Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αθλητισμός = Πολιτισμός


Τον ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό των κυριακάτικων συναυλιών στο φουαγέ συνεχίζει η Εθνική Λυρική Σκηνή, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει κλασικές όπερες με ελεύθερη είσοδο.
Φέτος, το πρόγραμμα των συναυλιών αρθρώνεται σε τρεις θεματικούς κύκλους: Τον κύκλο Όπερας, τον κύκλο Οπερέτας και τον κύκλο φιλοξενούμενου συνθέτη.
Η πρεμιέρα των εκδηλώσεων του Φουαγέ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου όπου παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από την όπερα του Τζουζέππε Βέρντι, Ο κουρσάρος και συνεχίζονται τις δυο επόμενες Κυριακές του Νοεμβρίου ως εξής:
Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2013 / 18.00 «Απ' τις δυο πλευρές του Αιγαίου» [ΚΣ] Έργα Ελλήνων και Τούρκων συνθετών για φλάουτο και πιάνο με τους Χιουρκάν Αϊβάζογλου (φλάουτο) και Φρίξο Μόρτζο (πιάνο).
Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 / 18.00 «Ωδικά Πτηνά» [ΚΣ] Μια συναυλία με έργα επηρεασμένα από τους ήχους και τις μελωδίες των πουλιών με το κουιντέτο πνευστών «Αίολος». Θα ακουστούν έργα των Κάρελ Χούσα, Πέτερις Βασκς, Γιώργου Τσοντάκη και Γιώργου Κουμεντάκη.