Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Το Βόλεϊ του Πορφύρα, επιστρέφει στην κοινωνία ένα ελάχιστο μέρος από την αγάπη που του δείχνει







Δεσμευθήκαμε ότι θα ενισχύσουμε με μία συμβολική χειρονομία, το έργο της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικών Μελετών, στην Δραπετσώνα, διαθέτοντας για τους σκοπούς της το 30% από τις προσφορές για τα ημερολόγια του Βόλεϊ του Πορφύρα και με χαρά και τιμή, υλοποιήσαμε την υπόσχεση μας.
Αντιπροσωπεία του τμήματος, αποτελούμενη από τα μέλη της Επιτροπής Βόλεϊ Τασούλα Λιάρου, Χρήστο Μυλωνόπουλο, Νίκο Δελαγραμμάτικα, το προπονητικό δίδυμο Βασίλη Πανδή-Πόπης Καλλή και τις αθλήτριες μας Σέλεϊ Αντερσον-Μαριάννα Λιάρου, επισκέφθηκαν το πρωϊ την Ε.Ψυ.Με. και συνομίλησαν με τους επιστήμονες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα 72 παιδιά, τα οποία αντιμετωπίζουν θέματα αυτισμού, νοητικής στέρησης ή ήπιων ψυχικών διαταραχών.
Μας έγινε ξενάγηση  στον, περιποιημένο, χώρο, ενημερωθήκαμε για το συνολικό φάσμα των δραστηριοτήτων και τον χαρακτήρα της Ε.Ψυ.Με., όπως και για την κοινωνική αποστολή της.
Κυρίως, νιώσαμε δύναμη και υπερηφάνεια και πήραμε κουράγιο από αυτά τα παιδιά.
Μακάρι να μας έχει καλά ο Θεός να ανταποκρινόμαστε στην αναγνώριση από την κοινωνία και να επιστρέφουμε αγάπη.
Αυτό είναι, άλλωστε, το μήνυμα του αθλητισμού και πριν από κάθε πρωτάθλημα, αυτό θέλουμε να κατακτούν οι αθλήτριες μας, από τις μικρότερες έως τις μεγαλύτερες : Του ήθους, του σεβασμού στον συνάνθρωπο και της συναίσθησης ότι η προσφορά δεν είναι υποχρέωση, αλλά, ευχαρίστηση.