Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Δεύτερη νίκη για τις Παγκορασίδες Β του Πορφύρα, 3-0 την Ευρυάλη

Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα κι είδαμε στο Σαλπέας, στον αγώνα των Παγκορασίδων Β Πορφύρας-Ευρυάλη 3-0 σετ ( δεύτερη νίκη σε δύο παιχνίδια για τον Πορφύρα μας ), ότι έχουμε, ακόμα 3 λόγους να αγαπάμε το βόλει και την ομάδα μας.
ΠΩΣ να μην υποκλιθείς σε ανθρώπους σαν τον Σπυράκη και τον Βαμβακάρη ; Λεπτό δεν έπαιξαν, σε αυτό το ματς, οι κόρες τους κι εκείνοι φώναζαν πιο πολύ απο τους άλλους γονείς που έβλεπαν τα παιδιά τους να είναι στο παιχνίδι και μάλιστα να τα πηγαίνουν θαυμάσια...
Και τα 3 παιδιά που συνέβη να μην παίξουν σε αυτό το ματς ( Σπυράκη, Βαμβακάρη, Ράμπουα ), ήταν τα πρώτα που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τις συναθλήτριες τους. ΟΜΑΔΑ-ΑΘΛΗΤΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΠΑΘΟΣ.
ΠΩΣ να μην αγαπάς το βόλει, όταν βλέπεις ότι οι Παγκορασίδες Β παίζουν ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΒΟΛΕΙ, γρήγορο , θεαματικό, με ΜΕΓΑΛΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ βελτίωση σε σχέση με πέρσι. Κι είναι, ακόμα, παιδιά μόλις 12 ετών, καθώς ο Πορφύρας επιλέγει να ρίχνει στη φωτιά τις αθλήτριες του απο μικρές, ώστε να παίρνουν εμπειρίες, να μαθαίνουν μέσα στη δράση και να ετοιμάζονται για την γυναικεία ομάδα του, γιατί αυτός είναι ο τελικός στόχος μας.
ΠΩΣ να μη χαμογελάσεις απο υπερηφάνεια, όταν βλέπεις ότι αυτό το δημιούργημα, βγάζει ΥΓΕΙΑ. Απο τη συμπαράσταση στην ΟΜΑΔΑ ακόμα κι εκείνων ( Κελέκος, Λιάρου, Νικολαίδης, οικογένεια Αποστόλου, Συρίγος ) που δεν είχαν παιδιά να αγωνίζονται, σε αυτό το παιχνίδι, αλλά, είναι πάντα δίπλα στον Πορφύρα, γιατί, με τα καλά και τα κακά του, με τα στραβά και τα ίσια του, είναι μία ΩΡΑΙΑ ΤΡΕΛΑ.
Για τον αγώνα, τι θέλετε να γράψουμε ;
Ολα τα παραπάνω, προετοίμασαν το ίδιο το παιχνίδι και την απόδοση της ομάδας.
Δύο εξαιρέσεις στην γενική αναφορά, με τη σημείωση ότι ΟΛΑ τα παιδιά ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ και αξίζουν ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ, για τη σοβαρότητα, την αθλητική ποιότητα και τον χαρακτήρα τους.
Η Τζίνα Τριανταφύλλου είναι, για πολλούς λόγους, αθλητικούς και μη, παράδειγμα προς μίμηση. Ετσι απλά....Και τώρα που λύθηκε, όλα θα είναι σούπερ....
Η Στελλίτσα Σκαλτσή, έκανε όχι μόνο ώριμη εμφάνιση, αλλά, με το πείσμα της , σε συγκινεί...Με 11 άσους πέρασε το ρεκόρ της Διονυσίας Παλημέρη, που το είχε πετύχει πριν απο 4 χρόνια σε αγώνα Κορασίδων. Αλλά, πάνω απ΄ολα, έχει καρδιά...
Και κάτι ακόμα, γι όλες σας.
Αγχος δεν αξίζει και δε χρειάζεται να έχετε.
Μπήκατε μουδιασμένες στο πρώτο σετ. Να σέβεστε τον αντίπαλο. Πάντα. Μα πάνω απο όλα, να μην υποτιμάτε ποτέ τον εαυτό σας.
Αν δε σας πιστεύαμε, δε θα είχατε την ευκαιρία να παίζετε στις Παγκορασίδες Β του Πορφύρα, όταν πριν απο ενάμιση χρόνο, ακόμα ανήκατε , όλες, σε μη αγωνιστικό τμήμα και κάποιες μάλιστα απο εσάς αφήσατε το 3Χ3 μόλις πριν απο λίγες εβδομάδες...
Ο δρόμος είναι μπροστά σας κι είναι πολύ όμορφος...
Καλή διασκέδαση. Και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
Τα σετ ήταν 25-22, 25-7 και 25-14.
Πολύ καλή  η διαιτησία των Ρουφάνη-Παπαθανασίου.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πόπη Καλλή ) Τριανταφύλλου, Ε.Ζαννή, Σκαλτσή, Παπαδοπούλου, Κ.Ράπτη, Τζώρτζη, Βαμβακάρη, Σπυράκη, Βλάμη, Δ.Ζήκου, Ανδρακάκου, Ράμπουα.
ΕΥΡΥΑΛΗ ( Κατερίνα Φαρμάκη ) Σιμοπούλου, Διαμαντή, Αεράκη, Γεωργαντά, Πέτρου, Αθανασοπούλου, Κάλο, Τάντη, Κωνσταντάτου.