Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Περί αιτημάτων.....

Επειδή καταλαβαίνουμε ότι, ενδεχομένως, αναρτήσεις μας σε αυτό τον ιστότοπο, δεν τυγχάνουν ανάγνωσης με την πρέπουσα προσοχή, ή ερμηνεύονται κατά το δοκούν, να κάνουμε σαφή τα εξής.
Το τμήμα βόλει Γυναικών του ΑΟΦ Πορφύρας, έχει όλη την καλή διάθεση να αντιμετωπίσει με ευνοικό τρόπο, κάθε αίτημα που μας υποβάλλεται, απο άλλες ομάδες, για αναβολή ή μετάθεση αγώνα, ακόμα και για αλλαγή έδρας με αμοιβαιότητα.
ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ.
Ο Πορφύρας , με ταπεινότητα, ειλικρίνεια, συνέπεια, γνώση του παρελθόντος, ευπρεπή αντιμετώπιση του παρόντος και ρεαλιστική αντιμετώπιση του μέλλοντος, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε, στο μέτρο του δυνατού, ακόμα και με ζημία του, να ικανοποιεί αυτά τα αιτήματα, έστω και αν εδράζονται σε τοποθετήσεις και επιθυμίες που εκφεύγουν του γράμματος και του πνεύματος των κείμενων προκηρύξεων περί διεξαγωγής πρωταθλημάτων.
Δυστυχώς, συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις, απο τις πολλές πράγματι που μας έχουν παρουσιασθεί, να μην καταφέρνει να ευχαριστεί τις ομάδες με τα σχετικά αιτήματα.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε θετική άποψη και διάθεση συνεργασίας με το σύνολο των ομάδων.
Δυστυχώς, σε αντίθεση με άλλους Δήμους, ο Δήμος του Πειραιά παρέχει στις ομάδες βόλει που αγωνίζονται εντός των ορίων του, ΕΝΑ και ΜΟΝΟ γήπεδο, στο οποίο πρέπει να παίξουν κάθε Σαββατοκύριακο οι ομάδες
ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ
ΠΟΡΦΥΡΑΣ  ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
ΠΟΡΦΥΡΑΣ  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α
ΠΟΡΦΥΡΑΣ  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ  Β
ΠΟΡΦΥΡΑΣ  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ  Γ
ΦΟΙΝΙΚΑΣ    ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
ΦΟΙΝΙΚΑΣ    ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ   ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ   ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α
ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ   ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ  Β

Επίσης, τα Σαββατοκύριακα, πρέπει να δοθούν προπονητικές μονάδες στην γυναικεία ομάδα βόλει του Πορφύρα όπως και στην ανδρική ομάδα βόλει του Εθνικού που βλέπουν τη μεγάλη σάλα του γηπέδου μας, με το...κυάλι και μόνο στα παιχνίδια τους.
Ακόμα, στο ίδιο γήπεδο, χρειάζεται να προπονηθούν 200 κορίτσια των Ακαδημιών Πορφύρα και Φοίνικα.
Καταλαβαίνει κανείς ότι χώρος και χρόνος δεν υπάρχει.
Και αυτός που βρίσκεται, αποτελεί προιόν καλής συνεργασίας ανάμεσα στις ομάδες που κάνουν χρήση του Σαλπέας.
Αλλωστε, πολύ συχνά, ο Πορφύρας έχει υποβάλλει παρόμοια αιτήματα και έχει συναντήσει θεμιτή άρνηση, δεδομένου ότι και άλλες ομάδες συναντούν τα ίδια προβλήματα στους Δήμους όπου τυχαίνει να εδρεύουν.
Είμαστε πάντα διατεθειμένοι να εξυπηρετήσουμε, ειλικρινά λυπούμεθα όταν δεν το πράττουμε, καθώς ακόμα και τις καθημερινές καν δεν υπάρχουν προπονητικές μονάδες για τις τρείς γυναικείες (και τη μία ανδρική ) ομάδες που αγωνίζονται στο Σαλπέας, πουθενά χώρος για τις υποδομές μας.
Δε θέλουμε να έχουν και άλλοι σύλλογοι τα ίδια προβλήματα με εμάς, ώστε να απαιτήσουμε να μας καταλάβουν.
Μακάρι να συναντούν παντού Δημάρχους με ευήκοα ώτα και αγάπη για το βόλει, ώστε να τακτοποιούν τις ανάγκες τους.
Μακάρι επίσης να μην έχουν τις δικές μας δυσκολίες.
Στο τέλος της ημέρας, χωρίς παρεξηγήσεις αλλά με γνώμονα την αγάπη για το άθλημα, προχωράμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Με διακριτές , φυσικά, ανάγκες τις οποίες καθορίζει κάθε σύλλογος με βάση το σχεδιασμό και τις απαιτήσεις ή τις υποχρεώσεις ή την πολιτική ή τον προγραμματισμό του, έννοιες που προυποθέτουν αποδοχή ρίσκου, αποτελούν λόγο για την ανάληψη ευθυνών για τις επιλογές του και φυσικά δεν προυποθέτουν μεταφορά του προβλήματος σε άλλους.
Δεν είναι δυνατό, προφανώς, να έχουμε και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.
Μακάρι αυτό να συνέβαινε πάντα, δυστυχώς, δεν ισχύει ότι διαρκώς θα αποφεύγουμε να συμπίμπτουν προγράμματα και υποχρεώσεις.
Αυτά τα ξέρουμε απο την αρχή, όταν αποφασίζουμε να κάνουμε κοινό αγωνιστικό πλάνο και στη δύσκολη ώρα, ξέρουμε ότι θα πρέπει να επιλέξουμε.
Το έχουμε συναντήσει και εμείς στον Πορφύρα και για αυτό, όπου και όσο μπορούμε, ή το αποφεύγουμε ή αναλαμβάνουμε το σχετικό κόστος χωρίς να διατυπώνουμε παράπονα και αξιώσεις.
Η δική μας επιθυμία και ανάγκη, δεν αποτελεί υποχρέωση εκπλήρωσης απο εκείνον που πασχίζει να υλοποιήσει το δικό του πρόγραμμα και το καταφέρνει απολύτως οριακά, γνωρίζοντας ότι, όπως ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ έχει συμβεί και σε εμάς, το ιδεατό της καθολικής συμμετοχής σε μία αθλητική δοκιμασία, δεν μπορούμε να το πετύχουμε, για διάφορους λόγους.
Πιστεύω να έγινα, απολύτως, κατανοητός.
Αν χρειασθεί, μπορώ να επανέλθω.
Οπως γνωρίζετε, δε συνηθίζω να κρύβομαι , ειδικά μάλιστα πίσω απο σπερμολογίες και αμφισβητήσεις που κάνουν το άσπρο μαύρο με μία παλιά, πλην όμως ξεπερασμένη τακτική.
Ο Πορφύρας αισθάνεται ότι έχει, παντού στην ΕΣΠΕΔΑ, φίλους και έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται.
Επίσης, ότι έχει να πεί, το λέει ανοιχτά.
Με επιχειρήματα ωστόσο.
Οχι για το συμφέρον της ομάδας του, όπως έχει κατηγορηθεί.
Γιατί αυτό ξέρει που, πως και πότε να το κυνηγήσει και πάντως  έχοντας, πρώτα, μελετήσει καταστάσεις και με επίγνωση όχι της επιθυμίας αλλά της πραγματικότητας.
Καλό σας ξημέρωμα.

Νίκος Δελαγραμμάτικας