Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Δίπλα στην Ε.Ψυ.Με. για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Επειδή θεωρούμε αυτονόητη την υγεία και προαπαιτούμενο το δικαίωμα στην άθληση, καλό είναι να θυμόμαστε την ΟΥΣΙΑ της ζωής και ευτυχώς που υπάρχουν ορισμένες σημαδιακές ημερομηνίες να μας αφυπνίζουν, αν ορισμένοι από εμάς το χρειαζόμαστε, χαμένοι μέσα στην τριβή της καθημερινότητας και στις μικρότητες...
Σήμερα, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως έχει αναγνωρισθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, από το 1992.
Το Βόλεϊ του Πορφύρα, σε ελάχιστη ένδειξης αναγνώρισης και συμπαράστασης, συμβολικά, θα προσφέρει το 30% των εσόδων του από το ημερολόγιο που θα κυκλοφορήσει, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στην Εταιρία Ψυχοκοινωνικών Μελετών Ε.Ψυ.Με. η οποία ενεργοποιείται από το 1998, στον τομέα της ψυχικής υγείας και του κοινωνικού αποκλεισμού πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (κυρίως ατόμων με ψυχική νόσο, νοητική αναπηρία και αυτισμό), με σκοπό την ανάπτυξη προγραμμάτων και δομών που να απαντούν στις πολυεπίπεδες ανάγκες τους.
Η Ε.Ψυ.Με. εδρεύει στον Πειραιά και το έργο της αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όπως μπορεί να καταλάβει όποιος θελήσει να περάσει λίγη ώρα κοντά στα παιδιά που φιλοξενεί.
Οπως κάθε χρόνο ( και όπως θα συμβαίνει ΠΑΝΤΑ ), το ημερολόγιο του Βόλεϊ του Πορφύρα, από λόγους αρχής, δεν θα έχει διαφημίσεις.
Πέντε μαμάδες αθλητριών της Ακαδημίας μας ( που θα εκπροσωπούν όλα τα τμήματα ), μαζί με αθλήτριες της Γυναικείας ομάδας του Πορφύρα, θα είναι εκείνες που θα πάνε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στην Ε.Ψυ.Με. προκειμένου να παραδώσουν το σχετικό ποσό, σε μία συμβολική κίνηση.
Και μη ξεχνάμε : Εάν μιλήσουμε στη ψυχή μας, θα συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε οικογένεια έχει έναν ανάπηρο.
Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε πιο πολλά για αυτά τα παιδιά και για όλα τα άλλα...
Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.