Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Πρόταση

Η πρόταση του Πορφύρα για την πραγματοποίηση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας στο βόλει Γυναικών , είναι συνθετική.
Δεχόμαστε να πάμε σε 4 Ομίλους , 2 στον Νότο, απο 11 ομάδες κι άλλες 2 στον Βορρά απο 9 ομάδες.
Ομως, με πλαίυ οφφ , τουλάχιστον με συμμετοχή των 2 πρώτων ανά Ομιλο και με πλαίυ άουτ ανά Ομιλο. Στα πλαίυ οφφ θα είναι ανταγωνιστικό να δημιουργηθούν 2 Ομιλοι των 4 ομάδων ο καθένας και στη συνέχεια οι 2 πρώτες ομάδες ανά Ομιλο θα πάνε σε Final 4, όπου θα έχουμε 3 ομάδες ανόδου και μία επιλαχούσα, μήπως πάλι προκύψει αποχώρηση ή μη δήλωση συμμετοχής.
Η προοπτική για να γίνει και πάλι η Α2 πρωτάθλημα αντάξιο της αποδοχής του βόλει Γυναικών και της δημοτικότητας του, πρέπει να είναι η μείωση των ομάδων της απο 40 σε 28, ώστε να δημιουργηθούν 2 Ομιλοι, Βορρά, Νότου.
Ενδεχομένως, ενδιάμεσα, με τα τοπικά πρωταθλήματα, να φτιαχθεί μία-κανονική-Β΄Εθνική.
Οι 40 ομάδες απο φέτος είναι δυνατό να γίνουν 28.
Πως ; Αν ανέβουν 3 ομάδες απο την Α2 στην Α1, πέσουν άλλες τόσες απο την Α1 και πάρουν προαγωγή απο τα τοπικά πρωταθλήματα, 6 ομάδες, θα φθάσουμε τις 46.
Στις 28 μπορούμε να πάμε με υποβιβασμό 18 ομάδων απο φέτος.
Δηλαδή, με την πτώση 4 ή και 5 ομάδων ανά Ομιλο.
Θυμίζουμε ότι ο Πορφύρας παίζει στην Α2.
Για την ακρίβεια, είναι ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ της κατηγορίας.
Δεύτερος, τρίτος, δεύτερος στα τρία χρόνια του στην Α2.
Οπότε, επειδή κανείς δε ξέρει ούτε πόσο θα ενισχυθούν οι ομάδες, ούτε σε ποιόν Ομιλο θα είμαστε, ρισκάρουμε για την ίδια την ομάδα μας με την πρόταση μας.
Αλλά, θέλουμε Α2 ή καρικατούρα ;
Να κοιταχθούμε πρώτα και μετά μιλάμε....