Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Ανοιχτά τα γήπεδα με κυβερνητική απόφαση αλλά με απαγόρευση για παρουσία κοινού στις προπονήσεις και για παρουσία πιο πολλών από 60 ατόμων στο τεραίν

Από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ανακοινώθηκαν τα εξής για τον ιό, εκ των οποίων το νεότερο που προκύπτει είναι ότι μένουν ΑΝΟΙΧΤΑ τα γήπεδα, όπως και όλες οι άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου συγκεντρώνονται ΕΩΣ 60 άτομα στον αγωνιστικό χώρο προπόνησης, αλλά, έως τις 24 Μαρτίου απαγορεύεται η παρουσία κοινού όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις   : 

΄΄Αποφασίζουμε την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, στο σύνολο της Επικράτειας, από 10.3.2020 έως και 24.3.2020, όλων των κλειστών και ανοικτών χώρων αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, για ατομικά και ομαδικά αθλήματα, εφόσον στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος βρίσκονται συνολικά περισσότερα από εξήντα (60) άτομα, κατά τα αναφερόμενα στην από 10.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19»
διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:
1. Απαγορεύεται η παρουσία κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις (επίσημοι αγώνες και προπονήσεις), που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο των αθλητικών υποδομών της Επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
2. Κατά  τη διεξαγωγή επίσημων αθλητικών εκδηλώσεων επιτρέπεται να παρευρίσκονται εντός της αθλητικής εγκατάστασης (ανοικτού ή κλειστού σταδίου, κλειστού γυμναστηρίου, κολυμβητηρίου κλπ.) και εκτός του αγωνιστικού χώρου:
α)  το απολύτως αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία και φύλαξη της αθλητικής εγκατάστασης και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα,
β) σε περίπτωση ραδιοτηλεοπτικής προβολής του αθλητικού αγώνα το απολύτως αναγκαίο προσωπικό για τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη αυτού και
γ)  όχι περισσότεροι του ενός (1) δημοσιογράφου ανά Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης για την κάλυψη του αθλητικού αγώνα και ύστερα από σύμφωνη γνώμη του ΠΣΑΤ.
Ως προς τα πρόσωπα, που επιτρέπεται να παρευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου διεξαγωγής του αθλήματος ισχύουν τα οριζόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 782/10.3.2020)
3. Οι αποστολές των ομάδων σε αθλητικούς αγώνες αποτελούνται από τα πρόσωπα που προβλέπονται στον Κανονισμό Διεξαγωγής Αγώνων κάθε αθλητικής Ομοσπονδίας ή Αρχής, προσαυξημένες με έως 5 εκπροσώπους της κάθε ομάδας, που θα δηλώνονται επιπρόσθετα και στο φύλλο αγώνος΄΄.


Η Ακαδημία Βόλεϊ του Πορφύρα συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της, με δεδομένο βεβαίως ότι εδώ και χρόνια, το κοινό μένει εκτός των προπονήσεων μας.

Ως προσαρμογή πλήρους συμμόρφωσης στο μέτρο, ενημερώνουμε τους γονείς ότι για να αποφεύγεται η κοινή παρουσία στο γήπεδο, στο τέλος των προπονήσεων θα περιμένουν στην είσοδο του Σαλπέας, όπως και στην Αφεντούλη και στη Δοκίμων, όπου θα βγαίνουν τα κορίτσια.


Για τα τμήματα Πορφυράκια, Θάλεια, Baby Volley, Παγκορασίδες Γ-Δ, η αποχώρηση στο Σαλπέας θα γίνεται ομαδικά και συντεταγμένα, με την συνοδεία της προπονήτριας τους ( Σία, Αντζελίνα, Νόβη, Πόπη, Κρίστεν )