Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Συγχαρητήρια...Ο Πορφύρας, με διαιτητική βοήθεια στους Τράχωνες, αποκλείσθηκε απο το Final 4 του πρωταθλήματος Νεανίδων....Μπράβο σας....Τα καταφέρατε....

Η ιστορία θα γράψει ότι στο χθεσινοβραδινό, καθοριστικό, παιχνίδι του πρωταθλήματος Νεανίδων της ΕΣΠΕΔΑ, Τράχωνες-Πορφύρας, στον Αλιμο το αποτέλεσμα ήταν 3-1 σετ υπέρ των γηπεδούχων.
Επίσης, η ιστορία θα γράψει ότι οι Τράχωνες προκρίθηκαν στο Final 4  και ο Πορφύρας αποκλείσθηκε.
Ετσι ή αλλιώς, το γνωρίζαμε ότι ο νικητής προχωρούσε και ο ηττημένος πήγαινε σπίτι.
Δυστυχώς, όμως, σπίτι δεν πήγαμε μόνοι.
Μας έστειλαν -και- οι λαθεμένες αποφάσεις του διαιτητή Μιχαήλογλου.
Πάμε, όμως, να δούμε τι άλλο έχει, ήδη, γράψει η ιστορία.
Αναδημοσιεύουμε απο ανάρτηση του Οκτωβρίου του 2013, πριν απο ενάμιση χρόνο δηλαδή, στο σάιτ trahones.gr, δήλωση του προπονητή της ομάδας των Τραχώνων Βαγγέλη Περόπουλου
 ''Πρώτα απ΄ όλα να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα. Πρώτον η αποβολή μου έγινε στο 20-18 του 2ου σετ με κόκκινη κίτρινη για διαμαρτυρία. Είχε προηγηθεί και κίτρινη κάρτα στο 16-13. Αν και ακόμη και φίλοι του Μαρκόπουλου παραδέχτηκαν πως η αποβολή μου ήταν υπερβολική εγώ θα
συμφωνήσω με τον διαιτητή ότι ορθά με απέβαλε από το 2ο σετ. Οταν ξεκινούσε το 2ο σετ πήγα πάλι στον πάγκο μου αλλά ο δεύτερος διαιτητής Σπύρος Πρέντζας μου είπε πως η αποβολή ήταν για όλο το υπόλοιπο του αγώνα. Ηταν πολύ ευγενικός και όταν μου το εξήγησε έφυγα από τον αγωνιστικό χώρο και την ώρα που έβγαινα κοίταξα στη σκάλα τον πρώτο διαιτητή. Με κοιτούσε και γελούσε. Βγήκα εκτός εαυτού. Κινήθηκα προς το μέρος του πράγματι εκτός εαυτού αλλά πριν μπω στον αγωνιστικό χώρο με σταμάτησαν παράγοντες του συλλόγου. Είναι ντροπή του Μιχαήλογλου. Έχω 37 χρόνια στο χώρο και τέτοια συμπεριφορά δεν συνάντησα ποτέ. Είναι ο ηθικός αυτουργός για τα όσα έγιναν.Να ξέρουν όλοι ότι θα προασπίσουμε τα συμφέροντα του συλλόγου και της ομάδας με κάθε νόμιμο μέσο. Αυτοί που κρίνουν τους προπονητές ας κρίνουν κάποτε και τους διαιτητές''.
Για τη συμπεριφορά του, σε εκείνο το παιχνίδι της Α1 Εθνικής, Τράχωνες-Μαρκόπουλο, σύμφωνα με όσα αναγράφηκαν στο φύλλο αγώνα απο τον διαιτητή Μιχαήλογλου, ο προπονητής των Τραχώνων, που ήταν και χθες στον πάγκο της ομάδας Νεανίδων του συλλόγου, τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική.
Τι σημασία έχουν όλα αυτά ;
Με αυτά τα δεδομένα, ο διαιτητής Μιχαήλογλου ορίσθηκε να σφυρίξει τον αγώνα-τελικό Τράχωνες-Πορφύρας, στο ίδιο γήπεδο όπου είχε στηθεί όλο αυτό το σκηνικό που προαναφέραμε, με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο των Τραχώνων , ο οποίος είχε κάνει τις παραπάνω δηλώσεις.
Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΠΕΔΑ υποστηρίζει ότι δεν τα γνώριζε όλα αυτά.
Αν τα ήξερε ( δεχόμαστε καλοπροαίρετα ότι πράγματι είχαν ξεφύγει της αντίληψης της...) δε θα προχωρούσε σε αυτό τον ορισμό, που μάλιστα έγινε απο αντικατάσταση.
Θα έπρεπε να προστατέψει  τον διαιτητή, που είναι δεδομένο ότι θα ένιωθε ιδιαίτερη ψυχολογική πίεση...Ειδικά όταν δεν είναι σε περίοδο φόρμας....
Ο ίδιος ο διαιτητής, πως δέχθηκε να σφυρίξει ματς-τελικό, όταν έχουν προηγηθεί όλα όσα αναφέραμε ;
Ηταν τόσο βέβαιος ότι θα ήλεγχε απόλυτα τη σκέψη και τις αντιδράσεις του ;
Γιατί δε δήλωσε κώλυμμα, όταν σε άλλες περιπτώσεις το έχει πράξει ;
Μετά απο όλα όσα είχαν προηγηθεί, όλοι όσοι είμαστε στον αθλητισμό, ξέρουμε καλά τι συμβαίνει...
Η δείχνεις ότι θυμάσαι τι έχει ειπωθεί ή δείχνεις ότι δε θέλεις να μπλέξεις ξανά.... 
Ο διαιτητής Μιχαήλογλου, ανέβηκε λοιπόν στη σκάλα και έστειλε αδιάβαστο τον Πορφύρα σε σημεία καθοριστικά. Χρήσιμο είναι να αναλογισθεί κανείς τη ψυχολογική επίδραση που έχουν οι αποφάσεις, τη νευρικότητα που προκαλούν, ειδικά σε παιδιά, όχι μόνο την ίδια την, αυτόνομη, σημασία τους. Οι αλλαγές στις περιστροφές, επίσης, έχουν τη σημασία τους.
Στο δεύτερο σετ, στο 18-20 υπέρ του Πορφύρα, ανακάλυψε άουτ σε επίθεση όπου η μπάλλα ήταν μέσα. Το 18-21 έγινε 19-20 και το σετ χάθηκε εντέλει με 25-21.       
Στο τέταρτο σετ, το 17-16, αντί να γίνει 17-17, διαμορφώθηκε σε 18-16 με τη λαθεμένη απόφαση για blockout. Επίσης, στο 20-19, μετρά πόντος των Τραχώνων σε επίθεση εκτός της αντέννας , οπότε πήγε το σκορ στο 21-19 αντί να γίνει 20-20. Στη συνέχεια του τέταρτου σετ, υπάρχει διπλή μπαλλιά απο την αθλήτρια των Τραχώνων Λακασά, σε επίθεση που ολοκληρώνεται με πόντο των γηπεδούχων Το σετ χάθηκε για τον Πορφύρα με 25-22.
Δε στεκόμαστε σε άλλες περιπτώσεις, ασχολούμαστε με τις πιο χτυπητές, αυτές που δεν μπορεί να μην έχει δεί ανθρώπινο μάτι. Εγιναν κι άλλα σε βάρος μας, αλλά, πάμε στα 4 πιο καίρια.
Δεν καταλογίζουμε πρόθεση στον διαιτητή Μιχαήλογλου. Δεν είναι ηθικό, δεοντολογικό, έντιμο να το πράξουμε. Βλέπετε επίσης ότι εμείς δεν απειλούμε, δε χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς, κρατάμε το επίπεδο του Πορφύρα, αλλά, επίσης δε δεχόμαστε να γίνεται το άσπρο μαύρο και να σιωπούμε.
