Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Απαιτείται συναίνεση ,ζητείται καθαρό μυαλό ,το καράβι βουλιάζει....

Εχω την εντύπωση ότι ο τίτλος τα λέει όλα .Κι εκφράζει την πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν το μεράκι και γενικώς τη διάθεση να ασχολούνται με το βόλει .
Διευκρινίζω ότι τιμώ --και τους ευχαριστώ για τα καλά λόγια τους όπως και για τα εγκώμια τους για τον Πορφύρα--αμφότερους τον κ.Γιώργο Μελισσουργό και τον κ.Αχιλλέα Μαυρομμάτη που ερίζουν για την προεδρία της Ομοσπονδίας Βόλει .Θεωρώ ότι έχουν την επιθυμία να προσφέρουν στο άθλημα.
Κρίνονται για τα πεπραγμένα και την πολιτεία τους απο τα σωματεία κι οφείλουν να  δέχονται κάθε αποτέλεσμα δημοκρατικής διαδικασίας ,σε όποιο επίπεδο κι αν είναι αυτό.
Το ζητούμενο δεν είναι τα πρόσωπα καθώς το βόλει βουλιάζει ,διαλύτεται  και σε λίγα χρόνια όταν θα έχει μείνει ο σκελετός του κανείς δε θα θυμάται τι ακριβώς έγινε αλλά όλοι μαζί θα λέμε ''πως κατάντησε έτσι αυτό το άθλημα'΄΄.
Οπως διαμοφώνεται τώρα η κατάσταση ,όποιος κι αν έχει δίκιο χθες ,προχθές ή παλαιότερα ,το ζητούμενο είναι ένα .Πρέπει να πρυτανεύσει η ηρεμία κι η ηπιότητα .Το βόλει πρέπει να ζήσει.Το αγαπούν κι  οι 2 κι οι συνεργάτες τους .Κι εκείνοι που έστω με κάποιες υπερβολές ασχολούνται με αυτό και προσπαθούν να εκφράσουν λόγο κι άποψη.
Το βόλει το αγαπά και το δέχεται ο κόσμος γιατί είναι άθλημα με διαφορετικό στυλ κι ''άλλο κόσμο''.
Να το χάσουμε κι αυτό ; Να το κάνουμε να μοιάζει με άλλα σπορ ;
Οσοι βλέπουν ,διαβάζουν κι ακούν δε θα δώσουν δίκιο ή άδικο σε κανέναν .Απλώς ,θα γυρίσουν αλλού το κεφάλι τους και θα φύγουν τρέχοντας.
Με τίμησαν στην Ομοσπονδία με την συμμετοχή μου στην Κεντρική Επιτροπή Πρωταθλημάτων.
Εάν  υπάρχει η άποψη ότι είμαι εμπόδιο επειδή διαφοροποιούμαι με θέσεις μου ή γιατί προτιμώ να λέω ανοικτά αυτό που πιστεύω ,για το καλό του αθλήματος και μόνο,ακόμα μάλιστα και σε βάρος της ομάδας μου , η παραίτηση μου είναι στη διάθεση της Ομοσπονδίας .Δε θα ...κλάψει και κανένας  για την απώλεια....
Ωστόσο ,έχω το δικαίωμα να αναφερθώ στην αγωνία των παραγόντων των ομάδων οι οποίοι λένε με απλά λόγια '' Κάντε τις εκλογές όποτε θέλετε αλλά πείτε μας επιτέλους με ποιούς όρους θα γίνουν τα πρωταθλήματα στη νέα σαιζόν ,με ποιό τρόπο διεξαγωγής και με ποιά πρόβλεψη για την επόμενη περίοδο , ώστε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας ''.
Η πρόταση για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας γυναικών με υποβιβασμό μίας ομάδας στη σαιζόν 2010-2011 και τριών ομάδων απο την περίοδο 2011--2012 με αντίστοιχη άνοδο 3 ομάδων σε καθεμία απο αυτές τις περιόδους ,έχει ενδιαφέρον .Αντικρούεται απο τους υπέρμαχους της πρότασης που επιβάλλει να μην υποβιβάζεται καμμία ή μόνο μία ομάδα απο την κατηγορία αυτή για μία διετία .Ακόμα δηλαδή και με 14 ομάδες τη σαιζόν 2011-2012 να πέσει μόνο μία .
