Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Τις υποδομές ποιός τις αγαπάει ;

Να κάνω μία φιλοσοφική ερώτηση ; Τις υποδομές πόσοι άνθρωποι στο χώρο του βόλει τις αγαπούν πραγματικά και τις πιστεύουν ; Στον Πορφύρα αν και παλεύουμε με όλες τις δυνάμεις μας ,έχουμε κάνει εγκλήματα αλλά νομίζουμε ότι μαθαίνουμε απο τα λάθη μας κι είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε στην πράξη ότι αλλάζουμε την τακτική μας .
Αυτή είναι η αυτοκριτική για την ομάδα μας .Ωστόσο ,βλέπω ότι το ενδιαφέρον για τα παιδιά απο τις Ακαδημίες είναι περιορισμένο ,για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου του βόλει .Υπομονή δεν υπάρχει ,η προχειρότητα συχνά νικά το μεράκι και παράλληλα λείπει ο σεβασμός στην προσπάθεια του διπλανού.
Το χειρότερο απο όλα είναι ότι τα παιδιά ξεχνάνε το βασικότερο επειδή τους γεμίζουν το μυαλό με μεγάλα λόγια ,τα βάζουν να παίξουν σε 4 ματς την εβδομάδα κι όταν πάνε 19-20 χρονών έχουν σιχαθεί την μπάλλα με το μπλέ και το κίτρινο και μόλις την βλέπουν ,φεύγουν προς την άλλη μεριά.
Τι θέλουμε απο την Ομοσπονδία ; Να μας δώσει ενιαίο πρόγραμμα εκγύμνασης ,ανάπτυξης ,καθοδήγησης ώστε να ετοιμάζουμε παιδιά που με τις ίδιες βασικές αρχές θα μάθουν σωστό βόλει και θα μπορούν να προσφέρουν σε επίπεδο Εθνικών ομάδων .
Τι ζητάμε απο τα παιδιά ; Να προσπαθούν περισσότερο .Με συνέπεια και ζήλο.
Τι πιστεύουμε για τους προπονητές ; Οτι πρέπει να προσπαθούν να διορθώνουν και να συμπληρώνουν ότι άφησαν απο άγνοια ,αδιαφορία ,ωχαδερφισμό ,αμελέια οι προκάτοχοι τους .
Τι απαιτούμε απο τους εαυτούς μας ; Να καταλάβουμε ότι όλα γίνονται .Αρκεί να πιστέψουμε ότι μπορούμε.Κι άρα οφείλουμε να δώσουμε ώθηση στα παιδιά μας αλλά και να στηρίξουμε αυτό που καταλαβαίνουμε ότι ,παρά τα λάθη  και τα στραβά του ,έχει υγεία και καλές προθέσεις.
Μη ξεχνάτε βρε παιδιά τι έχει γίνει στο βόλει του Πορφύρα μέσα στα τελευταία 3 χρόνια .
Κάντε όνειρα για την επόμενη τριετία και θα δείτε ότι θα βγούν κι αυτά αληθινά.

Ν.Δελ.