Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Ο Πορφύρας δίδαξε σήμερα τι σημαίνει ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ




Aυτό που ζήσαμε το πρωϊ του Σαββάτου στο Σαλπέας, δεν ήταν απλώς μία γιορτή του Βόλεϊ και του Πορφύρα, στον αγώνα πρωταθλήματος Κορασίδες Γ-Κορασίδες Δ του Πορφύρα,     που τέλειωσε με νίκη με  3-0 σετ των Γ.
Ηταν η επιτομή της  φιλοσοφίας που προσπαθούμε, με τα καλά και τα στραβά μας, να περνάμε στις αθλήτριες μας.
Οι Κορασίδες Γ,ήθελαν μόνο νίκη, μάλιστα με καθαρό σκορ, προκειμένου να διατηρούσαν το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος  της ΕΣΠΕΔΑ, στις Κορασίδες Γ-Δ.
Προπονητής στις Γ είναι ο προπονητής της Γυναικείας ομάδα μας Βασίλης Πανδής και προπονήτρια στις Δ,  η βοηθός του Πόπη Καλλή. Η συνεργασία τους άριστη, οι σχέσεις τους άψογες.
Ομως, έκαναν και οι δύο ότι καλύτερο μπορούσαν για την νίκη και ήταν ορατή, από την εξέλιξη του αγώνα, η πιθανότητα να έχουν απώλειες βαθμών οι Γ, προς όφελος εντέλει άλλου σωματείου, που ακολουθεί στην βαθμολογία, του Τελαμώνα ή και του Απολλώνιου.
Τέσσερις αθλήτριες των Δ που είναι στα κλιμάκια,δεν πήγαν σήμερα στην  προπόνηση τους, ώστε να αγωνισθούν απέναντι στις Γ.
Γιατί, αυτό που μαθαίνουμε τις αθλήτριες μας είναι ότι πάντα και με ΟΛΟΥΣ, παίζουμε για την νίκη, δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν, παίρνουμε τα πάντα με τον ιδρώτα και τον    αγώνα μας, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και δεν  χαρίζουμε  τίποτα σε κανέναν, όπως και δεν θα μας χαρίσει τίποτα κανείς στη ζωή, εκτός από   την μάνα και τον πατέρα μας, στους οποίους οφείλουμε παντοτινή τιμή.
Σε έναν καταπληκτικό αγώνα, οι Γ επικράτησαν χάρη στη μεγαλύτερη εμπειρία τους των, επίσης εξαιρετικών, Δ.
Αυτό το παιχνίδι, όμως, θα το θυμόμαστε για πάντα, όπως και όλοι όσοι συμμετείχαν στην γιορτή αθλητικού ήθους το πρωί του Σαββάτου στο Σαλπέας.
Βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο, με τον Πορφύρα, θα παίξετε οι περισσότερες, αρκεί να έχετε τα μυαλά στο κεφάλι.
Ολες, όμως, θα θέλαμε να έχετε, πάντα, ζωντανή ανάμνηση όσα ζήσατε σε αυτόν τον ΄΄εμφύλιο΄΄.  
Η ζωή είναι αγώνας. Και η μεγαλύτερη αξία της είναι ο σεβασμός.
Για ακόμα μία φορά, σήμερα, τον κερδίσατε.
Αυτή την κιβωτό αρχών, μην την χάσετε ποτέ.
Αξίζει όσο χίλια πρωταθλήματα.
Τα σετ ήταν :25-20, 25-22, 25-17.
ΑΟΦ  ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Γ  (Βασίλης Πανδής ) : Καράμπελα, Βαλσαμάκη, Φραγκοπούλου, Μαρινάκη, Καντσού, Περέϊρα, Παπαφράγκου, Αργυρέα, Ντουλάϊ.
ΑΟΦ  ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ  Δ (Πόπη Καλλή ) : Ευστρατίου, Αντωνίου, Καρυπίδη, Πυκνή, Μουσελή, Τασιούδη, Γιαλελή, Πίσσαρη, Α.Μαννέ, Λαφαζάνου, Τσίντζου, Ζηλιέρη, Πρέκα, Α.Σακιζλή.