Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ολα είναι στο πρόγραμμα....

Στο βόλει, όπως και στη ζωή, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα...
Ολα...
Οι Παγκορασίδες Γ του Πορφύρα, ομάδα με παιδιά γεννημένα το 2002, τα οποία πηγαίνουν στην ΣΤ Δημοτικού, ηττήθηκαν με 3-1 στο Πέραμα απο την Φιλία.
Τα σετ ήταν 23-25 ( απο 22-11, με την Αποστόλου στο σερβίς και διαδοχικούς άσους ), 25-8, 25-22 και 25-15.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Φιλίας , που δεν έχει άλλη ομάδα στις Παγκορασίδες, δηλαδή, η Β ομάδα της είναι η Α. Για τις Παγκορασίδες Γ του Πορφύρα ήταν η τρίτη ήττα ενώ έχει δύο νίκες στο ενεργητικό της.
Αναφερθήκαμε χθες σε ιδιαιτερότητες σε αυτόν τον αγώνα.
Να τις εξηγήσουμε γιατί δε μασάμε τα λόγια μας.
Οι αθλήτριες μας αντιμετώπισαν, εντός ασφαλώς του πλαισίου της προκήρυξης του πρωταθλήματος απο την ΕΣΠΕΔΑ, μία ομάδα με παιδιά Γυμνασίου, μεγαλύτερα κατά 3 χρόνια απο τα δικά μας. Γνωρίζαμε ότι μπορεί να συμβεί αυτό, είναι επιλογή μας ότι παρουσιάσαμε μία ομάδα με τις μικρές μας, αλλά, ο ανταγωνισμός με αυτή την ηλικιακή διαφορά, συχνά έχει δυσκολίες. Προφανείς.
Επίσης, να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Εκτιμούμε απεριόριστα τους παράγοντες και προπονητές της Φιλίας. Είναι σωστά παιδιά κι αγαπούν το βόλει. Μάλιστα, μας φιλοξένησαν όμορφα, μας φέρθηκαν καλά, προσπάθησαν να προλάβουν καταστάσεις.
Ολα αυτά τα γνωρίζαμε. Γι αυτό και δεχθήκαμε να παίξουμε Σάββατο στο γήπεδο του Περάματος, σε παράβαση των κανονισμών, επειδή Κυριακή δεν είχε γήπεδο η Φιλία.
Χωρίς τη δική μας συγκατάθεση δε θα γινόταν στο γήπεδο του Περάματος αυτό το ματς.
Η θα παίζαμε στο Σαλπέας ή αλλού.
Κι αυτή η ευγενική κίνηση μας έγινε ώστε να δείξουμε πόσο εκτιμάμε τον αγώνα της Φιλίας.
Αυτό δε σημαίνει  ότι έπρεπε κιόλας να ανεχόμαστε τους νεαρούς οι οποίοι έβριζαν κι αποδοκίμαζαν τα παιδιά μας και τους ...καμάρωναν εκείνη την ώρα οι γονείς των αθλητριών της Φιλίας ή και εκπρόσωποι του σωματείου τους, δίχως κανείς να τους λέει ''κόφτε το ή πηγαίνετε σπίτι''. Που να μπλέξουμε, να γίνουμε κακοί, να χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας.....Σιγά....
Οταν πέταξαν μπάλλα μέσα στο γήπεδο για να σπάσουν τον ρυθμό του Πορφύρα, ο προπονητής της Φιλίας ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ, τους έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις, αλλά, εκείνοι στην πρώτη ευκαιρία, άρχισαν πάλι να λένε διάφορα σε κοριτσάκια της ΣΤ Δημοτικού, επειδή φορούσαν τη φανέλα της...αντίπαλης ομάδας.
Οποιος έχει υπαρξιακά ή άλλα προβλήματα, να πάει να τα λύσει αλλού.
Κι η λογική ''γήπεδο είναι, τι να κάνουμε...'' δεν πρέπει καν να υπάρχει ως σκέψη....
Γιατί, μιλάμε για κοριτσάκια. Τόσο απλά.
Εκ της εικόνας, αποδεικνύεται ότι έπρεπε να είχαμε άλλη προσέγγιση στο αίτημα της Φιλίας.
Αλλά, δεν πειράζει, εδώ είμαστε για να μαθαίνουμε.
Ξέρετε, καταλαβαίνουμε κι απο γειτονίες κι απο φιλίες κι απο συγγένειες.
Είναι δύσκολο να σπας αβγά στην γειτονιά σου.
Στον Πορφύρα το έχουμε κάνει, έχουμε γίνει κακοί, ακούσαμε πολλά.
Επειδή είστε άνθρωποι που λατρεύετε το βόλει κι είστε καλά παιδιά, φροντίστε να το μαζέψετε εδώ αυτό το φαινόμενο, γιατί όποια ομάδα το ανέχθηκε, υποτιμώντας τη σημασία του, μόνο χαμένη βγήκε.
Αγωνιστικά, ο Πορφύρας δεν ήταν καλός, για όποιους λόγους, κόστισε η απουσία της Τίνας Παπαδοπούλου που ξαφνικά μάθαμε ότι πάει σε γάμο με τους γονείς της ( στην ομάδα έχουμε υποχρεώσεις, ενημερώνουμε, συνεννοούμαστε έγκαιρα,  δεν είναι εντευκτήριο...), η Φιλία έκανε λιγότερα λάθη, κέρδισε το παιχνίδι.
Συνεχίζουμε με οδηγό όχι το θυμικό, αλλά, τη σκέψη και την κουλτούρα μας.
Πρώτη εμφάνιση για τη Δήμητρα Ζήκου, την αθλήτρια μας που έχει το χαμόγελο της Τζοκόντα και μένει να τη δούμε, μία φορά έστω, να ξεκαρδίζεται, για να ξεδώσει γι αυτή την όμορφη προσπάθεια της, για το ήθος και την επιμονή της....
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ; ΟΤΙ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΓΩΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.
Για τη διαιτησία των Καλλιγέρη--Σαράφογλου, δε θα σχολιάσουμε τίποτα άλλο, πέρα απο μία απλή τοποθέτηση. Οταν βαριέσαι ή δεν μπορείς, κάθεσαι σπίτι σου, δεν πας στο γήπεδο.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πόπη Καλλή ) Αποστόλου, Τριανταφύλλου, Ε.Ζαννή, Ν.Μονιού, Κ.Ράπτη, Σκαλτσή, Βασιλειάδου, Συρίγου, Τζώρτζη, Σπυράκη, Ζούπα, Ζήκου.


Α, επειδή εδώ δεν υπάρχει τίποτα ανυπόγραφο
Ν.Δελαγραμμάτικας