Η Α2 προτείνεται να διεξαχθεί σε 3 Ομίλους στη νέα σαιζόν .Με 8 ομάδες ο καθένας απο αυτούς ,για λόγους γεωγραφικούς κι οικονομίας .Και με την προοπτική να γίνουν 10 οι ομάδες σε κάθε Ομιλο απο την περίοδο 2011-2012.
Απο κάθε Ομιλο θα ανεβαίνει μία ομάδα αλλά θα πέφτουν τρείς .Δεν υπάρχει περιθώριο για τη δημιουργία Β΄Εθνικής κατηγορίας στις γυναίκες αλλά καλύπτεται εν μέρει το κενό απο την αύξηση του αιρθμού των ομάδων στην Α2.
Στους άνδρες η κατάσταση είναι πιο απλή αφού σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνουν 3 Ομιλοι στην Β΄Εθνική ,με 8 ομάδες καθένας απο αυτούς και να μείνει ένας Ομιλος στην Α2 με 12 ομάδες.
Αποφάσεις όμως δεν έχουν ληφθεί.Οι ειδικές προκηρύξεις θα διαφωτίσουν την κατάσταση και θα επιβεβαιώσουν ότι οδεύουμε σε κατάργηση των πλαίυ άουτ κι εν μέρει και των πλαίυ οφφ .
Ολα αυτά πρέπει να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν .Οσο υπάρχει μία αντιπαράθεση που επικαλύπτει την ουσία ,τόσο περισσότερο θα βαθαίνουν οι πληγές σε ότι έχει απομείνει απο το σώμα του βόλει που τείνει να γίνει κουφάρι .
Ακόμα κι οι μπάλλες με τις οποίες θα γίνουν οι αγώνες αλλά και το τι θα συμβεί με τα έξοδα διαιτησίας ενδιαφέρουν άμεσα τις ομάδες γιατί είναι κόστη .Σοβαρά μάλιστα.
Εάν παραμείνουν οι εκκρεμότητες για μερικές ακόμα εβδομάδες ,απλώς θα φθάσουμε πιο εύκολα στη δήλωση αναστολής δραστηριότητας απο μία σειρά απο ομάδες που σήμερα είναι ήδη σε δύσκολη κατάσταση.
Κάποιοι δε  θα είναι ευχαριστημένοι απο τις αποφάσεις για τις αναδιαρθρώσεις και τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων .
Το ερώτημα είναι εάν θα πρέπει να αμφισβητούνται μονίμως τα πάντα ,εάν πετυχαίνει αυτό που θέλει όποιος απλώς φωνάζει περισσότερο ή εάν πρέπει να αναγνωρίζεται η σοβαρή προεργασία που στοχεύει στην αναβάθμιση ενός αθλήματος που χάνει έδαφος μέρα με τη μέρα.
Είμαι πάντως πολύ ικανοποιημένος γιατί ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων έμαθα πολλά κι έγινα σοφότερος για την ενασχόληση μου με το άθλημα απο όσα άκουσα απο 3 ανθρώπους.Τον Παναγιώτη Σιδέρη ,τον Αγγελο Κυριακίδη και τον Κωστή Ψαρουδάκη.
Το βόλει συνεχίζει να έχει έξυπνους ανθρώπους .Σύνθεση χρειάζεται ,συναίνεση και ηπιότητα.
Κι οι εγωισμοί να πάνε στην άκρη.
Εχει σημασία στα αλήθεια ποιός θα παραλάβει το τιμόνι του Τιτανικού λίγες εκατοντάδες μέτρα πριν απο την πρόσκρουση του στο παγόβουνο ;

Με αθλητικούς χαιρετισμούς σε όλους
Μη ξεχνάτε ότι το βόλει σας έχει ανάγκη  όλους  
Ν.Δελαγραμμάτικας