Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Τίτλος αυτοοργάνωσης

Η εικόνα που είδαμε--για την ακρίβεια, ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ και ΚΑΜΑΡΩΣΑΜΕ ( Σ.Σ. τι ωραία που είναι να τρέχουν άλλοι και να τα φτιάχνουν κι εσύ να πηγαίνεις ως...παρατηρητής με το φραπέ στο χέρι, πόσο όμορφα ένιωσα σήμερα...) σήμερα, για 5 ώρες, στο ''Σαλπέας'', ήταν μοναδική, τόσο όμορφη όσο εκείνη με το Κύπελλο της πρωταθλήτριας  στην γυναικεία  ομάδα βόλει του Πορφύρα.
Το τμήμα βόλει γυναικών του Πορφύρα, οργάνωσε, ΜΟΝΟ ΤΟΥ, με ΠΛΗΡΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, το Τουρνουά που έγινε σήμερα στο γήπεδο μας.
Καλέσαμε τον Φοίνικα, την Δραπετσώνα, την Φιλία Περάματος ( όπου είναι προπονήτρια η πιο παλιά  αθλήτρια μας, η Μίνα Τσαπούρη ) και τα Μίνι μας έπαιξαν με τα δικά τους Μίνι, συνολικά, σε 50 αγώνες.
Ο Πορφύρας παρουσίασε 60 Μίνι, καθώς, πράγματι μετά την άνοδο στην Α2 έχουμε μία σειρά απο προσθήκες νέων προσώπων στις υποδομές μας. Οι απουσίες αυτή τη φορά ήταν περιορισμένες.
Η απόδοση των παιδιών ήταν πολύ καλή και τα ποσοστά στις νίκες σε σχέση με τις ήττες, τα καλύτερα απο κάθε άλλο τουρνουά στο οποίο αγωνισθήκαμε εφέτος.
Κυρίως, μετρά ότι τα παιδιά ΕΠΑΙΞΑΝ, ΧΑΡΗΚΑΝ, ΓΕΛΑΣΑΝ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΝ, ΞΕΣΚΑΣΑΝ.
Χάρη στους Αγγελο Ζαννή, Κώστα Αποστόλου, Παναγιώτη Τριανταφύλλου, Ηλία Πολλάτο, Τάκη Παπαγεωργίου, με την καθοδήγηση του Μανώλη Κελέκου και την αποφασιστική συνδρομή  του προπονητή μας στις υποδομές Γιάννη Τσουρουγιάννη και της συνεργάτιδας του Μαρίας Δελαγραμμάτικα αλλά και με την πολύτιμη παρουσία της Νίκης Μανωλάκου και της αρχηγού της ομάδας μας Βιβής Μπαλή, ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΑ.
Ας είναι καλά και οι κ.κ. Σιγάλας, Θεοδώρου απο τον Δήμο Πειραιά οι  οποίοι μας διέθεσαν το γήπεδο.
Διακριτική αλλά και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ η προσφορά της κας Τασούλας Λιάρου και βεβαίως απο την αρχή  μέχρι το τέλος του τουρνουά ήταν στο γήπεδο και ο προπονητής της γυναικείας ομάδας και των Νεανίδων--Κορασίδων Κ.Γκούντας.
Τα παιδιά πήραν νερά, αναψυκτικά, γλυκίσματα που έφτιαξαν μητέρες παιδιών της Ακαδημίας μας, τυροπιτάκια  και σάντουιτς που αγόρασαν οι γονείς που στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια.
Αυτό το τουρνουά αξίζει όσο ο τίτλος που πήραμε εφέτος.
Γιατί αυτός ο τίτλος χωρίς συνέχεια και φροντίδα για το μέλλον, δεν έχει σημασία και νόημα κι αντιπροσωπεύει μόνο ένα Κύπελλο που χωρίς φρέσκο αίμα, συνέχεια, αγάπη και μεράκι για την επόμενη ημέρα, θα σκουριάσει και θα μείνει στα ράφια σα μία όμορφη αλλά και ξεθωριασμένη ανάμνηση.
Μετά απο το τουρνουά των Μίνι έγινε φιλικός αγώνας  των Παγκορασίδων Πορφύρα--Δραπετσώνας. Ομορφο ματς στο οποίο χάσαμε με 3-1 σετ, αλλά, μετρά κυρίως ότι τα παιδιά σηκώθηκαν απο το διάβασμα, εκτονώθηκαν, κινήθηκαν.
Ευχαριστούμε πολύ τις ομάδες που ήλθαν στο τουρνουά μας, στο οποίο είχαμε φτιάξει 8 γήπεδα αφού χρησιμοποιήσαμε και τα 2 τεραίν στο Σαλπέας, μικρό και μεγάλο.
Και μόνο ότι τόσος κόσμος ξέχασε τα προβλήματα και τα βάσανα του για 5 ώρες, σε συνδυασμό με τη διαπίστωση ότι ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΒΟΛΕΙ ΤΟΥ ΠΟΡΦΥΡΑ, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το σημερινό εγχείρημα όχι απλώς πέτυχε, αλλά, βάζει υποθήκη για καλύτερη συνέχεια.

Ν.Δελαγραμμάτικας