Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ενα φιλοσοφικό ερώτημα που πήρε απάντηση...

''Θα κάνουμε καλό να παρουσιάσουμε και τρίτη ομάδα Παγκορασίδων με τα μικρά μας ; Θα είναι δύσκολο εγχείρημα, οργανωτικά. Και θα έχουμε επιπλέον έξοδα. Και προβλήματα. Γηπεδικά και άλλα. Και πως θα αντιδράσουν τα παιδιά στις αποτυχίες ; Μήπως απογοητευθούν και τα παρατήσουν ;''.
Αυτό το...φιλοσοφικό ερώτημα, με τα πολλά...υποερωτήματα, βρήκε απόψε την απάντηση του με την πρόκριση των Παγκορασίδων Γ του Πορφύρα, κόντρα στη λογική, αλλά, με ατού την αφοσίωση της προπονήτριας τους Πόπης Καλλή, που πιστώνεται αυτή την επιτυχία, συγκριτικό πλεονέκτημα το ταλέντο των παιδιών που βγήκε μέσα απο τη δουλειά και ΤΕΡΑΣΤΙΑ βοήθεια απο τους γονείς των αθλητριών αυτής της ομάδας, ήλθε μία ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία, που δικαιώνει την απόφαση που πήρε το τμήμα.
Οι Παγκορασίδες Γ είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, μέσα και έξω απο το γήπεδο, δε χάνουν προπόνηση, οι γονείς τους είναι πάντα δίπλα, ζητούν να γίνουν καλύτερα τα παιδιά τους, τα  ωθούν στο γήπεδο, δεν κρύβονται πίσω απο δυσκολίες και σφάλματα που πάντα θα γίνονται.
Η ατμόσφαιρα που ζήσαμε απόψε στο Σαλπέας, με 100 φιλάθλους να σπρώχνουν τις μικρές μας στη νίκη με ΠΟΡΦΥΡΙΩΤΙΚΗ ΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ, με τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ που πρεσβεύει και υπηρετεί ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΜΑΣ, είναι ανεπανάληπτη.
Δύσκολα θα τη ξεχάσουμε.
Με ήττα μας, χάναμε την πρόκριση.
Με τη νίκη, σφραγίσαμε το εισιτήριο για την πρώτη τετράδα στον Ομιλο μας.
Το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο.
Αυτό που μας ενθουσιάζει είναι ότι τα παιδιά με το σήμα του Πορφύρα στη φανέλα, μπήκαν στο γήπεδο ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ κόντρα σε όλες τις δυσκολίες, ένα σπουδαίο αντίπαλο που αν και δεν περνούσε ότι και αν συνέβαινε, κυνήγησε μέχρι το τέλος τη νίκη και είναι αξιέπαινος για αυτό.
Οι Παγκορασίδες Β πέρασαν με περίπατο.
Οι Παγκορασίδες Γ τις ακολούθησαν.
Οι Παγκορασίδες Α, είναι στο κυνήγι της πρόκρισης, αρκεί φυσικά να μη συμβούν τίποτα απίθανα και περίεργα.
Οι Κορασίδες μας πέρασαν στις 12 καλύτερες ομάδες της ΕΣΠΕΔΑ και διεκδίκησαν επί ίσοις όροις την πρόκριση τους στην 8άδα του πρωταθλήματος.
Κατεβάσαμε ΑΜΙΓΩΣ ομάδα Νεανίδων, μόνοι εμείς σε όλη την Ενωση, που παρά τις δυσκολίες της Γ΄Λυκείου,  έμεινε μέχρι το τέλος ΑΥΤΟΥΣΙΑ στο γήπεδο ( άρα όλα αυτά τα παιδιά ξεκινούν απο βάση ετοιμότητας για την επόμενη σεζόν ), κατετάγη 12η στην ΕΣΠΕΔΑ ενώ αν το σύστημα διεξαγωγής ήταν διαφορετικό, σίγουρα θα είχαμε θέση στην πρώτη 8άδα.
Στα Τουρνουά Μίνι, αρχίσαμε πάρα πολύ καλά και η συνέχεια θα είναι ακόμα αποδοτικότερη.
Μήπως κάτι σημαίνουν, εντέλει, όλα αυτά ;
Για το ...γαλατικό χωριό, με τους τρελούς που κάνουν αθλητισμό και παίρνουν διαρκώς συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά , το ήθος και το ύφος του, ασφαλώς και για τις πολυεπίπεδες επιτυχίες ....
Ωραία η βιτρίνα που φτιάξαμε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α2 Εθνική, αλλά, απο πίσω έρχεται τσουνάμι ταλέντου, αφοσίωσης, καρδιάς, προοπτικής.
Χωρίς να ξεφύγουμε απο τις αρχές μας και να αλλοιώσουμε το προφίλ και την ουσία.
Και αυτό είναι το σημαντικότερο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ...
Αυτή η επιτυχία των Παγκορασίδων Γ αφιερώνεται στους γονείς των αθλητριών.
Η καλύτερη αποζημίωση για εκείνους.
Αλλη ημέρα, θα αποδώσουμε αναλυτικά ότι πρέπει, όπου πρέπει.
Απόψε, ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ όλοι μαζί.
Και οι πιο ευσυγκίνητοι, καλό είναι να αποφεύγουμε ματς σαν το αποψινό, γιατί στο τέλος δύσκολα να μείνει η καρδιά αλώβητη.
Αλλά, είναι τόσο μεγάλη η ευχαρίστηση και τόσο έντονα τα συναισθήματα.
Χωρίς λεφτά, χωρίς γήπεδο, χωρίς συμμάχους, χωρίς αβάντες, καλά δεν τα πάμε με το μεράκι μας ;