Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ενα μικρό θαύμα στο βόλει του Πορφύρα...

Με αυτοοργάνωση, μοναδική σε επιτυχία και πράγματι υψηλού επιπέδου, το τμήμα Βόλει Γυναικών του ΑΟΦ Πορφύρας φιλοξένησε σήμερα στο ''Παναγιώτης Σαλπέας'' ,  Τουρνουά Μίνι Βολει στο οποίο είχε προσκαλέσει Αργυρούπολη, Μίλωνα, Πειραικό και Φοίνικα.
Χάρη στις προσπάθειες 10 γονιών αθλητριών του τμήματος μας, των Αποστόλου, Αργυρέα, Διμελλά, Ζαννή, Κωστούρου, Λιάρου, Μονιού, Σαρικτζή, Σπαθούλα, Τριανταφύλλου, που φρόντισαν για τα πάντα, το Τουρνουά οργανώθηκε με τρόπο ΑΡΙΣΤΟ και στάθηκε δυνατό να παίξουν μαζί με τα 135 κορίτσια της Ακαδημίας μας, 70 αθλήτριες του Μίλωνα, 55 της Αργυρούπολης, 25 του Πειραικού και 16 του Φοίνικα.
Προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά γλυκά, ντόνατς, νερό.
Τα έξοδα του Τουρνουά, η προετοιμασία του, η ετοιμασία του γηπέδου έγιναν αποκλειστικά απο τους γονείς που προαναφέραμε.
Αλλωστε, ο Πορφύρας είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Οχι για τα παιδιά μας , αλλά, για τα παιδιά.
Γιατί απο αυτούς τους 10 γονείς, οι πιο πολλοί έτρεχαν για τα άλλα παιδιά, καθώς, τα δικά τους δεν αγωνίζονταν στο Τουρνουά....
Αλλά, αυτό είναι το βόλει του Πορφύρα και για αυτό, σκάβοντας με τα νύχια, είναι κάθε χρόνο και ψηλότερα.
Να΄στε καλά.
Τις συνεννοήσεις με τον ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά φρόντισε ο Γενικός Αρχηγός του Τμήματος Μανώλης Κελέκος ενώ το ενδιαφέρον του για το Τουρνουά-θεσμό, έδειξε, όπως πάντα, ο Πρόεδρος του συλλόγου  Κανάκης Τσιριγωτάκης.
Αρωγοί στο έργο των προπονητριών Πόπη Καλλή, Μίνα Τσαπούρη, Βιβή Μπαλή ήταν ο προπονητής της γυναικείας ομάδας μας Βασίλης Καλογερόγιαννης, η εμβληματική φυσιογνωμία του τμήματος Νίκη Μανωλάκου και η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας μας Στέλλα Μουστάκη που μας βοήθησε και με τις διαιτησίες της.  
Συνολικά, πήραν μέρος στο Τουρνουά 301 αθλήτριες ηλικίας απο 6 έως και 14 ετών, χωρισμένες σε 2 γκρουπ, ανάλογα με την ηλικία τους.
Τα μικρότερα παιδιά έπαιξαν απο τις 9.30 έως τις 12 και τα μεγαλύτερα απο τις 12 μέχρι τις 2.30.
Αγωνιστικά, ο Πορφύρας πήγε πολύ καλά, πήρε πολλές νίκες και τα παιδιά μας έδειξαν πρόοδο.
Δε διστάσαμε να βάλουμε στο Τουρνουά και τα μωρά μας, της πρώτης Δημοτικού.
Σημασία δεν έχει, σε αυτές τις ηλικίες, η νίκη, αλλά, η συμμετοχή και η εμπειρία.
Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που μας εμπιστεύονται τις κόρες τους αλλά και το σύνολο  των φιλοξενουμένων μας.
Ακόμα, βεβαίως, περιμένουμε μία ενημέρωση απο τον ΓΣ Ηλιούπολης, που είχε δεχθεί την πρόσκληση μας και στο γήπεδο δεν παρουσιάσθηκε ποτέ, χωρίς έστω ένα τηλεφώνημα, αλλά, δεν πειράζει.
Καλή καρδιά....

Υ.Γ.
Δεν τις ξεχάσαμε τις Μαρία Χονδρουδάκη και Γεωργία Τριανταφύλλου. Ηταν συνεχώς εκεί, βοηθώντας ως διαιτητές.
Απλώς, όταν βλέπεις την αγάπη, τον χαρακτήρα και την ωριμότητα αυτών των παιδιών, κομπιάζεις απο συγκίνηση και καταλαβαίνεις γιατί, όταν άλλοι βλέπουν αυτό που πρεσβεύουν οι αθλήτριες του βόλει του Πορφύρα, πολύ απλά, είναι ο ορισμός της αθλητικής κουλτούρας.
Είναι αυτός που θέλεις να έχεις και όταν δεν μπορείς καν να το πλησιάσεις...τρελαίνεσαι....
Καλό απόγευμα σε όλες και όλους.