Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πάλι εμείς ; Τρύπησε η τσέπη....

Μαθαίνω ( ας μη μπεί κανείς στη διαδικασία να ρωτήσει πως και απο πού, αυτό θα ήταν, τηρουμένων των αναλογιών, άστοχο ....) ότι η ΕΟΠΕ ετοιμάζεται να εισαγάγει την υποχρέωση καταβολής παραβόλου για τις νέες εγγραφές αθλητριών και αθλητών, μάλλον δε και για τις μεταγραφές.
Με άλλα λόγια, όταν μία ομάδα μπεί στη διαδικασία να καταθέσει δικαιολογητικά για νέο δελτίο, θα πρέπει να καταβάλλει μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα και το ''χαράτσι'', το παράβολο. Μάλιστα, το ύψος του παραβόλου θα είναι κλιμακούμενο, ανάλογα μάλλον με τις ανάγκες και τις εποχές...
Κατανοούμε πλήρως τα οικονομικά προβλήματα της Ομοσπονδίας.
Προφανώς, δεν υπάρχει ευθεία αντιστοιχία κατανόησης των προβλημάτων που έχουν οι ομάδες.
Αντιμετωπίζονται οι ομάδες ως ''αγελάδες''. Μπορεί να είναι έτσι, μόνο που γέρασαν, στέγνωσαν, δεν έχουν πια να δώσουν, αν είχαν ποτέ αρκετές απο αυτές.
Οι ομάδες, μέσα στον τελευταίο χρόνο, έμαθαν ότι πρέπει να πληρώνουν τις διαιτησίες, παράβολα συμμετοχής στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα στις Ενώσεις τους, τώρα πρέπει να ετοιμάζονται και για τα παράβολα εγγραφών και μεταγραφών.
Θα ακούσουμε τον αντίλογο, ότι όλα αυτά είναι απο πολλού χρόνου καθεστώς στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο.
Ετσι είναι.
Μόνο που αυτές οι μεταβολές στους κανόνες του παιχνιδιού δεν γίνονται συγκεντρωτικά, δεν πραγματοποιούνται τόσο γρήγορα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα , όχι ασφαλώς μέσα σε αυτή την κρίση. Το ένα ''χαράτσι'' έρχεται πίσω απο το άλλο.
Πλήρωνε γονιέ, πλήρωνε κορόιδο που έμεινες για να βοηθήσεις την ομάδα της γειτονιάς σου, πλήρωνε εσύ για να έχουμε παιχνίδι.
Αν ορισμένοι εκτιμούν ότι οι ομάδες είναι ....κερδοφόροι οργανισμοί, κάνουν λάθος ή κρίνουν απο περιπτώσεις για τις οποίες έχουν προσωπική εμπειρία, την οποία δεν μπορούμε να συμμερισθούμε εντέλει.
Σέβομαι την Ομοσπονδία, έστω και αν έχω το ΔΙΚΑΙΟ παράπονο ότι εφαρμόζει τους κανονισμούς κατά το δοκούν, όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν.
Εκτιμώ τον αγώνα που γίνεται απο μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ ώστε να κρατήσουν όρθιο το βόλει.
Μαθαίνω ότι βάζουν και απο την τσέπη τους κάποιοι ώστε να λειτουργεί η Ομοσπονδία.
Ομως, αν με όλα αυτά, έχετε κατά νού το μοντέλο του βόλει όπου όλοι πληρώνουν για όλα, τότε να ακολουθήσουμε και εμείς.
Μόνο που εκεί όπου εφαρμόζεται αυτό το μοντέλο, δεν υπάρχουν Ομοσπονδίες στη μορφή που σήμερα έχει η ΕΟΠΕ.....

Ν.Δελαγραμμάτικας