Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Γιατί να έλθει ένα κοριτσάκι στο βόλει Γυναικών του Πορφύρα

Για ποιό λόγο να έλθει ένα κοριτσάκι ηλικίας απο 6 έως και 16 ετών στην Ακαδημία του Βόλει Γυναικών του Πορφύρα εντασόμενο στα τμήματα Προμίνι, Μίνι,  Rookies, Cadets, Παγκορασίδων, Κορασίδων, Νεανίδων ;
Υπάρχουν, για την ακρίβεια, πολλοί και εξίσου σημαντικοί λόγοι.
Ας σταθούμε, για λόγους συντομίας, στους 5 που εμείς ιεραρχούμε ως σημαντικότερους.
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ δεν έχουμε επώνυμα ή αριθμούς. Μόνο μικρά ονόματα. Είμαστε μία παρέα , που μεγαλώνει, απο γονείς που --συγκυριακά (;)--στην πλειοψηφία τους υπήρξαν ερασιτέχνες αθλητές και όχι μόνο έχουν την έγνοια και το μεράκι αλλά και την γνώση, ώστε να υποστηρίξουν το έργο των προπονητριών-προπονητών. Και η φροντίδα είναι για τον άνθρωπο, όχι απλώς για το ταλέντο. Ταλέντα βρίσκεις, ανθρώπους δεν βρίσκεις.  
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΣ των ομάδων υποδομών του Πορφύρα και οι επιτυχίες που έχουμε σε όλα τα επίπεδα, όπως και το γεγονός ότι η γυναικεία ομάδα μας πρωταγωνιστεί στην Α2 Εθνική κατηγορία, σταθερά με 4 αθλήτριες απο την Ακαδημία της στην 12άδα και μάλιστα σε ρόλους πρωταγωνιστικούς.
Αλλωστε, ο Πορφύρας είναι η μόνη ομάδα που έχει εσωτερικό κανονισμό, τμήματος σύμφωνα με τον οποίο, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ, ο εκάστοτε προπονητής μας είναι υποχρεωμένος να έχει στο φύλλο αγώνα, στη 12άδα της γυναικείας ομάδας μας, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 αθλήτριες με ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ στον Πορφύρα, δηλαδή, όχι απλώς απο την Ακαδημία μας. 
Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνουμε την αξιοποίηση των παιδιών του φυτωρίου μας.
ΣΤΟΝ ΠΟΡΦΥΡΑ δεν έχουμε χρήμα, εύπορους ανθρώπους, ιδιαίτερες ανέσεις ή παροχές. Ομως, είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μία αθλητική οικογένεια, με κλίμα το οποίο, με απλότητα, ταπεινότητα, ειλικρίνεια και πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης,  προδιαθέτει  κάθε έναν απο εμάς να γίνει κρίκος στην αλυσίδα της προσφοράς στα παιδιά. Σε όλα τα παιδιά.
ΤΟ ΑΙΜΑ μας είναι η Ακαδημία μας. Ο ένας φροντίζει για το βλαστάρι του άλλου και απο τις υποδομές μας παίρνουμε δύναμη, ενέργεια αλλά και κουράγιο για τη συνέχεια. Ομάδες σαν τον Πορφύρα, δίχως ΔΥΝΑΤΟ φυτώριο πολύ απλά δεν έχουν λόγο ύπαρξης ή προοπτική. Το γεγονός ότι είμαστε στις καλύτερες ημέρες της 23χρονης ιστορίας του τμήματος, μεγαλώνει την υποχρέωση μας να δώσουμε τα πάντα για να γίνει καλύτερη η αθλητική παραγωγή της Ακαδημίας μας.
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ίσως απο όλα, είναι ότι εδώ στον Πορφύρα, υπάρχει ΣΕΒΑΣΜΟΣ στην ατομικότητα. Τα παιδιά, πριν απο ότι άλλο, θέλουν να τρέξουν, να παίξουν, να εκτονωθούν.
Και καθένα απο αυτά είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα, άλλη υπόσταση.
Εδώ, μαθαίνουμε τα παιδιά να συνεργάζονται, να αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό, να αγαπούν τον εαυτό τους και το σώμα τους, να πειθαρχούν, να έχουν κανόνες, να λειτουργούν σε πλαίσιο όπου υπάρχει ασφάλεια και λειτουργικότητα.
Στην προηγούμενη σεζόν, 12 κορίτσια που παίζουν βόλει στον Πορφύρα, χτύπησαν στο σχολείο
Κυρίως στο κυνηγητό στις σκάλες ή γιατί προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο ή επειδή πήγαν να γυμνασθούν χωρίς αθλητικά παπούτσια.
Στους αγώνες και τις...δεκάδες προπονήσεις μας, δεν είχαμε πιο πολλούς απο 2 τραυματισμούς σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο, όχι σοβαρούς ευτυχώς.
Δεν είμαστε....Βούδες, δεν κατέχουμε την αθλητική αλήθεια, ούτε λέμε ότι είμαστε καλύτεροι απο άλλους.
Απλώς, δε διστάζουμε να δείξουμε την πολύ μεγάλη αγάπη που έχουμε για τον αθλητισμό, τα παιδιά, το βόλει και τον Πορφύρα.
Αν στο τέλος της ημέρας, δε θέλετε ή δεν μπορείτε να έλθετε στον Πορφύρα, προσπαθείστε έστω να πάτε  κάπου αλλού.
Τα παιδιά είναι καλό να μπαίνουν στον αθλητισμό. Πολλά  έχουν να κερδίσουν, τίποτα να χάσουν.
Εμείς μόνο, οι ...μεγάλοι, χάνουμε τη βολή μας με τις προπονήσεις τα Σαββατοκύριακα, αλλά, πλέον χρήματα για ...αποδράσεις δεν υπάρχουν και έτσι ή αλλιώς, κανείς δε μας υποχρεώνει να είμαστε πάντα παρόντες. Ανθρωποι είμαστε...Ακόμα και αν θέλετε να φύγετε, ένας άλλος γονιός θα πάει το παιδάκι σας στο γήπεδο για προπόνηση, όπως άλλος θα το πάει, μαζί με το δικό του στο γήπεδο για τον αγώνα, αν δουλεύετε ή πρέπει να φροντίσετε τον παππού ή την γιαγιά.
Εδώ είναι Πορφύρας. Τόσο απλά.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