Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Οι στόχοι μας

Λίγες ημέρες πριν απο την έναρξη της προετοιμασίας για τη σεζόν 2014-2015, θα ήθελα, επειδή...χαθήκαμε τελευταία λόγω υποχρεώσεων, να εκφράσω ορισμένες απόψεις οι οποίες, μετά απο συζήτηση με τους γονείς που αποτελούν την Επιτροπή Βόλει του ΑΟΦ Πορφύρας, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αποτελούν τη θέση μας, γνωστή και δεδομένη αλλά, αναγκαία, λόγω  των καιρών, επαναδιατυπούμενη, ώστε να μη ...ξεχνιόμαστε.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. Οτι και ανμ συμβαίνει  γύρω μας, ακόμα και ...μπόμπες να σκάνε ( ελπίζουμε όχι και κανόνια...), εμείς θα συνεχίσουμε με τη λογική και τη φιλοσοφία του νοικοκυριού, που μας διακρίνει παραδοσιακά.
Δηλαδή, ενισχυόμαστε, οργανωνόμαστε, προχωράμε, αλλά, δίχως υπερβάσεις στον προυπολογισμό που μπορούμε, έστω με πόνο και αίμα, να καλύψουμε.
ΣΤΟΧΟΣ μας είναι η συνέπεια. Να είμαστε εντάξει σε ότι συμφωνούμε. Αυτά μπορούμε, αυτά κάνουμε. Και αν σκεφθεί κανείς ότι εδώ και 7 χρόνια, ανελλιπώς, πρωταγωνιστούμε και κατακτούμε τίτλους, υπάρχει αποτέλεσμα στην πρακτική μας.
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ μας είναι η διατήρηση της ομάδας μας στα ψηλά, αλλά, με τη διάδοχη κατάσταση που πρέπει να προετοιμάζουμε, με το απαραίτητο μπόλιασμα με νέο αίμα.
ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ότι είμαστε σε έναν Ομιλο, στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, με ιδιαιτερότητες. Τα 7 ταξίδια στα οποία είμαστε υποχρεωμένοι, επιβάλλουν να έχουμε ακριβή προγραμματισμό και να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην εκτεθούμε αλλά και να μην βάλουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια στις μετακινήσεις της ομάδας μας.
Αρα, οφείλουμε να μετράμε τα πάντα, καθώς ο Πορφύρας θα είναι ΠΑΡΩΝ και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο και για να έχουμε διάρκεια, πρέπει να είμαστε συνετοί, όχι μόνο φιλόδοξοι.
Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ της ανανεωτικής προσπάθειας στην ομάδα μας, ήταν, προφανώς, επιβαλλόμενη. Με δεδομένο ότι ο Πορφύρας θα πρέπει να κινείται όπως κάθε μεγάλη ομάδα. Με την αίσθηση, δηλαδή, ότι είναι προτιμότερο να παρεμβαίνει και να αλλάζει, έστω με πόνο, παρά να τρέχει πίσω απο τις εξελίξεις και να αφήνει τη --φυσιολογική-φθορά να καθορίζει το προφιλ του.
Οταν έχεις , όπως εμείς, τόσο ισχυρή, ποιοτικά και ποσοτικά, Ακαδημία, δε δυσκολεύεσαι να βρείς τις λύσεις που θέλεις, στο πρόσωπο παιδιών που έχουν εκπαιδευθεί με τη δική σου κουλτούρα και πρέπει πλέον  να δείξουν τι έχουν μάθει αλλά και τι μπορούν να κάνουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο.
ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ πρέπει να είσαι παντελώς αδαής ή αιθεροβάμων ώστε να ....ανακοινώνεις στόχους. Αυτοί αποτυπώνονται μέσα στο γήπεδο. Σεβόμαστε τους εαυτούς μας, όπως και κάθε ομάδα στον Ομιλο μας. Εκείνο για το οποίο μπορούμε να δεσμευθούμε είναι ότι θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ώστε σε κάθε παιχνίδι, η ομάδα μας να προκαλεί τον ενθουσιασμό των φίλων της, εκείνων που την αγαπούν. Στο τέλος θα δούμε τι θα κάνουμε, αλλά, σίγουρα θα δουλέψουμε καλά και θα χαρούμε το ταξίδι, τη διαδρομή.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, δε μας ενδιαφέρει αν μιλάμε μία...άλλη γλώσσα, σε σχέση με τη συνηθισμένη, αλλά, εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι μένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, με τα χαρακτηριστικά της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, που ακόμα και αν οδηγείται σε σκληρές αποφάσεις, δεν αδικεί συνειδητά αλλά και δε ξεχνά και είναι πάντα εδώ για τα παιδιά της. 


ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