Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Είμαστε υπερήφανοι για τις Κορασίδες μας

Στον αθλητισμό είσαι μίζερος αν δεν έχεις καθαρό μυαλό, ίσως και γνώση, ώστε να διαχειρίζεσαι την αναποδιά, την ήττα.
Στον αθλητισμό δεν πας ψηλά και μακρυά αν δεν γνωρίζεις ότι οφείλεις να αναγνωρίζεις την προσπάθεια, το πάθος, την αγωνιστικότητα, το πείσμα, τη θέληση.
Για αυτό λοιπόν αλλά και επειδή εμείς στον Πορφύρα προσπαθούμε να κρατάμε και να υποστηρίζουμε τη δική μας κουλτούρα, ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ στις Κορασίδες μας για την αγάπη που έδειξαν σήμερα στη φανέλα του Πορφύρα και στον κοινό στόχο, για την εικόνα που παρουσίασαν απέναντι στο Ιλιο, απόψε στο Σαλπέας, σε αγώνα-τελικό για την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ ( ο Πορφύρας έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στην 12άδα της Α΄κατηγορίας Κορασίδων της Ενωσης μας για την επόμενη σεζόν, για πρώτη φορά στην ιστορία του και αν νικούσαμε το Ιλιο θα προκρινόμασταν στα προημιτελικά ).
Τι και αν χάσαμε.....
Δεν μπορούμε να κερδίζουμε πάντα.
Και το Ιλιο άξιζε τη νίκη, έκανε λιγότερα λάθη, έπαιξε πάρα πολύ καλά,  ήταν πιο αποφασιστικό στα κρίσιμα σημεία και επικράτησε με 3-0 σετ ( 15-25, 22-25, 21-25 ) σε ένα ματς που κρίθηκε οριακά στο δεύτερο και στο τρίτο σετ με σερί απο τους φιλοξενούμενους ( στο δεύτερο προηγηθήκαμε με 21-18 και 22-20 και στο τρίτο πηγαίναμε μαζί έως το 21-22 ).
Συγχαρητήρια στο Ιλιο για τη νίκη του, έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και ευχόμαστε τα καλύτερα στη συνέχεια για την ομάδα που περνά μαζί με την Πετρούπολη απο τον Ομιλο μας στην 8άδα της ΕΣΠΕΔΑ.
Ολες οι αθλήτριες μας είναι αξιέπαινες, αλλά, επειδή, κάποιες φορές , αν και δεν είναι αθλητικά σωστό, πρέπει να κάνουμε ορισμένες ξεχωριστές αναφορές, θα σταθούμε ατομικά  σε καθεμία απο τις 7 που χρησιμοποιήθηκαν.
Εξαιρετική ήταν η Μαρία Χονδρουδάκη. Για την επιλογή της σε σχέση με αυτό το ματς και την παρουσία της θα δικαιωθεί αργότερα, όταν θα είναι σε πλήρη εξέλιξη η καριέρα της στο βόλει. Τώρα, πέρα απο την ποιότητα, χτίζει και χαρακτήρα πρωταθλήτριας.
Η Κατερίνα Ζαννή ρίσκαρε την υγεία της παίζοντας με 39 πυρετό, αλλά, ήταν πάντα μέσα στη φωτιά, έτοιμη να τα δώσει όλα.
Η Κορίνα Τζερεφού με την εμπειρία της, μας κράτησε στο παιχνίδι σε δύσκολα σημεία, ήταν έξυπνη στις εμπνεύσεις της, έχει ανέβει αισθητά.
Η Κέλλυ Ευθυμιάδου, ανεβαίνει διαρκώς και πλέον έχει ενισχύσει και τη ψυχοσύνθεση της και είναι μία μονάδα με προσωπικότητα που διαρκώς βελτιώνεται.
Η Πετρίνα Μπουτσελάκου είναι το παιδί που παίζει με τη φλόγα της νίκης στα μάτια και δε συμβιβάζεται με την ήττα.
Η Ειρήνη Μονιού έβγαζε τόση θέληση για τη νίκη, ώστε κάποιες φορές δεν της πήγαινε τίποτα και άλλες έκανε απίθανα πράγματα. Πολέμησε όμως.
Τελευταία , συμπτωματικά, η Νικολέτα Παυλίδου. Εχει μάθει να αγωνίζεται, δε διστάζει επιθετικά, κυνήγησε το καλύτερο με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της.
Στις απουσίες της Μαρίας Δαρδακούλη, της Μιράντας Φαλιδέα και της Αναστασίας Καρβούνη δε θα σταθούμε. Μας έλειψαν και οι τρείς, αλλά, στη ζωή και στον αθλητισμό μάχεσαι με τα όπλα που έχεις , δεν κλαίς για ότι σου λείπει.
Παίξαμε πολύ καλά, αλλά, χάσαμε.
Πάντα κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει.
Απολαύσαμε, όμως, μία ομάδα με χαρακτήρα στο δεύτερο και στο τρίτο σετ και πραγματικά ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για αυτά τα παιδιά που περιμένουμε να εξελιχθούν, να προοδεύσουν ώστε να φθάσουν να αγωνίζονται για τον Πορφύρα των εθνικών κατηγοριών, σε ρόλο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, όπως ορίζει το μέταλο αυτής της ομάδας.
Και κάτι ακόμα. Απο την τωρινή ομάδα μας των Κορασίδων, μόνο 2 αθλήτριες μας γίνονται Νεάνιδες και αλλάζουν ηλικιακή κατηγορία, οι Τζερεφού--Δαρδακούλη.
Ολες οι άλλες θα είναι μαζί και του χρόνου, ακόμα καλύτερες.
Καλή η διαιτησία των Σαχινίδη-Κατερή.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλλή ) Χονδρουδάκη, Κ.Ζαννή, Τζερεφού, Παυλίδου, Ε.Μονιού, Μπουτσελάκου, Ευθυμιάδου, Κουτσουδάκη, Τσόρβα, Κονταράκη.
ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ ( Καρδουλάκης ) Παπαδιώτη, Απόκοτου, Αρβανιτάκη, Χατζάκη, Αράπη, Παναγούλια, Τσαγκή, Παπαντώνη, Καραγιαννίδη, Κουτζέπη, Σαραντοπούλου, Σιφινού.