Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ηττα για τις Νεάνιδες απο τον Απολλώνιο

Με εντός έδρας ήττα ξεκίνησε το πρωτάθλημα των Νεανίδων η ομάδα μας καθώς έχασε με 3-0 σετ απο τον Απολλώνιο ,παίζοντας ωστόσο με σχήμα ανάγκης αφού υποχρεωτικά έγιναν πειραματισμοί λόγω του τραυματισμού της πασαδόρου μας Φρόσως Χατζηπέτρου και της απουσίας και της δεύτερης πάσας της ομάδας μας .
Στο πρώτο σετ ο Πορφύρας,μοιραία ,ψαχνόταν μέσα στο γήπεδο και έτσι ο Απολλώνιος επεκράτησε άνετα με 25-8 . Η συνέχεια ήταν καλύτερη για τον Πορφύρα που προσαρμόσθηκε ,παρά το γεγονός ότι δύο βασικές παίκτριες του αγωνίζονταν με πυρετό κι έπαιξαν κατ' ανάγκη ,στις συνθήκες του αγώνα ,προηγήθηκε με 22-17 αλλά απο αβλεψίες έχασε με 25-23.
Για το τρίτο σετ η προσπάθεια των κοριτσιών μας ήταν αξιέπαινη αφού αν και βρέθηκαν να χάνουν με 20-10 πήγαν το σκορ στο 23-23 .Εκεί ,ο διαιτητής Σαχινίδης σφύριξε υπέρβαση σε εντυπωσιακή προσπάθεια της Θαλασσινού ,ως κεντρικής .Τελικώς ,το σετ χάθηκε με 25-23.
Οπως κι ο ίδιος ο προπονητής του Απολλωνίου παραδέχθηκε ,προς τιμήν του , ήταν λάθος του διαιτιητή ενώ κι ο κ.Σαχινίδης που είχε συνειδητοποιήσει τη φάση ,δέχθηκε μετά απο το ματς ότι  '' είναι πολύ πιθανό να έχουμε δίκιο ''.
Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους κι όπως κάνουν λάθη οι αθλήτριες θα κάνουν κι οι διαιτητές.
Δε δεχόμαστε αυτό που ειπώθηκε ,ότι ''ο διαιτητής ήθελε να τελειώσει το ματς για να πάει στο σπίτι του ''.Ούτε φυσικά φταίει η διαιτησία για την ήττα μας ενώ κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα ακολουθούσε αν παίρναμε εμείς τον πόντο .
Εκείνο που είπαμε στον διαιτητή είναι ότι τις φάσεις που ομορφαίνουν το παιχνίδι δεν πρέπει να τις ακυρώνει μία απόφαση ,όταν δεν υπάρχει παράβαση .Αυτή είναι η χαρά του παιχνιδιού για τα παιδιά και τους μεγάλους ,άλλωστε .Τέτοιες προσπάθειες τις ζητάμε απο τα παιδιά κι όταν τις βλέπουμε δεν πρέπει να τις ''τιμωρούμε''.
Στο τέλος της ημέρας ,το σωστό είναι να αφήνουμε τις αθλήτριες να διεικδικούν αυτό που αξίζουν αντί να βλέπουν τις προσπάθειες τους να κρίνονται ως προς το αποτέλεσμα τους απο σφάλματα άλλων.
Δεν μπαίνει ζήτημα δικαιολογιών αλλά θέμα φιλοσοφίας και τρόπου αντιμετώπισης του παιχνιδιού.
Με αγωνιστικά κριτήρια ,εκτίμηση μας είναι ότι υπάρχει ποιότητα σε αυτή την ομάδα με τις 4 Νεάνιδες και τις 7 Κορασίδες .Ο πιο δύσκολος αντίπαλος είναι η ...γκαντεμιά μας και μαζί ο ίδιος ο εαυτός μας .Γιατί όταν κάνουμε λάθη στις θέσεις δε μας φταίει κανείς άλλος πέρα απο τη δική μας έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης .
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ Φίκαι ,Χαλβατζή ,Δελαγραμμάτικα ,Πέτσα ,Τσαβαρή Μουρέλου ,Θαλασσινού ,Τσιραντωνάκη ,Φ.Χατζηπέτρου ,Τρεμούλη ,Ο.Δημητρίου .