Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ξεκάθαρα πράγματα

Οταν αποφασίζει το τμήμα για τη δημιουργία νέου γκρουπ προπόνησης και τις αθλήτριες που θα το συγκροτούν, έχει πριν απο οτιδήποτε άλλο, ΔΕΧΘΕΙ τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ των προπονητριών προς την Επιτροπή Βόλει. Και ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τις προπονήτριες και τους προπονητές και υλοποιούμε όσα μας ζητούν.
Γι' αυτό κι όλοι μιλούν με εγκώμια για την οργάνωση μας, γι΄αυτό προχωράμε.
Το γεγονός ότι οι αλλαγές μεταφέρονται απο τους εφόρους, προφανώς, δε σημαίνει ότι εκπονούνται απο εκείνους.
Αλλωστε, όπως ΟΛΟΙ γνωρίζουν, στο βόλει του Πορφύρα υπάρχει μία παράδοση.
Προπονητές και προπονήτριες έχουν την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη για τις επιλογές των προσώπων.
Επίσης, αν κάποιος αισθάνεται ότι υπάρχει προνομιακή αντιμετώπιση, ας ρωτήσει για να μάθει ή, απλώς, ας θυμηθεί λίγο καλύτερα τι έχουν υποστεί και τι έχουν ακούσει οι κόρες των....προνομιούχων.
Τα καλά παραδείγματα αυτοί οι άνθρωποι τα δίνουν.
Οπότε, τα πολλά λόγια δε χρειάζονται.
Επίσης, μπαιράκια εδώ δεν υπάρχουν.
Το τμήμα των ROOKIES θα δουλεύει με προπονήτρια την Βιβή Μπαλή, με στόχο να γίνεται περισσότερο λειτουργικά η, συνολική, προσπάθεια.
Τα παιδιά θα πηγαίνουν εκεί όπου λένε οι προπονήτριες κι, όπως απο την αρχή σημειώσαμε, οι όποιες μεταβολές απο τον αρχικό σχεδιασμό θα υλοποιούνται ΜΟΝΟ επειδή ένα παιδί δεν εξυπηρετείται με τις αλλαγές στο προπονητικό πρόγραμμα, απο άποψη υποχρεώσεων και χρόνου. Γι΄αυτό ξεκαθαρίσαμε απο την αρχή, ότι όποιο παιδί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, μένει στο γκρουπ του.
Διαφορετικά, να αλλάξουμε ρόλους και να καταργήσουμε προπονητές και προπονήτριες.
Κι αυτή η παραχώρηση γίνεται μόνο γιατί είμαστε στις αρχές Νοεμβρίου και τα προγράμματα των παιδιών έχουν δομηθεί.
Φυσικά, με την παραμονή στο γκρουπ όπου ήταν μέχρι τώρα ένα παιδί, ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ότι ΚΑΝΕΙΣ δε θα μπεί στη διαδικασία να διατυπώσει ΥΠΟΨΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ.
Καθείς αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Το τμήμα των ROOKIES θα προετοιμάζεται με τα παιδιά του, τα οποία είναι σε συγγενείς ηλικίες και θα έχει ομοιογενή παρουσία, με κορίτσια γεννημένα το 2003 και το 2004 κατά κύριο λόγο και με άλλα που είναι σε κοντινές χρονιές.
Κάτι ακόμα.
Προαγωγές, αναβαθμίσεις κι υποβαθμίσεις δεν υπάρχουν στο βόλει Γυναικών του Πορφύρα. Και το βόλει δεν έχει τάξεις. Ας το δούμε με άλλη λογική λοιπόν.
Το μόνο που δεδομένα είναι ισχυρό ως στοιχείο, είναι αυτό που αφορά τη διάθεση να περιορίζονται οι αποστάσεις ανάμεσα στις ηλικίες, να φτιάχνονται ''φουρνιές'' αθλητριών.
Κάτι ακόμα.
Την 1η Δεκεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα των Παγκορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.
Θέλουμε να παρουσιάσουμε 3 ομάδες, για πρώτη φορά στην ιστορία μας.
Το εγχείρημα θα είναι δυσκολότερο απο κάθε άλλη φορά.
Απαιτείται απόλυτη συνεργασία ώστε να εκδοθούν δελτία απο όσα παιδιά έχει ζητηθεί να φέρουν πιστοποιητικά, καλή διάθεση απο τους γονείς, απόλυτη πειθαρχία ώστε να προχωρήσουμε σωστά.
Καλό σας μεσημέρι.

Ν.Δελαγραμμάτικας