Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Τρείς απορίες....

Επειδή θέλουμε να είμαστε σε επαφή, καθώς, καταλαβαίνουμε ότι έχετε ορισμένες απορίες στο μυαλό σας, πάμε να τις απαντήσουμε μαζί.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Το παιδί μου δεν μπορεί να παρακολουθεί όλες τις προπονήσεις. Τι να κάνω ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βάλαμε φέτος πιο πολλές προπονήσεις, ώστε έστω κάποιες απο αυτές να τις προλαβαίνει κάθε αθλήτρια μας. Σε τμήμα με 4 προπονήσεις, αν υποθέσουμε ότι μπορεί ένα παιδί να γυμνάζεται στις 2, έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει μία τρίτη σε άλλο τμήμα, κατόπιν συνεννόησης με τις προπονήτριες.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Μα δε θα μείνει πίσω ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στις υποδομές, αν εξαιρέσει κανείς τα αγωνιστικά τμήματα, ΠΟΥΘΕΝΑ, δεν υπάρχουν πιο πολλές απο 2 προπονήσεις την εβδομάδα. Εμείς επιλέγουμε να βάλουμε επιπλέον, ώστε να πάμε στις 3 ή στις 4, ώστε να έχετε ευελιξία. Παιδί που θα πάει και στις 4, πολύ δύσκολα θα βρεθεί στις μικρές ηλικίες. Με 2 προπονήσεις την εβδομάδα, αυτές που μπορείτε, είστε καλυμμένοι. Η τρίτη είναι μία επιπλέον ευκαιρία να γυμνασθείτε, όχι για να ανταποκριθείτε στο επίπεδο του τμήματος και να βελτιωθείτε.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Το παιδί μου φοβάται να μπεί στην προπόνηση.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φοβάται γιατί όπως έκαναν τη ζωή μας, δεν μπορούμε πια να το πάμε να παίξει. Οσοι έχουν δουλειά, εργάζονται διπλάσιο χρόνο απο πριν, με τα μισά χρήματα και σε καθεστώς ανασφάλειας. Οι γιαγιάδες κι οι παππούδες, ακόμα κι αν είναι στην πόλη, μεγαλώνουν με τα δικά τους προβλήματα, για το τι γίνεται στο σχολείο ας μην το συζητήσουμε καλύτερα, οπότε τα παιδιά δε ξέρουν όχι να παίζουν, ούτε να τρέχουν. Σωστά τα φέρνετε στο βόλει, ώστε να αθληθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να βγούν απο το καβούκι τους. Χρειάζεται, όμως, υπομονή και ψυχολογική προετοιμασία κι ενθάρρυνση. Γιατί τους φαίνεται ότι έχουν να ανέβουν βουνό.Δυστυχώς, πληρώνουμε για να αθληθεί το παιδί μας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μαζί μας, θα βρείτε ανθρώπους που έχουν περάσει απο ακριβώς την ίδια διαδικασία, γνωρίζουν τι σκέπτεται το παιδί σας και τι εσείς και με εμπιστοσύνη και υπομονή, θα πετύχουμε τον κοινό στόχο. Να κρατήσουμε το παιδί μέσα απο τις γραμμές του γηπέδου. Ομως, με επιχειρήματα, με προσπάθεια, με το χαμόγελο, όχι με πίεση.