Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Η εγκύκλιος μεταγραφών για τις ξένες αθλήτριες στην Α1 Εθνική

΄΄Οι µετεγγραφές των αλλοδαπών αθλητριών (µέχρι 3) σε σωµατεία της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών θα γίνονται σύµφωνα µε την επιθυµία του Σωµατείου και µέχρι την λήξη του Α’ Γύρου της Α΄Φάσης του πρωταθλήµατος. Επίσης επιτρέπεται η αντικατάσταση µιας αρχικά αποκτηθείσης αλλοδαπής αθλήτριας µε άλλη και για µία µόνο φορά, επίσης µέχρι το τέλος του Α’ Γύρου της Α’ Φάσης του πρωταθλήµατος. Για να είναι έγκυρη η αντικατάσταση θα πρέπει η υπογραφή του ITC από την αθλήτρια, το ελληνικό σωµατείο, το σωµατείο προέλευσης, την ξένη και την Ελληνική Οµοσπονδία να έχουν πραγµατοποιηθεί το αργότερο την προηγούµενη ηµέρα από την ηµέρα της 1ης αγωνιστικής του Β’ Γύρου της Α’ Φάσης του πρωταθλήµατος΄΄. 

Αυτό ακριβώς αναφέρεται στην παράγραφο Α της Εγκυκλίου Μεταγραφών για ξένες αθλήτριες, για την περίοδο 2015-2016, όπως μας  ενημέρωσε, εγγράφως,η ΕΟΠΕ στις 21 Δεκεμβρίου.
Η Εγκύκλιος έχει ημερομηνία την 1η Ιουλίου 2015 και παραμένει απαράλλακτη.
Πρακτικά λοιπόν :

Οποια ομάδα επιθυμούσε να αποκτήσει ξένη αθλήτρια, με όποιο τρόπο, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία το αργότερο έως και τις 23.12.2015, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ, αποστέλλοντας μέσω ΕΟΠΕ στην CEV ή την FIVB  ( αναλόγως, εάν πρόκειται για Ευρωπαία ή μη Ευρωπαία αθλήτρια ), το ονοματεπώνυμο της αθλήτριας και τον αριθμό του διαβατηρίου της, ώστε έως τις 8 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί ότι έχει σχέση με κατάθεση πιστοποιητικών, εγγράφων, χρημάτων, έκδοση δελτίου, για την αθλήτρια.
Πρακτικά, μία ομάδα θα μπορούσε να είχε δηλώσει, ενδεικτικά, περισσότερες από μία αθλήτριες έως και τις 23.12.2015, ώστε να έχει, σχετικό, περιθώριο ολοκλήρωσης των συνομιλιών της ή ελέγχου της κατάστασης της αθλήτριας, αλλά, δε θα είχε δικαίωμα να πάρει άλλη αθλήτρια πέραν εκείνων που δήλωσε, μέσω της ΕΟΠΕ, που είναι ο θεματοφύλακας του μεταγραφικού συστήματος και ο φορέας υλοποίησης του, παράλληλα.