Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Υποκρισία....

Ασχετο, αλλά, σχετικό...
Δηλαδή, όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ...καίγονται απο ενδιαφέρον για τα παιδιά, παρά τον αγώνα τους για πίεση για την επικράτηση τους έναντι του Υπουργείου Παιδείας, θέλουν να μας πούν ότι ...σκέπτονται τα κορίτσια και τα αγόρια που είναι στην Γ΄Λυκείου και τα έχουν τρελάνει με τις απειλές και τις εξαγγελίες τους για απεργία μέσα στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Τι κωμωδία Θεέ μου...
Οταν ένα σπίτι ξοδεύει το ένα τρίτο ή το ένα τέταρτο του μηνιαίου προυπολογισμού του για να στηρίξει την εκπαίδευση του παιδιού του με φροντιστήρια, τουλάχιστον για 2 χρόνια, μιλάμε για δωρεάν παιδεία κι όταν οι στρατιωτικοί κι όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί έχουν τη μετάθεση ως δεδομένο, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του εργασιακού βίου τους, οι άνθρωποι που κάθονται 3 μήνες τον χρόνο, μας παραδίδουν μαθήματα ενδιαφέροντος για τα παιδιά μας, επειδή, τους έβαλαν να εργασθούν 2 ώρες παραπάνω την εβδομάδα ή γιατί θα πάει ένας αριθμός εξ αυτών στα  νησιά, όπου επίσης υπάρχουν παιδικές ψυχές....
Την ίδια ώρα, βέβαια, ένας δάσκαλος παίρνει λιγότερα απο 700 ευρώ τον μήνα, για να παλέψει με τα ...θηρία σε μία τάξη, για 5 και 6 ώρες μέσα στην ημέρα, σε μία αποστολή ιερή όσο και δύσκολη.
Μιλούν οι καθηγητές, τι να πούν οι δάσκαλοι.....
Τι να πούν όσοι έχουν, ακόμα, δουλειά και εργάζονται 12 και 14 ώρες την ημέρα, με τα μισά απο τα χρήματα που έπαιρναν.
Τουλάχιστον, κάντε ότι νομίζετε, έχετε δημοκρατικό δικαίωμα για κινητοποιήσεις κι ότι σύννομο, έστω κι αν είστε ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, αλλά, αν έχετε την καλωσύνη, μη μας δουλεύετε κιόλας και μη μας πουλάτε κι ενδιαφέρον με περιτύλιγμα αγάπης για τα παιδιά.
Ας τα μαθαίνατε γράμματα κι ας το παλεύατε πιο πολύ, για να μη ξηλωνόμαστε στα φροντιστήρια και για να μην αναγκάζονταν, άλλοι, να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία.
Τουλάχιστον, αφήστε μας στα προβλήματα μας και στο--πρόσθετο--άγχος που μας προκαλείτε και μη μας τσιτώνετε άλλο.....
Μηδενιστές δεν είμαστε.
Βλέπουμε στα σχολεία, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ, όπως είναι οι Διευθυντές Γυμνασίων της περιοχής μας, ο κ.Πετρόχειλος, ο κ.Κότσιρας, ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΙ.
Και δεν είναι οι μόνοι.
Αλλά, όταν ακούς τους συνδικαλιστές του κλάδου, λες ότι κάνουν ότι μπορούν ώστε να αποδομήσουν τον καθημερινό αγώνα των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, που κάνουν τα πάντα για το σχολείο και τα παιδιά. Κρίμα.....
Με το ένα πόδι τους κλωτσούν το άλλο.....