Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Μία πρόταση για το κοινωνικό πρόσωπο του ΟΠΑΠ

Πόσο κοστίζει μία ολοσέλιδη καταχώρηση του ΟΠΑΠ για την προβολή του κοινωνικού έργου του ; Εαν πρόκειται για κυριακάτικη ή μεγάλης κυκλοφορίας απογευματινή ή αθλητική εφημερίδα ,φθάνει τα 6.000 ευρώ .Η καθεμία καταχώρηση ( διαφήμιση ) .
Εάν ο ΟΠΑΠ δε διαφημισθεί ένα Σαββατοκύριακο στον Τύπο θα κερδίσει τουλάχιστον  140.000 ευρώ αφού πέρα απο το ποσό της καταχώρησης υπάρχει κι η νόμιμη επιβάρυνση για ΦΠΑ κι αγγελιόσημο.
Εφόσον ο ΟΠΑΠ θέλει να προβάλλει την κοινωνική πολιτική του ,ας διαθέτει κάθε χρόνο αυτά τα χρήματα για χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβάλλονται ερασιτέχνες γυναίκες αθλήτριες που χτυπάνε την ώρα του αγώνα .
Κι ευαισθησία θα δείξει έτσι ο Οργανισμός και φροντίδα για την ερασιτέχνη γυναίκα αθλήτρια ( που είναι κι επιστήμων και μάνα και εργαζόμενη ) σε μία χώρα όπου  αυτές τις κοπέλλες που θέλουν να κάνουν αθλητισμό λίγοι  τις υποστηρίζουν σοβαρά αλλά και ουσιαστική βοήθεια θα δώσει.
Και στη συνέχεια θα προβάλλει συγκεκριμένο έργο που θα έχει κοστίσει στον ΟΠΑΠ όσα δίνει κάθε χρόνο σε δύο  ομάδες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο .
Με τα 140.000 ευρώ αντιμετωπίζονται τουλάχιστον 40 χειρουργεία ή αλλιώς χρηματοδοτείται η σωστή αποκατάσταση δεκάδων αθλητριών μετά απο τον τραυματισμό τους .
Αυτή είναι κοινωνική προσφορά με αντίκτυπο στην πραγματική κοινωνία ,αυτή που πολεμάει με όλες τις δυνάμεις της και κάθε ημέρα τις ξεπερνά .
Το ποσό ίσως φαίνεται μικρό αλλά οι ερασιτέχνες του αθλητισμού έτσι κι αλλιώς έχουν μάθει να δίνουν κι όχι να ζητούν και σε αυτά πράγματι μπορεί να μην τα καταφέρνουμε και τόσο καλά.
Ας γίνει μία αρχή.Η ιδέα νομίζουμε ότι θα αρέσει στον ΟΠΑΠ που έχει αρχίσει να ψάχνεται για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα .


Ν.Δελαγραμμάτικας