Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Για τις εκδρομές....

Δυό λόγια, για αυτό το πανηγυράκι της κονόμας με τις εκδρομές των σχολείων...
Δε θα πώ, ότι πρέπει τα παιδιά να πηγαίνουν εκδρομή στον...Παπανικολή, στη Φρεαττύδα, άντε μέχρι τον Μαραθώνα, το πολύ-πολύ, όπως συνέβαινε όταν πήγαινα εγώ στο Γυμνάσιο, ακόμα και στο Λύκειο.
Ούτε θα πώ ότι δεν πρέπει τα παιδιά να κάνουν εκδρομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα ή ότι δεν είναι καλό να γνωρίζουν άλλους τόπους μέσα απο τις μετακινήσεις τους με το σχολείο τους.
Αλλά, αυτή η φάμπρικα της κονόμας, με τις 3ήμερες, 4ήμερες και 5θήμερες...εκδρομές απο την Πρώτη Γυμνασίου έως και την Τρίτη Λυκείου, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, με την ενθάρρυνση και των γονιών, όχι μόνο του Υπουργείου, των 15μελών συμβουλίων και των καθηγητών, ξεπερνά πια κάθε όριο.
Τα βασικά δεν έχουμε, ο τουρισμός μας μάρανε...
Βεβαίως, ο αθλητισμός απαιτεί θυσίες.
Κάποια παιδιά το έχουν ενστερνισθεί αυτό, άλλα όχι.
Τα κατανοούμε.
Απλώς, επειδή η ομάδα πρέπει να λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες, που κακώς δεν εφαρμόσθηκαν πέρσι, αλλά, πάντα υπάρχει ο καιρός ώστε να γίνει η αρχή, η οποία άργησε κιόλας, απο αύριο θα ενημερωθούν όλα τα παιδιά απο το μπλογκ για τις αποφάσεις του τμήματος, σχετικώς με τις εκδρομές και τα επακόλουθα στις σχέσεις τους με την ομάδα.
Εδώ που φθάσαμε, αν ορισμένα παιδιά, θέλουν να χάνουν σταθμούς απο το ταξίδι των αθλητικών στόχων και της διαδρομής για την οποία έχουν παλέψει τόσο  και να κλωτσούν ευκαιρίες και εμπειρίες, όπως και τους δικούς τους κόπους, στο όνομα των ....εκπαιδευτικών εκδρομών, διαλέγουν ανάλογα.
Γιατί κλωτσάτε την καρδάρα με το γάλα ; Εσείς δεν τη γεμίσατε με τον ιδρώτα σας στην προετοιμασία, στις προπονήσεις, μέσα στη ζέστη και στο κρύο, με τον αγώνα σας και τις ταλαιπωρίες σας ;
Θα έχουν απεριόριστο χρόνο στη συνέχεια, για εκδρομές διαρκείας....
Εχουμε όλοι, άλλωστε, το ίδιο δικαίωμα στις αποφάσεις. Δεν είναι μονομερές...
Και εδώ θα μιλάμε ανοιχτά, με αρχές και κανόνες που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε που είμαστε και που θέλουμε να πάμε.
Η πρόοδος δεν είναι το βότσαλο στη λίμνη, αλλά, η μεγάλη εικόνα....
Καλημέρα σας....

Νίκος Δελαγραμμάτικας