειτουργίας των σωματείων, σε ανοικτά και κλειστά γήπεδα :
΄΄ Αυτή την ώρα που συζητάμε, ετοιμάζουμε με την Υγειονομική Επιτροπή και τον ΕΟΔΥ την ΚΥΑ που θα είναι έτοιμη ώστε να ξεκινήσει η τρίτη φάση, από Δευτέρα το πολύ Τρίτη, για να σταλεί στα αθλητικά κέντρα και να ενεργοποιηθεί. Θα προβλέπει ότι οι αθλητές και αθλήτριες όλων των σωματείων από 13 ετών, θα μπορούν να μπαίνουν για προπόνηση σε ανοικτές και κλειστές εγκαταστάσεις. Ναι στην προπόνηση με την μπάλλα. Σε μεγάλους ανοικτούς αθλητικούς χώρους θα επιτρέπεται να προπονούνται έως 80 άτομα και σε μικρούς ανοικτούς και κλειστούς αθλητικούς χώρους, θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 30 τετραγωνικά μέτρα τουλάχιστον. Παράλληλα, για την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων, ζητήσαμε από τις Ομοσπονδίες να μας στείλουν ποιά είναι τα σωματεία που έχουν αθλητική αναγνώριση, ώστε μέχρι 30 Μαίου να απολαύσουν τα άμεσα και έμμεσα μέτρα στήριξης. Κάποιες Ομοσπονδίες, όμως, κωλυσιεργούν΄΄.
ΠΡΟΣΟΧΗ :
1.Περιμένετε να σας πληροφορήσουμε για το ακριβές περιεχόμενο της ΚΥΑ, καθώς, μόλις εκδοθεί θα την έχουμε στα χέρια μας.
2.Κινούμαστε απολύτως σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν ΕΠΙΣΗΜΑ από τους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ φορείς και οι οποίες θα σας δημοσιοποιηθούν.
3.Λειτουργούμε όπως ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει. Με ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.
4.Περιμένουμε 65 ημέρες. Θα ξεκινήσουμε όπως πρέπει. Υπομονή προς το παρόν. Να γίνουν όλα σωστά.