Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Θα ξανάλθουμε !

Μετά από 14 χρόνια, απόψε βιώσαμε μία εμπειρία από καιρό αναμενόμενη, αλλά, ασφαλώς οδυνηρή, όσο καμμία άλλη...
Τον υποβιβασμό της ομάδας βόλει Γυναικών του Πορφύρα...
Τρείς αγωνιστικές πριν από το τέλος, μαθηματικά δεν έχουμε, πλέον, πιθανότητες παραμονής στην κατηγορία.
Η ομάδα μας είχε πέσει για τελευταία φορά τη σεζόν 2001-2002, από την Α΄στην Β΄ ΕΣΠΕΔΑ.
Από τότε, είναι  σε διαρκή ανοδική πορεία, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στη φετινή αγωνιστική περίοδο, στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, για πρώτη φορά στην ιστορία του Πορφύρα.
Ο υποβιβασμός πονάει. Είτε ήταν θέμα χρόνου, μετά τα τελευταία αποτελέσματα, είτε όχι.
Οταν αγαπάς την ΟΜΑΔΑ σου, όταν έχεις μεράκι για την καθημερινή ενασχόληση σου με έναν αθλητικό οργανισμό που αναπτύσσεται με αξίες και αρχές, ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ, πρέπει να είσαι γεννημένος αναίσθητος για να μην νιώσεις την πίκρα. Εκτός και αν δεν αγαπάς τον Πορφύρα, άρα, δεν μπορείς να έχεις θέση στον Πορφύρα, γιατί εδώ είμαστε ΜΟΝΟ ΠΟΡΦΥΡΑΣ.
Θα αγωνισθούμε με σεβασμό στην ιστορία και την κουλτούρα της ΟΜΑΔΑΣ μας, μέχρι το τέλος. Με ήθος και αξιοπρέπεια. Θα πέσει η αυλαία, όπως ακριβώς άνοιξε.
Με εγκώμια για τον Πορφύρα, που τόλμησε, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΒΟΛΕΙ και μπήκε στα βαθιά, κολύμπησε και όχι μόνο δεν πνίγηκε, μα κέρδισε φίλους, δεν πρόσβαλε ποτέ κανέναν, φιλοξένησε άριστα τους πάντες, απέφυγε να εκθέσει πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα, για τα οποία θα είχε κάθε λόγο, να εκφράσει παράπονα, να καταγγείλει, να στηλιτεύσει.
Εμείς, ανεβήκαμε στην Α1 μετά από πολυετείς προσπάθειες, με κόπο, έξοδα και αγώνα.
Ελπίζουμε ωστόσο ότι το βόλει θα μάθει από τα λάθη του και ότι το παιχνίδι θα θωρακισθεί, ώστε την επόμενη φορά να μην έχει μόλις 3 ημέρες μία ομάδα να ετοιμασθεί για την Α1, δίχως δικαίωμα έστω μίας εξτρά μεταγραφής, δίχως καν την δυνατότητα να παίζει στο γήπεδο της την ημέρα και ώρα που είχε δηλώσει.
Ο Πορφύρας τίμησε το παιχνίδι μας, δεν άφησε κολοβό με 11 ομάδες το πρωτάθλημα, απέσπασε τα εύσημα όλων. ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙΜΗΣΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ.
Θα μπορούσαμε περισσότερα, εάν δεν είχαμε αποδεκατισθεί από τραυματισμούς, σε κρίσιμα μάλιστα σημεία. Και αυτά, ωστόσο, μέσα στο πρόγραμμα είναι.
Στον αθλητισμό δεν αγωνίζεσαι με τις δικές σου συνθήκες, αλλά, με εκείνες που διαμορφώνουν οι συγκυρίες.
Την αποτίμηση της περιόδου, θα την πραγματοποιήσουμε με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Προς το παρόν, μία δέσμευση :
ΘΑ ΞΑΝΑΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ Α1. Θα ετοιμασθούμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι, να ξαναγυρίσουμε και να ΜΕΙΝΟΥΜΕ.
Και τότε, πρώτα ο Θεός, ελπίζουμε να έχουμε τον χρόνο ώστε να ετοιμασθούμε σωστά.
Για να πάρουμε όχι μόνο την υπεραξία της συμμετοχής, αλλά και ότι στην πραγματικότητα αξίζουμε, με βάση την οργάνωση, την δυναμική και την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ μας, για την οποία είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.