Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Η νέα αγωνιστική περίοδος απαιτεί στοχοπροσήλωση απο όλους μας

Οι οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ,όχι μόνο με την ανεργία αλλά κυρίως με την ανασφάλεια που έχει κάνει πιο δύσκολη τη δουλειά γι όλους μας και μεγαλώνει την αβεβαιότητα  όχι πια για την επόμενη ημέρα αλλά για την ίδια την καθημερινότητα μας ,απαιτεί στοχοπροσήλωση απο όλους μας .
Η ουσία είναι ότι ο κόσμος του ερασιτεχνικού αθλητισμού  συναντά μεγαλύτερες δυσκολίες απο κάθε άλλη χρονιά .Οι συνθήκες οδηγούν σε αλλαγές σε όσα γνωρίζαμε .Τίποτα πια δεν είναι ίδιο.Και οι περιστάσεις μας υποχρεώνουν πρώτα απο όλα να συννενοηθούμε καλύτερα και με μεγαλύτερη ειλικρίνεια .Και κατανόηση .
Τα σωματεία που έχουν βάσεις και καλό πνεύμα ,θα ταλαιπωρηθούν αλλά θα επιβιώσουν.Αλλα ,θα πληγούν άμεσα .Και θα  βρεθούν ,ίσως ,σε αδιέξοδο.
Αυτό που προέχει είναι να μιλήσουμε με την γλώσσα της αλήθειας και να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις υπερβολές .Απο την αγάπη για την ομάδα ,απο τις φιλοδοξίες ,την αφοσίωση στο στόχο ή στο όνειρο ,γίνονται λάθη .
Πλέον ,δεν υπάρχει περιθώριο για σφάλματα που θα γίνουν σε γνώση μας ,συνειδητά.
Η αυτοδέσμευση ,ο συνειδητός περιορισμός σε αυτά που έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ,η ειλικρίνεια ,θα βοηθήσουν όλους .Κι όλες .
Προκειμένου να αντέξουμε στη  νέα σαιζόν ,οφείλουμε να παλέψουμε ενωμένοι.
Το ζητούμενο για τη  νέα σαιζόν ,μέχρι να περάσει η μπόρα ,δεν είναι ποιός θα γίνει αγαπητός αλλά ποιός θα σεβασθεί τους άλλους ,τον εαυτό του ,την αξιοπρέπεια και τη φερεγγυότητα του .
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο του βόλει αλλά όλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Κι όχι μόνο των σωματείων αλλά όλων όσοι σχετίζονται με αυτά ,με κάθε ιδιότητα.

Ν.Δελ.