Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Χρόνια Πολλά....

Με τα....καλλιτεχνικά ονόματα που έχουν όλο και πιο συχνά πλέον, τα κοριτσάκια μας, δε μας έρχεται αυτομάτως στη σκέψη η ημέρα της γιορτής τους, αλλά, η αλήθεια είναι ότι σήμερα γιορτάζουν πολλές απο τις αθλήτριες της ομάδας μας.
Ευαγγελίες έχουμε είτε ως Βαγγελίτσες είτε ως Εβελίνες, όπως με την Θαλασσινού, την Αποστόλου, την Σπαθούλα, την Ζολώτα που ήταν μέχρι πριν απο μερικές εβδομάδες στην ομάδα μας, αλλά, δεν παύει να είναι παιδί μας, είτε με άλλο όνομα.
Συγγνώμη, αν ξεχάσαμε  κάποιο κοριτσάκι μας.
Να΄στε όλες καλά.
Γιορτάζετε σε μία ημέρα σπουδαία για τη θρησκεία και την πατρίδα μας.
Ευαγγελισμός σημαίνει αναγγελία χαρμόσυνης είδησης και ετυμολογικά προέρχεται απο το ευάγγελος , δηλαδή, ευ+αγγελος =αγγέλω , μία πολύ παλιά ελληνική λέξη που την πρωτοσυναντάμε στην Οδύσσεια.
Η αναγγελία της ευχάριστης είδησης δεν είναι άλλη απο την επικείμενη γέννηση του Ιησού Χριστού, όπως έμεινε να την γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Σαν σήμερα μη ξεχνάμε ότι τοποθετείται η επάνασταση του 1821, απο ανθρώπους που είχαν εθνική συνείδηση, έστω κι αν ορισμένοι δε μιλούσαν καν ελληνικά.
Εμείς μιλάμε ελληνικά και χάσαμε την εθνική συνείδηση...
Μη ξεχνάμε ποτέ ότι αυτή η πατρίδα δεν ελευθερώθηκε απο την κοινωνική κριτική στο σπίτι, αλλά, απο ανθρωποθυσίες γενναίων ανθρώπων....
Α, επειδή, όλα έχουν τη σημειολογία τους.
Σαν σήμερα εξέπεμψε για πρώτη φορά το ραδιόφωνο της ΕΙΡ στην Ελλάδα, το 1938.
Και επίσης σαν σήμερα, λειτούργησε η πρώτη έγχρωμη τηλεόραση, το 1954, στην Αμερική.
Το 1957 ιδρύθηκε η Ευρωπαική Ενωση, με την ονομασία ΕΟΚ.
Επίσης, το 1992 , Βρετανοί επιστήμονες βρίσκουν το μεγαλύτερο τέλειο αριθμό ( 2  756839-1*2 756839 ).
Αντε, να είμαστε καλά. Και του χρόνου !