Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

''Ζω απο το βόλει'',το πιο σύντομο ανέκδοτο...

Οτι γνωρίζαμε μέχρι τώρα ,όλοι όσοι είμαστε καθημερινά στο δρόμο για να δώσουμε μάχη για το μεροκάματο που πρέπει να πάμε στο σπίτι μας ,καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Η κρίση στην οικονομία δημιουργεί προβλήματα αλλά παράλληλα προσφέρει αφορμές ώστε να κλείσουν πόρτες .
Στην Ελλάδα της υπερβολής ,ένα φυσικό πρόσωπο ή μία εταιρεία αισθάνεται ότι έχει χρεωκοπήσει επειδή δεν κερδίζει πια όσα κέρδιζε ή γιατί αναγκάζεται να δουλέψει αντί να έχει υπαλλήλους και να περνάει ,όποτε το θυμάται ,για την είσπραξη ,με τη φραπεδούμπα στο χέρι και τη μαγκιά και την αγένεια μέχρι το πάτωμα .
Μοιραία ,επειδή ο αθλητισμός είναι χόμπυ , οι περισσότεροι αρνούνται να τον χρηματοδοτήσουν, η Πολιτεία δεν έχει κι όταν της περισσεύουν τα δίνει στις ΠΑΕ κι οι έρημοι οι παράγοντες των ομάδων τρέχουν να τα κάνουν όλα μόνοι τους και τα ακούνε κι απο πάνω .Βλέπουν ξυνισμένες φυσιογνωμίες ,ακούνε διάφορα .
Ποιά είναι η προσωπική άποψη  μου ως ενός ανθρώπου που λατρεύει τον αθλητισμό και τον υπηρετεί όσο πιο πιστά μπορεί αλλά δίχως να έχω χάσει την επαφή με τον ρεαλισμό ;
Επειδή άκουσα πολλά και διάφορα στις μεταγραφές αλλά και πριν απο αυτές και γιατί δε θέλω να συνεχισθεί η ραγδαία τριχόπτωση στο τριχωτό της κεφαλής μου ,απλώς σημειώνω αυτό που συζητάμε πολλοί αλλά ένας πρέπει να βρεθεί να το γράψει.
Το ''ζω απο το βόλει '' ή το '' θέλω να ζήσω απο το βόλει '' είναι τα πιο σύντομα ανέκδοτα που έχω ακούσει.Σε ένα σπορ ,όπως το γυναικείο βόλει ,το οποίο είναι ερασιτεχνικό ,δεν μπορεί να υπάρχει πλέον απαίτηση αλλά μόνο κατανόηση .Οταν το σπορ δε φέρνει έσοδα ,δεν είναι λογικό να υπάρχουν απαιτήσεις.Κι ότι γίνεται είναι απο την καλή καρδιά μας .Εκτός κι αν οι αγώνες του γυναικείου βόλει γεμίζουν τα γήπεδα ,όταν έχουν εισιτήρια και δεν το ξέρουμε ή εκτός κι αν υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένοι τουλάχιστον μπήκαν στο χώρο για να τους ...μάθει ο κόσμος .Σιγά τα αβγά...
Και τα κορίτσια αλλά κι οι προπονητές που δεν έχουν καταλάβει ότι οι χρυσές εποχές τελείωσαν ,καλό θα είναι να το συνειδητοποιήσουν .Και σε όποιον αρέσει.
Οποιοι παράγοντες θέλουν να δίνουν υποσχέσεις και να συντηρούν στρεβλές καταστάσεις ,ας το κάνουν.Δε θα τους ακολουθήσουμε.
Το πάρτυ συνεχίζεται ,αλλά ,το καλαμπούρι τελείωσε .
Πάμε τώρα να κάνουμε ότι μπορούμε για να ζήσει το βόλει .Και για να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον των ομάδων μας .Οι οποίες πρέπει να ζήσουν κι όταν αποσυρθούν απο το προσκήνιο οι παλαβοί που στο τέλος αντί γι' ευχαριστώ θα κάνουν μία ωραία συλλογή απο μούντζες .

Νίκος Δελαγραμμάτικας