Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Μπράβο στις Παγκοιρασίδες Γ, που έδειξαν ότι έχουν καρδιά Πορφύρα

Ολα αυτά τα χρόνια, όλοι, φίλοι και αντίπαλοι, συμφωνούν σε ένα :
Οτι όλες οι ομάδες του βόλει Γυναικών του Πορφύρα έχουν ΚΑΡΔΙΑ και ΠΑΘΟΣ.
Με αυτά τα στοιχεία και με σωστές κινήσεις, που έδειξαν αντίδραση και ψυχραιμία, αλλά και αυτοπεποίθηση, οι Παγκορασίδες Γ του Πορφύρα, νίκησαν με 3-2 σετ τον Αλιμο στο Σαλπέας και πλέον διεκδικούν την πρόκριση στο Final 4 του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ, στην κυριακάτικη συνάντηση με την Ηλιούπολη, εκτός έδρας, στις 12 το μεσημέρι.
Σημειώνεται ότι ο Αλιμος δεν έχει χάσει φέτος από άλλη ομάδα και ότι έχει χάσει μόλις 5 σετ, όλα από τον Πορφύρα !
Σε έναν αγώνα-διαφήμιση για την ουσία του αθλήματος μας, ο Αλιμος διεκδίκησε με πείσμα ( όπως ακριβώς θα έπρεπε να πράξει ) την νίκη, έως το τέλος, αν και είχε ήδη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, εξασφαλίσει την παρουσία του στο Final 4.
Ομως, ο Πορφύρας είχε πίστη στην επιτυχία και κατάφερε να επικρατήσει, με μία μοναδική ανατροπή, καθώς, στο τάι μπρέικ έχανε με 9-1, ωστόσο, πήρε την νίκη, με 15-11, με επιμέρους σερί 14-2 !
Σε τάι μπρέικ, πολύ σπάνια έχει καταγραφεί τέτοια ανατροπή, γενικά, όχι μόνο σε παιχνίδια του Πορφύρα. Και όμως, αθλήτριες και προπονήτρια, προπονήτρια και αθλήτριες τα κατάφεραν.
Εάν σκεφθεί κανείς σε ποιό σημείο ήταν η ομάδα αυτή, τον Ιανουάριο, θα εκτιμήσει ανάλογα και την πρόοδο της.
Για ακόμα μία φορά, δεν παίξαμε πλήρεις, καθώς έλειπε λόγω τραυματισμού, η Μαριάντα Κατσίνα.
Πρόσθετο αξιοσημείωτο του αγώνα ; Η συμμετοχή στον αγώνα, με εξαιρετική απόδοση και αθλητική προσωπικότητα, των τρίδυμων αδελφών Ανυφαντή του Αλίμου, με τα νούμερα 1, 2 και 3.
Μας...σακάτεψαν με τις επιλογές τους, αλλά, ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να έχουν την εξέλιξη που προοιωνίζεται, με τον πατέρα τους, να αποτελεί τον ορισμό του ΣΩΣΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ, όπως τον αξιολογήσαμε σήμερα, στην πρώτη επαφή μας με αυτή την αξιέπαινη αθλητική οικογένεια.
Τα σετ ήταν : 20-25, 25-23, 25-20, 4-25, 15-11.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Μαρία Δελαγραμμάτικα ) :  Παναγιωτοπούλου, Ε.Βλάσση, Κυριακοπούλου, Κοκοσιώτη, Γιαννέλη, Περέιρα, Βαρθολομάτου, Γαμπιεράκη, Γκιάκου,  Κωστούρου, Ζάρκου.