Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

'' Πάμε και μόνοι σπίτι μας...''

 Το βόλεϊ του Πορφύρα και προσωπικά ο διοικητικός υπεύθυνος του Νίκος Δελαγραμμάτικας έχουν αποδείξει, διαχρονικά, ότι σέβονται τους και τις διαιτητές.

Δυστυχώς, αντιλαμβανόμαστε δι' οφθαλμών και ώτων, ότι αυτή η σχέση δεν είναι αμφίδρομη.

Η έλλειψη σεβασμού από την διαιτησία, είναι πλέον ολοκάθαρη.

Εμείς έχουμε μάθει να αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες, για τα αγωνιστικά σφάλματα, για τις ατυχείς επιλογές, για την απόφαση μας να υποστηρίξουμε τη συνέπεια και όχι την ψευδαίσθηση.

Ποιός θα πληρώσει το κόστος για το γεγονός ότι στα παιχνίδια μας με τις Αμαζόνες ( πρώτη διαιτητής η κα Ε.Μουλά ) και τον Αρη ( πρώτη διαιτητής η κα Ράντσιου ), αλλοιώθηκε αποτέλεσμα σε βάρος του Πορφύρα με προφανή σφάλματα σε βάρος μας ( επί παραδείγματι, με τις Αμαζόνες το 23-24 στο τρίτο σετ, έγινε 22-25 και με τον Αρη το 19-16 στο τέταρτο σετ μετεβλήθη σε 18-18 ) ;

Και στον αγώνα με την Λαμία στο Σαλπέας είχαμε δεί διαιτητικές παραδοξολογίες, τις αναφέραμε, ωστόσο, όλως τυχαίως, καθώς δεν είναι δυνατό να δεχθούμε τις ανεύθυνες εικασίες ότι λειτούργησε τυχόν συντεχνιακό αίσθημα αυταρχισμού και επίδειξης δύναμης,  ακολούθησαν τα ματς με Αμαζόνες και Αρη, όπου είδαμε τα χειρότερα.

Κίτρινη για την καταγγελία της συμπεριφοράς του διαιτητή Μάλφα στον αγώνα με την Λαμία για τον έφορο της ομάδας ( μόλις την 2η στα 20 χρόνια που κάθεται στον πάγκο ), κόκκινη για διαμαρτυρία στον προπονητή ( την πρώτη στην καριέρα του...) στο ματς με τον Αρη, μονόπλευρος πειθαρχικός έλεγχος και στις δύο αυτές συναντήσεις.

Μένουμε με την εντύπωση, που μας δημιούργησαν τα φυσικά πρόσωπα που καλούνται να διαιτητεύσουν, ότι αντιμετωπιζόμαστε πλέον ως '' εχθροί '' ή ως '' ανεπιθύμητοι ''.

Η σφαγή των αμνών έχει αρχίσει καιρό τώρα, απλώς, πλέον κλιμακώνεται.

Φυσικά, θα εμμείνουμε στην περί τυχαίου πεποίθηση μας.

Αλλωστε, δόλος και σκοπιμότητα, αν, όταν και από όποιους επικαλούνται, πρέπει να αποδεικνύονται.

Αλήθεια, όμως, δεν περιμέναμε τέτοια επιθετικότητα από διαιτητές.

Μέχρι που ειπώθηκε ότι '' αντί να διαμαρτύρεσαι κοίτα τις παίκτριες σου που καρφώνουν συνέχεια άουτ ''.

Μάλιστα...

Λοιπόν, περιμένουμε από τους παρατηρητές να μάθουμε τις βαθμολογίες των διαιτητών, καιρός είναι πλέον να γίνει ότι π.χ. και στο χάντμπολ ήδη συμβαίνει.

Παράλληλα, ελπίζουμε να μην δικαιωθεί στο τέλος ο έμπειρος διαιτητής που πριν από κάποιες εβδομάδες, μας είχε πεί σε αγώνα μας '' δεν σας βοηθά ότι πάτε με τον σταυρό στο χέρι και δεν διαμαρτύρεστε ποτέ,δεν σας υπολογίζουν έτσι...''.

Επειδή, λοιπόν, παραγνωρισθήκαμε.

Επειδή, σαφώς, το  βόλεϊ του Πορφύρα έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για συρροή λαθών σε βάρος του, άνισης μεταχείρισης και συμπεριφορών δίχως ίχνος ψυχραιμίας ( εμείς δεν θέλουμε να επεκταθούμε σε όσα ακούσαμε και είδαμε μετά την αναμέτρηση με τον Αρη, γιατί εμείς σεβόμαστε την διαιτησία και λυπούμαστε ειλικρινά που εκτίθεται σε τέτοιο βαθμό, μπροστά φυσικά στα μάτια του παρατηρητή...) και σεβασμού.

Επειδή δημιουργείται, ακούσια εκτιμούμε, πρόκληση σε εσφαλμένες συμπεριφορές

Ενημερώνουμε ότι την επόμενη φορά που θα συμβεί να ζήσουμε τα ίδια, η ομάδα μας θα αποχωρήσει από το γήπεδο και εάν χρειασθεί και από το πρωτάθλημα, με όποιες συνέπειες θα κληθεί να αναλάβει ο διοικητικός υπεύθυνος της και φυσικά, επιδραστικά, τα πρόσωπα που θα έχουν οδηγήσει σε αυτή την θλιβερή  εξέλιξη.

Οχι, δεν πάμε να ...επηρεάσουμε την διαιτησία για το επόμενο ματς...

Παίζουμε με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στο Μαρούσι...

Αλλά, προκειμένου να μας στείλετε εσείς σπίτι, πάμε και μόνοι μας....

Α, ας μας βρεί κάποιος μία αναφορά '' αντιπάλου '' ότι ευνοήθηκε ο Πορφύρας από την διαιτησία σε μεταξύ μας παιχνίδι τα τελευταία 20 χρόνια...

Αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά φέτος, έχουμε δεί σφάλματα σε βάρος μας και τα έχουμε προσπεράσει, με καλή διάθεση, δίνοντας συγχαρητήρια και ψέγοντας την δική μας ομάδα.

Ολα, όμως, έχουν ένα όριο.

Πλέον, μπαίνει ζήτημα όχι μόνο άνισης αντιμετώπισης αλλά κυρίως, αξιοπρέπειας .


Για το τμήμα βόλεϊ του ΑΟΦ Πορφύρας

Ο Διοικητικός Υπεύθυνος Νίκος Δελαγραμμάτικας