Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ελα να παίξεις βόλει στον Πορφύρα

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι προπονήσεις, στο κλειστό γήπεδο Παναγιώτης Σαλπέας, στο τέρμα της Ακτής Ξαβερίου, μπροστά απο την αφετηρία των λεωφορείων, για τις ομάδες των τμημάτων υποδομής του βόλει γυναικών του Πορφύρα.
Απο τις 9 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι θα γυμνασθούν διαδοχικά τα κορίτσια του Πορφύρα και παράλληλα θα ενταχθούν στο τμήμα μας, οι μικρές μας που ήδη έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θέλουν να ασχοληθούν με το βόλει.
Γιατί ωστόσο να πάει ένα κοριτσάκι στο βόλει ;
Χωρίς να παρασυρθούμε απο την αγάπη μας για τον Πορφύρα και το βόλει, θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε το δικό μας σκεπτικό μέσα απο 10 σημεία.
1.Στην εποχή της κρίσης, ένα παιδί πρέπει να υποστηριχθεί όσο γίνεται περισσότερο και στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να στραφεί στον αθλητισμό. Οπου δραστηριοποιείται αλλά και στρέφεται σε ένα στόχο με νόημα κι ουσία, αντί να κάθεται στον καναπέ και να βιώνει την κατάθλιψη του μπαμπά και της μαμάς.
2.Το βόλει είναι ιδανικό για τα κορίτσια. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του ομαδικού αθλήματος, για το οποίο είναι αναγκαία η πειθαρχία κι η συνεργασία αφού πρώτα μάθει βέβαια το παιδί να παίζει, με τη χάρη και την κίνηση, τον ρυθμό. Φυσικά, στο βόλει απαιτείται υπομονή, επιμονή, προσπάθεια, αλλά, κάθε παιδί, απο ένα σημείο κι έπειτα, οριοθετεί μόνο του τις φιλοδοξίες του.
Στο βόλει, θα πάρεις ότι δώσεις.
3.Ο Πορφύρας ανέβηκε στην Α2 Εθνική κατηγορία με αθλήτριες που είτε ανήκουν χρόνια στην ομάδα του είτε προέρχονται απο τα σπλάχνα του. Η λογική μας είναι απλή. Βασιζόμαστε ΜΟΝΟ σε κορίτσια απο τον Πειραιά. Μία ομάδα όχι τοπικιστική, αλλά, με χρώμα και φιλοσοφία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
4. Η λειτουργία του τμήματος μας είναι καθαρά ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ. Με την σωστή έννοια του όρου. Δεν μπαίνει άνθρωπος στην ομάδα ως μέλος της Επιτροπής Βόλει ή ως έφορος αν δεν έχει το κορίτσι του στο βόλει του Πορφύρα. Για τις αποφάσεις , υπάρχει συζήτηση κι οπωσδήποτε ενημέρωση.
5. Ενα κοριτσάκι μπορεί να ξεκινήσει το βόλει απο τα 6 χρόνια του. Κορίτσια γεννημένα απο το 2006 έως και το 1996 είναι δυνατό να μπούν στις υποδομές του Πορφύρα.
6. Αν ένα κοριτσάκι δεν είχε επαφή με το βόλει, μπορεί να έλθει και να δεί αν του αρέσει ή όχι, χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία των συγκρίσεων. Πάνω απο όλα προέχει η άθληση του παιδιού.
7.Φυσικά, το βόλει είναι ...μόδα αλλά και παρέα για τα κορίτσια. Λειτουργούν με συντροφικότητα, αλλά και με οικειότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι στο βόλει, ακόμα κι οι μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες των ομάδων, είναι γνωστές με το μικρό όνομα τους. Στις προπονήσεις και τα παιχνίδια δεν υπάρχει επίθετο ή νοήμερο φανέλας αλλά η Δέσποινα, η Αφροδίτη, η Σοφία, η Λίτσα, η Ελλη, η Γεωργία, η Εβελίνα, η Ζίνα, η Ελένη, η Κατερίνα.
8.Υπάρχει , επίσης, το ....ενοχλητικό κομμάτι της υπόθεσης. Κι αυτό είναι το οικονομικό.
Εδώ και 7 χρόνια, η συνδρομή είναι και θα παραμείνει ίδια. Στα 25 ευρώ τον μήνα.
Δηλαδή, 2 ευρώ την προπόνηση για τα Μίνι, με τις 12 προπονήσεις τον μήνα και 1.5 ευρώ για τις Κορασίδες και τις Παγκορασίδες με τις 16 προπονήσεις.
Οι συνδρομές δίδονται προκειμένου να καλυφθούν οι αμοιβές των προπονητών, αγορά υλικού και πληρωμή ενοικίων γηπέδων, καθώς, μόνο το Σαλπέας δεν αρκεί για τις ανάγκες μας.
9.'' Ελα να παίξεις'' λέμε στα κορίτσια. Συμπληρώνουμε επίσης, ''έλα να μάθεις''. Να μάθεις να αγαπάς το σώμα σου και τον εαυτό σου, να μάθεις να σέβεσαι τον ιδρώτα σου, να μάθεις ότι στη ζωή πρέπει να πολεμάς απο νωρίς, να μάθεις ότι πρέπει να απλώσεις το χέρι για να βρείς στήριγμα, όταν θα το χρειασθείς.
10.Η ζωή είναι δύσκολη. Πολύ δύσκολη. Αλλά κι όμορφη. Οταν ξεκινούσαμε , όλοι θυμόμαστε ότι οι γονείς μας μπορούσαν να μας προσφέρουν λιγότερα απο τα λίγα που εμείς είμαστε σε θέση να δώσουμε σήμερα στα δικά μας παιδιά.
Υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία και μάλιστα μεγάλο.
Ολοι το νιώθουμε στο πετσί μας, στο σπίτι μας.
Αλλος το εκφράζει , άλλος όχι.
Ολοι μας, όμως, εμείς οι απλοί και καθημερινοί άνθρωποι που αγαπάμε τον αθλητισμό, το βόλει και την ομάδα μας, αλλά, πάνω απο όλα προσπαθούμε για τα παιδιά μας, είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο.
Τουλάχιστον, να ξέρετε ότι σε εμάς μπορείτε να εμπιστευθείτε τα βλαστάρια σας, όπως και εμείς τα εμπιστευθήκαμε πριν απο 10 χρόνια και κολλήσαμε, επειδή,  εδώ βλέπουμε ΥΓΕΙΑ, ΗΘΟΣ, ΜΕΡΑΚΙ, ΑΓΑΠΗ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ.
Σας περιμένουμε.

Ν.Δελαγραμμάτικας