Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Η βελτίωση που είδαμε από τις Παγκορασίδες Δ, υποθήκη για τη συνέχεια

Οι Παγκορασίδες Δ του Πορφύρα κέρδισαν ΔΙΚΑΙΑ το ζεστό χειροκρότημα και την αναγνώριση για την όμορφη προσπάθεια τους απέναντι στην Ηλιούπολη, στο Σαλπέας.
Το τελικό αποτέλεσμα, νίκη για τους φιλοξενούμενους με 3-1 σετ, λίγο μας απασχολεί.
Σημασία έχει ότι απολαύσαμε μία ΥΓΙΗ ατμόσφαιρα, με τους γονείς των αθλητριών μας να είναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ δίπλα τους, να τις ενθαρρύνουν και να τις στηρίζουν, να δείχνουν ότι αποκτούν κουλτούρα βόλει και κουλτούρα Πορφύρα.
Και ακόμα σημαντικότερο ;
Τα παιδιά του Πορφύρα, άρχισαν να πιστεύουν στις δυνάμεις και τις δυνατότητες τους, έδειξαν ένα μέρος από όσα έχουν μάθει και από το ταλέντο τους και έβαλαν υποθήκη για την συνέχεια. Πρώτα μαθαίνεις να παίζεις, μετά καταλαβαίνεις ότι για να σταθείς στα πόδια σου, πριν από κάθε άλλον, χρειάζεται να είσαι εσύ που θα πιστέψεις στον εαυτό σου, στη συνέχεια αγωνίζεσαι για να περάσεις τα όρια σου και στο τέλος, αφού μάθεις να αγαπάς το παιχνίδι, νικάς. Αυτή είναι η σειρά. Και τα παιδιά μας είναι στον σωστό δρόμο.
Η χαρά τους, χαρά μας. Το δάκρυ τους και δικό μας. Αλλά, μέσα από τα παιχνίδια, χρειάζεται να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους, ώστε να ελέγχουν, προοδευτικά, όχι μόνο την λύπη αλλά και την χαρά. Και να μένουν συγκεντρωμένα στον αγώνα. Εδώ είμαστε για να τα στηρίζουμε. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του βόλει Γυναικών του Πορφύρα, είναι ΔΙΠΛΑ τους, γιατί είναι το πιο φρέσκο αγωνιστικό τμήμα μας και αυτό που μας έχει την μεγαλύτερη ανάγκη. Και παράλληλα, έχει και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Τα σετ ήταν : 11-15, 27-25, 11-15, 20-25. Το τέταρτο σετ χάθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς, ο Πορφύρας ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, αλλά, μετά το 19-18, με σερί 7-1 η Ηλιούπολη, περισσότερο ψύχραιμη σε εκείνο το κομμάτι του παιχνιδιού, πήρε την νίκη, δίνοντας όμως διά στόματος του θαυμάσιου προπονητή της Παναγιώτη Αρματά, τα καλύτερα εγκώμια στις αθλήτριες του Πορφύρα, σε μία επίδειξη πραγματικού Fair Play.
Διαιτήτευσαν δύο πολύ καλοί διαιτητές.
Πρώτη η κ. Σιδέρη που ανεβαίνει και θα γίνει καλύτερη, μέσα από τις εμπειρίες που κερδίζει, γιατί αγαπά το βόλει. Και το γράφουμε εμείς, που θα μπορούσαμε ( δικαιολογημένα ) να εκφράσουμε αντιρρήσεις για αποφάσεις της. Αλλά, την σεβόμαστε γιατί είναι εδώ για το παιχνίδι και το υπηρετεί σωστά. Και επίσης, ο Πορφύρας δεν είναι μίζερος.
Δεύτερος ο κ. Σαχινίδης, ένας μεγάλος άνθρωπος και διαιτητής. Τιμή μας που τον είχαμε κοντά μας.
Μακάρι να έχουμε ξανά αυτό το δίδυμο. Να είναι πάντα καλά.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Δώρα Γκολφινοπούλου ) : Καράμπελα, Κ.Ηλιοπούλου, Μπεγκάι, Μυλωνοπούλου, Τζίρτη, Σ.Φραγκοπούλου, Αγορίτσα, Μητροπούλου, Λιαρμακοπούλου, Αργυρέα, Τριβουλίδη, Ξυπολιτάκου, Βογιατζή.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ( Παναγιώτης Αρματάς ) : Τριποτσέρη, Σακελλαρίου, Σέργη, Σμυρλή, Χέλμη, Φακίνου, Σέρφα, Ζαμπετάκη, Κοκκινέλου, Χαλκιά, Τζαννέτου, Παπαδογιάννη, Μπέλλου, Αναγνωστάκη.