Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Πρώτος ο Πορφύρας στην Α2 Εθνική κατηγορία

Με την έκτη νίκη του σε επτά παιχνίδια ο Πορφύρας πέρασε κι απο το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας επικρατώντας του τοπικού Ιωνικού με 3-1 σετ.
Με αυτό το αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με την ήττα του Αστέρα Αγίου Δημητρίου στη Νέα Ιωνία απο τους Ιωνες, ο Πορφύρας είναι και πάλι πρώτος στην βαθμολογία του Β΄Ομίλου του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας, στην πρώτη παρουσία του στις εθνικές κατηγορίες.
Η επιτυχία του Πορφύρα ήταν δίκαιη, αλλά, αναμφίβολα είδαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, με υψηλό επίπεδο θεάματος κι αυξημένη αγωνιστικότητα όπως και με μία άριστη διαιτησία απο την κα Ράντσιου και τον κο Ζώη, που δεν έκαναν ούτε ένα λάθος.
Καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το δεύτερο σετ, όταν ο Ιωνικός Νέας Φιλαδελφείας αντέδρασε μετά το σαφές προβάδισμα του Πορφύρα με 25-15 στο πρώτο σετ και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 21-18 και 23-20. Το σετ γύρισε σε 24-26 για τον Πορφύρα κι εκεί κρίθηκε όλο το παιχνίδι.
Στο τρίτο σετ ήταν ο Ιωνικός που βρέθηκε στο προσκήνιο με 25-13, αλλά, στο τέταρτο σετ ο Πορφύρας δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους και κυριάρχησε με 25-11, κατακτώντας τη νίκη σε ένα ματς διάρκειας 1 ώρας και 21 λεπτών, με ....υποψία εμφραγμάτων, πάντως, στο δεύτερο σετ που πράγματι ήταν εξαιρετικό όσο και δραματικό.
Πολλά λόγια δε χρειάζονται, χαιρόμαστε για την επιτυχία, θα προχωρήσουμε και σε άλλες επιμέρους αναρτήσεις, αλλά, πέρα απο τη χαρά μας για τη νίκη, επιβάλλονται οι χαμηλοί τόνοι όχι μόνο επειδή μας εκφράζουν αλλά και γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ιωνικός έπαιρνε πρωταθλήματα στο βόλει Γυναικών πριν καν ιδρύσει ο Πορφύρας τμήμα βόλει.
Λοιπόν, σεβασμός, ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και συνεχίζουμε τον καλό αγώνα.
Αυτό είναι όλο.
Για τη διαιτησία τα είπαμε, άψογος κι ο σημειωτής Μιχαλακόπουλος.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Γκούντας ) Μανωλάκου, Τσαπούρη, Α.Γκούρα, Καράκου, Δήμα, Μουστάκη, Μπαλή, Ν. Γκούρα, Χαλβατζή, Παντζαρτζίδου, Δελαγραμμάτικα, Χατζηπέτρου.
ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. ( Ντζαφέρης ) Σύλλα, Τζίμα, Καρακατσάνη, Πόγκα, Οικονομίδου, Νικολακοπούλου, Μαυροπάνου, Διαμάντη, Συμεωνίδου, Μπέλλου, Μαναριώτη.