Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ενα σχολιο πανω στα αποτελεσματα της τριτης δημοσκοπησης μας.

Αρκετα μεγαλη συμμετοχη και σχετικα αναμενομενα αποτελεσματα εμφανισε η τριτη ψηφοφορια του blog μας. Με σημαντικη πλειοψηφια (60% - 40%) οι αναγνωστες μας δηλωσαν πως θελουν η συμμετοχη των νεανιδων να ειναι ουσιαστικη στα παιχνιδια της γυναικειας ομαδας. Η πλειοψηφια αυτη αποκτα ιδιαιτερη σημασια αν σκεφτουμε οτι και φετος η ομαδα μας κανει πρωταθλητισμο και θα περιμενε κανεις οτι οι φιλοι της δεν θα ηταν θετικοι σε δοκιμες και πειραματα. Φαινεται ομως πως ειναι βαθεια ριζωμενη στους περι τον Πορφυρα η αποψη πως ο συλλογος, ασχετα απο τους επιμερους στοχους, ειναι σωματειο υποδομων και τη μεγαλυτερη ευχαριστηση την προσφερει στους φιλους της η αναδειξη αθλητριων απο τα σπλαχνα της. Σε καθε περιπτωση, στο αποτελεσμα της ψηφοφοριας παιζει ρολο και η παραπανω απο αξιοπρεπης εμφανιση των συγκεκριμενων νεανιδων οπου και οποτε ζητηθηκε η βοηθεια τους.
Ενα ακομη ενδιαφερον στοιχειο που προκυπτει απο τη δημοσκοπηση ειναι η απολυτη ισορροπια (30% - 30%) μεταξυ του σκληρου πυρηνα των ψηφοφορων που θελουν συμμετοχη μιας τουλαχιστον νεανιδας σε ολη τη διαρκεια του αγωνα και εκεινων που θελουν αυτη τη συμμετοχη σε ενα τουλαχιστον σετ. Μια ακομα ενδειξη της σημασιας που δινουν οι φιλοι της ομαδας στη αξιοποιηση των νεοτερων αθλητριων μας.
Γινεται παραπανω απο προφανες οτι αυτη η δημοσκοπηση δημιουργησε υποχρεωσεις: πρωτα απο ολα στους διοικουντες το τμημα volley να επιλεγουν προπονητες υποδομων με οραμα και ορεξη. Δευτερο στους ιδιους τους προπονητες να λειτουργουν με προοπτικη και να παιρνουν και ριζοσπαστικες οταν χρειαζεται αποφασεις προκειμενου οι υποδομες να παραγουν παικτριες για ολες τις θεσεις. Τι ευγενεστερο ονειρο αλλωστε για μια 9χρονη ή 11χρονη αθλητρια απο το να ειναι μια μερα συμπαικτρια της προπονητριας της ή των αλλων παικτριων της γυναικειας ομαδας που σημερα χειροκροτει με ενθουσιασμο απο την εξεδρα του Σαλπεας καθε Τεταρτη.