Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Θέτις-Πορφύρας 3-2 σετ απο 0-2 σετ

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε απόψε στο κλειστό της Βούλας όπου η Θέτις νίκησε με 3-2 σετ τον Πορφύρα που είχε προηγηθεί με 2-0 σετ, αλλά, δεν μπόρεσε να διαφυλάξει το προβάδισμα του στο σκορ, με συνέπεια να φύγει ηττημένος σε ένα ματς όπου πήρε πιο πολλούς πόντους ( 105 έναντι 104 ) απο την γηπεδούχο, αλλά, αυτό προφανώς δε μετρά, έχει μόνο στατιστική αξία και παίζει ρόλο μόνο σε πιθανή ισοβαθμία των δύο ομάδων.
Η Θέτις πήρε ρεβάνς της ήττας της με 3-2 στον αγώνα του πρώτου γύρου στον Πειραιά.
Δε θα διστάσουμε να κρίνουμε το αποτέλεσμα και να το χαρακτηρίσουμε ως δίκαιο.
Αδιάφορο μας είναι ότι αφορά νίκη της αντιπάλου μας.
Γνωστό είναι ότι εκφράζουμε την άποψη μας, αρέσει ή όχι, αυτή είναι η τακτική, η πολιτεία μας.
Απο τη στιγμή που η Θέτις έδειξε ισχυρότερο χαρακτήρα μετά απο το 2-0 σε βάρος της και διαχειρίσθηκε καλύτερα το παιχνίδι σε σχέση με τον Πορφύρα, πήρε αυτό που άξιζε περισσότερο σε σχέση με τη δική μας ομάδα.
Απλά πράγματα, με αθλητική προσέγγιση.
Ο Πορφύρας ήταν εξαιρετικός στα δύο πρώτα σετ, όπως ακριβώς έπρεπε να παρουσιασθεί.
Στη συνέχεια, ωστόσο, η διαχείριση των ιδιαιτεροτήτων του αγώνα κι η απάντηση απέναντι στην αφύπνιση της Θέτιδας, που ήταν αναμενόμενη ασφαλώς, δεν ήταν αυτή που έπρεπε να παρουσιάσουμε ως σύνολο και καθοριστικά λάθη στο τέλος του τρίτου αλλά και του τέταρτου σετ, όταν το παιχνίδι ήταν στην κόψη του ξυραφιού, έκριναν καταστάσεις.
Ο Πορφύρας δε θα κρυφτεί πίσω απο την ουρά του.
Οταν είσαι μπροστά με καθαρό προβάδισμα κι έχεις παράσταση νίκης, άλλα πρέπει να κάνεις, το τελευταίο που δικαιολογείται είναι να δίνεις δικαιώματα με τα σφάλματα σου ή και με την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης κι ηρεμίας, όταν ακριβώς οφείλεις να επιδεικνύεις μεγαλύτερη προσοχή.
Τα σετ ήταν 21-25, 17-25, 25-21, 26-24, 15-10 ( απο 7-8 ).
Διαιτήτευσαν ο κ. Τσιμπινός κι η κ. Χαμπιλού.
Σε ένα δύσκολο παιχνίδι έκαναν λάθη, ασύμμετρη ήταν η χρήση της κίτρινης κάρτας προς την αθλήτρια μας Μίνα Τσαπούρη, στην αρχή του τρίτου σετ, καθώς, δεν εκτιμήθηκε ανάλογα η στάση αθλήτριας της Θέτιδας ενώ υπήρξε ανοχή σε διαμαρτυρίες και σε αντιδράσεις που απαιτούσαν άλλη αντιμετώπιση. Κοιτάμε πάντα και στις δύο πλευρές, ώστε να εφαρμόσουμε σωστά ότι έχει σχέση με πειθαρχικό έλεγχο.
Ομως, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν μία διαιτησία με φαινομενικά ίδια διάθεση κριτηρίου και προς τις δύο ομάδες, συνολικά υπήρξε καλή, οριακά ή όχι, δεν επηρέασε το αποτέλεσμα.
Κάτι που δε μας άρεσε και δεν το περιμέναμε είναι η αλήθεια, είναι ότι φίλοι της γηπεδούχου, κατά βάση στη διάρκεια του τρίτου σετ, υπερέβησαν τα εσκαμμένα με αποδοκιμασίες κι εκφράσεις απο την εξέδρα.
Κατανοούμε ότι πρόκειται, φυσικά, για γήπεδο.
Απλώς, αλλιώς συμπεριφερόμαστε εμείς όταν φιλοξενούμε ομάδες στο γήπεδο μας, διαφορετικά ελέγχουμε την εικόνα της εξέδρας, άλλη αίσθηση έχουμε γενικώς για το προφίλ της Θέτιδας Βούλας. Αλλα βλέπαμε μέχρι τώρα.....
Ας μην κάνουμε το βόλει, ποδόσφαιρο. Τόσο απλά.
Δεν αναζητούμε δικαιολογία, προφανώς. Είναι θέμα αισθητικής αλλά κι ουσίας.
 Ξεκαθαρίσαμε άλλωστε απο την αρχή, ότι πρόκειται για μία δίκαιη ήττα.
Αλλά, δε θα ήταν άσχημο να αποτελέσουν αυτές οι διαπιστώσεις μας αφορμή ή αιτία προβληματισμού.
ΘΕΤΙΣ ΒΟΥΛΑΣ ( Παπαθανασίου ) Χανδρή, Κωνσταντίνου, Μελετιάδη, Καπνιά, Φουντζήλα, Καράμπαλη, Δράκου, Κερασιώτου, Κωνσταντώνη, Ζούρου, Πισιριτζή, Σκόρδου.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλογερόγιαννης ) Μανωλάκου, Μουστάκη, Μπαλή, Α.Γκούρα, Τσαπούρη, Καράκου, Ν.Γκούρα, Δήμα, Χατζηπέτρου, Χαλβατζή, Θαλασσινού, Λιάρου.