Δε χαρακτηρίζουμε την αιτία που έφερε τα λάθη του, αλλά, η αδικία είναι δεδομένη και η διαμόρφωση του αποτελέσματος σε βάρος του Πορφύρα, σε αγώνα ανάμεσα σε ισάξιους αντιπάλους, όπου όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια, σαφής και δεδομένη.  
Η εικόνα του αγώνα είναι ξεκάθαρη.
Οποτε οι Τράχωνες είχαν ανάγκη βοήθειας, την πήραν.
Συμπτωματικά (...) όλα τα σφάλματα ήταν σε βάρος του Πορφύρα και σε σημεία, ουσιαστικά, δίχως επιστροφή.     
Αυτό που δε δικαιολογούμε επίσης και θεωρούμε απαράδεκτο, ειδικά απο έναν διαιτητή που έχει αποδείξει ότι είναι καλός, σχετίζεται με τη συμπεριφορά του.
Τα ειρωνικά γελάκια προς την εξέδρα με τους φίλους του Πορφύρα και κυρίως η ατάκα προς τον ΚΥΡΙΟ Μανώλη Κελέκο, ο οποίος άκουσε, στα κόσμια παράπονα που του έκανε όταν τον είδε στην αποχώρηση του απο το γήπεδο, τον διαιτητή Μιχαήλογου να του λέει ''Δεν πειράζει, την άλλη φορά...".
Ναι, με σένα μαζί...Μπορεί τότε να επαναληφθεί η ιστορία και να είμαστε εμείς που θα επωφεληθούμε....
Ντροπή ! Αυτές τις ειρωνείες δεν τις δεχόμαστε και τις επιστρέφουμε.
Δε θα απειλήσουμε, δε θα βρίσουμε, δε θα προπηλακίσουμε, δε θα ξεφύγουμε.
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΡΦΥΡΑΣ.
Αλλά, φαίνεται ότι είτε ενοχλούμε, είτε πρέπει να αλλάξουμε στάση και προσέγγιση.
Γιατί, η ευγένεια και το ήθος παρεξηγούνται.
Αν είχαν γίνει τα χθεσινά σε βάρος άλλων ομάδων και είχε υπάρξει τέτοια ειρωνική αντιμετώπιση, ο ...μάγκας διαιτητής, ακόμα στο γήπεδο θα ήταν....Αν όχι αλλού...
Σε ότι αφορά την εικόνα του αγώνα, έπαιξαν δύο ομάδες που είναι στο ίδιο επίπεδο.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιό θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με διαιτησία 50-50.
Τα δικά μας αγωνιστικά λάθη τα ξέρουμε και τα αναγνωρίζουμε.
Η έλλειψη προπονήσεων επηρέασε βασικές αθλήτριες μας, λάθη στην προετοιμασία επίσης έχουν παίξει τον ρόλο τους, ζούμε για να μαθαίνουμε. Οι ατυχείς επιλογές όταν η μπάλλα ''έκαιγε'', επίσης μέτρησαν. Δεν τα κάναμε όλα καλά, ασφαλώς, δε φταίει μόνο ο διαιτητής.
Χάθηκε μία ευκαιρία για ιστορική πρόκριση. Θα σηκωθούμε, θα δουλέψουμε και θα προσπαθήσουμε ξανά. Και την άλλη φορά θα είμαστε τόσο καλοί ώστε να ανταποκρινόμαστε και στην ανάγκη να νικάμε όχι μόνο ομάδες αλλά και διαιτητές...
Τα σετ ήταν 25-18,25-21,11-25, 25-22.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Βασίλης Καλογερόγιαννης ) Παλημέρη, Α.Πρίφτη, Λιάρου, Μ.Ράπτη, Δελαγά, Ε.Μονιού, Ευθυμιάδου, Παυλίδου, Κ.Ζαννή, Κονταράκη, Τσόρβα.
ΑΟ ΤΡΑΧΩΝΕΣ ( Βαγγέλης Περόπουλος ) Μερκούρη, Μπαλδώκα, Τσίρου, Λακασά, Φασσέα, Μουργή, Παπαχατζή, Αρβανίτη, Σιώζου, Μάλλη, Φασσέα, Περγαντή.