Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Μία ακόμα πρόκριση για τον Πορφύρα στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα

Οταν συνδυάζεις, με λίγα μέσα, γενναία προσπάθεια και μεράκι αλλά και ....ατελείωτο φιλότιμο και ΑΓΑΠΗ για τον αθλητισμό, την αξιοπρεπέστατη παρουσία στην Α2 Εθνική κατηγορία με την ανάπτυξη της Ακαδημίας, κάτι κάνεις καλά....
Οι Κορασίδες του Πορφύρα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πέτυχαν να προκριθούν στην επόμενη φάση του Πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ μετά απο τη νίκη τους με 3-1 σετ επί της Ιριδας στο Σαλπέας.
Θέλαμε απόψε δύο σετ, πήραμε τρία και φυσικά τη νίκη και πανηγυρίσαμε μία πρόκριση που αξίζει πολλά.
Μπράβο στην προπονήτρια μας Πόπη Καλλή, ένα παιδί της γειτονιάς μας.
Ο Πορφύρας είναι πλούσιος σε συναισθήματα και δένεται με τους ανθρώπους αλλά κι οι άνθρωποι δένονται με την ομάδα μας, γιατί βλέπουν ότι εδώ υπάρχει λατρεία γι΄ότι μας ενώνει όλους, για τον αθλητισμό.
Για το βόλει του Πορφύρα που ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΗΜΟ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΗΜΙΔΗΜΟΣΙΟ μπορείτε να φαντασθείτε, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με σχεδόν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, είναι ένα ΘΑΥΜΑ αυτό που πετυχαίνει.
Κι η ιστορία στον αθλητισμό γράφεται απο σενάρια που είναι αληθινά όσο κι η ζωή μας.
Ενα παιδί που έμαθε να αγαπά την ομάδα πάνω απο το ''εγώ'' ήλθε απο την Αθήνα, όπου έδωσε γραπτές εξετάσεις για το δίπλωμα στα γαλλικά, αλλά, δεν ήθελε να φύγει μετά απο το δεύτερο σετ για να πάει να δώσει και τα προφορικά, έπειδή δεν είχε σιγουρευθεί η πρόκριση του Πορφύρα....Και με το...ζόρι τη διώξαμε, για να φύγει με...μηχανή και στο τσακ πρόλαβε τις εξετάσεις, τις οποίες πέρασε. Σιγά μην δεν τις πέρναγε δηλαδή....
Κι ο πατέρας της έμεινε στον πάγκο, γιατί έπαιζαν τα άλλα παιδιά.....
Πως να μην υποκλιθείς με συγκίνηση μπροστά στην Κατερίνα και τον Αγγελο Ζαννή.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΡΦΥΡΑ.
ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.....
Αλλά και πως να μην πείς ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην Πετρίνα Μπουτσελάκου, καθώς χάρη σε εκείνη γυρίσαμε το δεύτερο σετ, με την αποφασιστικότητα και τη ψυχραιμία της.
Μετά το 1-1, ρόλαρε η ομάδα μας, απέκτησαν το...κανονικό χρώμα τους όλες οι αθλήτριες μας, ακόμα κι οι....κερωμένες κι ακολούθησαν στο ρυθμό της πασαδόρου μας Μαρίας Χονδρουδάκη, που αν συνεχίσει να δουλεύει ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ,  δε θα κάνει καριέρα , μόνο αν....βάλει τρικλοποδιά στον εαυτό της, ή τρελαθεί....
Στην Κορίνα Τζερεφού, επίσης, αξίζουν τα καλύτερα. Η οξυδέρκεια της αναμφίβολη, απόψε ήταν στο γήπεδο με τη συγκέντρωση που πρέπει να έχει κι ήταν πρωταγωνίστρια στο τρίτο σετ.
Παυλίδου, Ευθυμιάδου, Δαρδακούλη, Μονιού, ήταν καταπληκτικές μετά απο το δεύτερο σετ. Ψύχραιμες και σωστές.
Ο Πορφύρας χτίζει με υπομονή το μέλλον του, ετοιμάζει τα παιδιά που θα πάνε στην γυναικεία ομάδα.
Δεν είναι τυχαίο ότι, πλέον, έχουμε 4 ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΣ στην γυναικεία. Πόσες άλλες ομάδες στην Α2 Εθνική, μπορούν να καμαρώνουν γι΄αυτό το χαρακτηριστικό στοιχείο ;
Και πάνω απ΄όλα.
Οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας μας, ειδικά η Αρτεμις, η Μίνα, η Βιβή, η Τζο, έβλεπαν τα κορίτσια των Κορασίδων και καμάρωναν τις προσπάθειες τους με τη φλόγα στα μάτια που είχαν όταν έπαιζαν στα μικρά του Φιλαθλητικού, της Προοδευτικής, της Νίκαιας, του Απολλώνιου. Και τώρα, μετά απο τόσα χρόνια στην ομάδα μας, λένε ''πόσο είμαστε ;''.
Εγιναν Πορφύρας. Κι εκείνες κι οι Νίκη, Νιόβη, Πέννυ, Στέλλα.
Αυτή η πρόκριση θα φέρει κι άλλες.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Κι όλοι είμαστε δίπλα στα παιδιά.
Τα σετ ήταν 18-25, 25-19, 25-12, 25-22.
Αριστη η διαιτησία των Σαχινίδη---Σ.Χατζηπέτρου.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλλή ) Κ.Ζαννή, Παυλίδου, Χονδρουδάκη, Ε.Μονιού, Ευθυμιάδου, Δαρδακούλη, Τζερεφού, Μπουτσελάκου, Φαλιδέα, Καρβούνη, Παπαγιαννοπούλου, Κουκομέλα.
ΙΡΙΣ ( Ράπτης ) Ρούσσου, Μακάρου, Μανιάτη, Καμπύλη, Γερογιάν, Στάμου, Λουκοπούλου, Ζαμπάτη, Τασιοπούλου.